برگزاری نشست مشترک رئیس دانشکده طب ایرانی و رئیس دانشگاه غالب افغانستان
دکتر عبدالرحمان حمید، رئیس دانشگاه غالب افغانستان گفت: تمایل داریم از تجربه دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در راستای آکادمیک کردن طب سنتی افغانستان بهره ببریم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، دکتر عبدالرحمان حمید، رئیس دانشگاه غالب افغانستان به همراه دکتر محمدعلی مقیسه، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و هنر در ایران و مدیرعامل بنیاد هلندی دوستی و توسعه روابط علمی، فرهنگی و تجاری ایران و هلند و دبیرکل انجمن علوم و فناوری اویسین فرانسه، روز دوشنبه 24 آبان 1400 از دانشکده طب ایرانی بازدید کردند.
در این دیدار، نشست مشترکی با حضور دکتر روجا رحیمی، رئیس دانشکده طب ایرانی، دکتر رودابه بهرام سلطانی، معاون بین الملل دانشکده، و دکتر حسین رضایی زاده، سرپرست مرکز رشد فناوری طب و داروسازی سنتی و فرآورده های طبیعی، در ساختمان احمدیه دانشکده برگزار شد.
باتوجه به ریشههای تاریخی و فرهنگی و زبان مشترکی که ایران و افغانستان دارند، امکان تبادلات علمی و فعالیت های مشترک فراهم است. همچنین ایران و افغانستان گیاهان دارویی بومی مشترکی دارند که این حوزه هم می تواند زمینه انجام پژوهش های مشترک را فراهم کند.
دکتر حمید در این دیدار با تأکید بر اینکه طب سنتی در افغانستان در حال حاضر در عطاری ها و فروشگاه های عرضه گیاهان دارویی محدود شده و شکل آکادمیک ندارد، ابراز تمایل کرد که دانشگاه غالب در راستای آکادمیک کردن این طب به عنوان یکرشته، از تجربه ایران بهره ببرد.
دانشگاه غالب افغانستان دارای پنج دانشکده است که یکی از آنها دانشکده طب معالجوی یا پزشکی است. این دانشگاه در سال ۱۳۹۰ تأسیس شده است و دو شعبه، در کابل و هرات دارد و بالغ بر هشت هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
پس از معرفی توانمندی ها و بررسی بسترهای همکاری از سوی دو طرف، مقرر شد گسترش روابط دوجانبه در دستور کار قرار گیرد و از حداکثر ظرفیت های دو کشور در راستای فعالیت های آموزشی چون برگزاری وبینار، دوره های آموزشی آنلاین، دوره های کوتاه مدت و بلند مدت و همچنین انجام تحقیقات مشترک استفاده شود.
نظر دهید