دخانیات تهدیدی برای سلامت و محیط زیست ما
برگزاری برنامه های آموزشی به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات در بیمارستان فارابی
سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان فارابی در گفت و گو با روابط عمومی این مرکز با بیان برنامه های آموزشی بیمارستان به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات، از برپایی ایستگاه آموزشی آشنایی با مخاطرات سیگار و قلیان و تاثیر آن بر محیط زیست خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، هرسال سازمان جهانی بهداشت به مناسبت فرا رسیدن روز ملی دخانیات (31 می) شعاری را به همین منظور انتخاب می کند و امسال نیز با شعار «دخانیات تهدیدی برای سلامت و محیط زیست ما» به استقبال این روز رفته است. در کشور ما نیز حول محور همین شعار و از 4 تا 10 خرداد هفته ملی بدون دخانیات به همراه برنامه های متنوع آموزشی در مراکز بهداشتی و درمانی از جمله بیمارستان فارابی برگزار شد.
زینب چاوشی، سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان فارابی در گفت و گو با روابط عمومی این بیمارستان به تشریح برنامه های دفتر پرستاری این مرکز به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات پرداخت و اظهار داشت: با هدف برگزاری برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی درباره مضرات مصرف دخانیات و تاثیر آن بر محیط زیست، کارگروه تخصصی با حضور مسئولان بهداشت محیط ، بهداشت حرفه ای و آموزش سلامت تشکیل و در این کارگروه در زمینه برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت ترک سیگار و دخانیات صحبت شد.
وی همچنین درباره راهکارهای قابل اجرا در زمینه ترک مصرف سیگار و قلیان در بین کارکنان گفت: غربالگری افراد آلوده می تواند از طریق خوداظهاری، آموزش و سعی در تغییر نگرش و در نهایت تغییر در عملکرد ایشان در ترک دخانیات انجام شود. همچنین در این میان استفاده از ابزار تشویقی مناسب جهت کارکنانی که موفق به ترک دخانیات شدند نیز می تواند تاثیرگذار باشد.خوشبختانه در این زمینه بررسی ها و مشاوره لازم با مدیر محترم بیمارستان فارابی در خصوص تدوین برنامه عملیاتی برای حداقل 10 درصد کارکنان درگیر مصرف دخانیات انجام شد.
چاوشی همچنین هم جواری بیمارستان فارابی با مرکز ملی مطالعات اعتیاد را فرصت خوبی برای استفاده از ظرفیت های علمی این مرکز دانست و افزود: در کارگروهی که تشکیل شده بود برای ارجاع کارکنان درگیر به منظور آموزش و پیگیری های لازم به این مرکز صحبت هایی مطرح شد تا در صورت امکان بین دو مرکز همکاری هایی در این زمینه انجام شود. همچنین به دنبال آن هستیم تا با دریافت کتابچه و پمفلت های تخصصی و توزیع آن ها بین کارکنان، بیماران و همراهان سطح آموزش و اطلاع رسانی در خصوص مضرات سیگار و مواد دخانی را افزایش دهیم.
سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان فارابی در پایان صحبت های خودبه برگزاری ایستگاه آموزش سلامت در زمینه پیشگیری از مصرف دخانیات اشاره کرد و گفت: در این ایستگاه که در یکی از سالن های اصلی بیمارستان برپا شد، تلاش کردیم تا با پخش فیلم های متعدد و مطالب انگیزشی و آموزشی در خصوص ترک سیگار، مواد دخانی و آسیب های محیط زیستی آن، بیماران و همراهان آنان را از مخاطراتی که مصرف دخانیات در پی دارد آگاه سازیم.
نظر دهید