تامز رس: مرکز تحقیقات ایدز ایران، پیشگام در بیماریابی، تشخیص و درمان HIV در زندان‌ها و حمایت از بیماران

دکتر سید احمد سید علی نقی، دانشیار اپیدمیولوژی و با سابقه 17 سال فعالیت در مرکز تحقیقات ایدز ایران، در این برنامه‌ از تامز رس، دستاوردهای این مرکز را در زمینه تشخیص و درمان HIV تشریح کرد و گفت: مهم‌ترین دستاورد، اجرای طرح بیماریابی فعال، تشخیص، مراقبت و درمان HIV در زندان‌ها است که از سال 92 با همکاری سازمان زندان‌ها و وزارت بهداشت آغاز شده است. این طرح با هدف شناسایی زودهنگام زندانیان مبتلا به HIV و ارائه خدمات درمانی به آنها اجرا شده و با موفقیت چشمگیری همراه بوده؛ به طوری که به کل زندان‌های کشور تعمیم یافته است. دکتر سید علی نقی که ۶ سال مدیر باشگاه یاران مثبت تهران بوده است، همچنین به فعالیت‌های "باشگاه یاران مثبت تهران" در زمینه حمایت‌های روانی-اجتماعی از بیماران مبتلا به HIV و خانواده‌هایشان اشاره کرد. این باشگاه که در سال 2016 جایزه روبان قرمز را به عنوان بزرگترین جایزه HIV در جهان کسب کرده است، خدمات ارزنده‌ای را به این افراد ارائه می‌دهد.

از دستاوردهای مهم دیگر مرکز تحقیقات ایدز، تالیف ۱۶ جلد کتاب عمدتا در مورد اچ.آی.وی/ایدز از جمله کتاب در مورد مستند زندگی روزانه افراد مبتلا به اچ.آی.وی است. همچنین دکتر سید علی نقی یک جلد کتاب انگلیسی با همکاری جمعی از دانشمندان معتبر داخلی و خارجی با یک‌ ناشر معتبر بین المللی تالیف کرده است.

سهیلا ملکی

سهیلا ملکی