تقدیر از برگزیدگان یازدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی

يازدهمين جشنواره تحقيقاتي علوم پزشكي رازي با حضور رياست محترم جمهوري، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، معاونت تحقيقات و فن آوري وزارت بهداشت، رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران، اعضاي هيات علمي دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور و مراكز تحقيقاتي و موسسات پژوهشي در محل اجلاس سران  كشورهاي اسلامي برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران، جناب آقاي دكتركامران باقري لنكراني، وزير بهداشت، درمان وآموزش پزشكي درآغاز اين مراسم ضمن خيرمقدم به تمام ميهمانان اظهار داشت: برگزاري اين جشنواره فرصت مغتنمي است كه گروه وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گزارشي از فعاليت هاي پژوهشي خود را ارائه كنند. وي افزود: طي سالهاي گذشته تحقيقات دررشته هاي پزشكي بيشترين رشد و شتاب را داشته است.      دكترلنكراني بابيان اين مطلب كه 300 درصد افزايش توليد مقالات وژورنال ها را درسطح بين المللي و400 درصد درزمينه طرحهاي پژوهشي را شاهد بوديم افزود: در اين جشنواره درمجموع از 62 عنوان برگزيده، تقدير بعمل خواهد آمد. وي گفت: ما البته افراد درخور تقدير دركشور زياد داريم ولي به دليل كمبود نمي توانيم از همه افراد محقق دردانشگاه ها تقديركنيم.  وزير بهداشت خاطرنشان كرد، مارويكرد هاي خوبي درزمينه پژوهش داشتيم و بايد اين رويكردهاي پژوهشي را در زمينه سلامت كشور بكار ببنديم.

در ادامه مراسم دكتر حسين ملك افضلي معاونت تحقيقات و فن آوري وزارت بهداشت، نايب رئيس شورايعالي و رئيس هيات اجرايي جشنواره نيز درخصوص ارائه گزارشي از اقدامات اجرايي جشنواره  گفت: در اين جشنواره سه بخش شامل جشنواره، سياستها و فعاليت هاي معاونت تحقيقات و فن آوري وزارت بهداشت و چالش ها مدنظر قرارگرفته است. كه در بخش جشنواره رازي به دو موضوع پرداخته مي شود. 1- افراد حقيقي كه محققين برگزيده هستند، 2- نهادها ياسازمان هايي كه در توسعه وحمايت از پژوهش دخالت داشتند.

دكتر ملك افضلي همچنين گفت: درمورد افراد حقيقي 608  نفرشركت كننده داشتيم كه نسبت به سالهاي گذشته، 16 درصد افزايش پيدا كرده و يكي از موضوعاتي كه دراين جشنواره مورد پژوهش قرارگرفته، تحقيقات نظام سلامت مي باشد كه باعث اعتلاي سلامت  جامعه است وديگر بحث تحقيقات مربوط به جانبازان شيميايي است، ضمناً وي افزود دراين جشنواره همچنين به ايرانيان مقيم خارج از كشور اجازه داده شد كه شركت نمايند و 2 نفر نيز ازاين افراد برنده وممتاز شناخته شده اند.

رئيس هيات اجرايي جشنواره درخصوص برگزيدگان گفت: از ميان شركت كنندگان، 10 گروه تحقيقاتي برگزيده شده اند وفرآيند انتخاب برپايه 2 محور، اثر و مقاله ارسال شده و سوابق محقق مي باشد و از جمع آثار، 46 نفرازبين محققين انتخاب شده اند. دكترملك افضلي همچنين اضافه كرد: در بخش انتخاب نهاد و سازمان هاي دولتي ما يك روش ارزشيابي داريم و همة دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور را مورد ارزيابي قرار مي دهيم كه از بين اين ها 3دانشگاه بعنوان دانشگاه برتركشور در علوم پزشكي، 5 مركز تحقيقاتي كه بيشترين تحقيقات را ارائه كردند و 2 كميته دانشجويي، انتخاب گرديده اند. دكتر ملك افضلي همچنين ضمن ارائه گزارش از مقالات تحقيقي انجام گرفته درچند سال اخير دركشور به عدالت اجتماعي بعد از انقلاب  اشاره كرد   و گفت خانه هاي بهداشت، بحث كنترل جمعيت، استفاده از نمك يد دار، جذب نيروهاي متخصص حاصل پژوهش درزمينه هاي علوم پزشكي كشور است كه بازتاب آن به محرومين جامعه بوده است.

وي ضمناً در بخش چالش ها نيز به كمبود بودجه پژوهش در وزارت بهداشت،
 درمان وآموزش پزشكي اشاره كرد و افزود باتوجه به پتانسيل فوق
العاده دربين اعضاي هيات علمي دانشگاه هاي علوم پزشكي، بودجه اختصاص يافته بسيار ناچيز بوده و درمجموع 35 ميلياردتومان درسال مي باشد درحاليكه با تعهد اين وزارتخانه درسازمان بهداشت جهاني بايد 2درصد از بودجه كشور صرف امر پژوهش گردد.

لازم به ذكراست در ادامه اين مراسم به 46 عنوان برگزيده پژوهشي جوايزي اعطا شد كه دراين ميان دانشگاه علوم پزشكي تهران نيز جزء سه دانشگاه برتر دركشور شناخته شد. همچنين درميان مراكز تحقيقاتي برگزيده اين جشنواره، مركز تحقيقات علوم دارويي ومركز تحقيقات اعتياد دانشگاه علوم پزشكي تهران نيز جزء مراكز برگزيده بودند.

برپايه همين گزارش ازبين اين برگزيدگان دربخش مجله علمي، پژوهشي،
مجله ديابت وليپيد ايران مربوط به مركز تحقيقات غدد و متابوليسم دانشگاه علوم پزشكي تهران و گروه دندانپزشكي نيز رتبه سوم را كسب كرد، ضمناً ازبين طرح
هاي برگزيده جشنواره 4 طرح برگزيده، 8 مقاله برگزيده و2 پايان نامه برگزيده مربوط به دانشگاه علوم پزشكي تهران بود. 6/10