در بازدید هیئت اتریشی از دانشکده طب سنتی مطرح شد: درخواست اعزام استاد به اروپا برای آموزش طب ایرانی

روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران: در دومين بازديد مديران آكادمي طب سنتي اروپايي اتريش از دانشكده طب سنتي، نخستين گام‌هاي همكاري مشترك دانشكده طب سنتي و پزشكان و داروسازان علاقه‌مند اروپايي برداشته شد.

گالري عكس
به گزارش روابط عمومي دانشكده طب سنتي، هيئتي متشكل از رييس، مديران و استادان آكادمي طب سنتي اروپايي اتريش از دانشكده طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران بازديد كردند.
مرحوم هلموت اولسكو بنيان‌گذار و رييس سابق آكادمي طب سنتي اروپايي وين، طي سفري كه سال گذشته به ايران داشت از دانشكده طب سنتي بازديد كرد و در اين ديدار نسبت به برقراري تعاملات گسترده و همكاري‌هاي مشترك ابراز تمايل كرد. علاقه وافر اين آكادمي خصوصي به گسترش روابط علمي ـ پژوهشي با دانشكده طب سنتي زمينه‌ساز ادامه مذاكرات گرديد و در همين راستا رئيس جديد آكادمي، خانم ارنا يانيش به همراه ساير اعضاي اين آكادمي به‌منظور ادامه رايزني‌ها از دانشكده طب سنتي بازديد كردند.
اين گروه در نخستين ديدار، از ساختمان بهشت دانشكده طب سنتي بازديد كردند و در دومين روز، ابتدا از درمانگاه تخصصي طب سنتي خارك بازديد كردند و با برخي اعضاي هيئت‌علمي دانشكده و متخصصان طب سنتي گفتگو و تبادل‌نظر نمودند.
در ادامه اين هيئت از قسمت‌هاي مختلف درمانگاه خارك بازديد كردند و شاهد ويزيت يكي از بيماران توسط آقاي دكتر عليزاده بودند (با كسب اجازه و رضايت بيمار) كه اين بخش از بازديد و توضيحات دكتر عليزاده هنگام معاينه بيمار در خصوص رويكرد طب ايراني به مفاهيم بنيادي تشخيص و درمان، بسيار موردتوجه و استقبال اين گروه قرار گرفت.
بخش دوم اين بازديد در ساختمان مركزي دانشكده طب سنتي (ساختمان هروي) انجام شد. پس از يك نشست دوستانه مقدماتي با رياست دانشكده، دكتر حسين رضايي زاده، ميهمانان از بخش‌هاي مختلف ساختمان هروي و امكانات آموزشي دانشكده بازديد كردند.
جلسه رسمي اين هيئت اتريشي با رييس دانشكده طب سنتي و با حضور جمعي از مديران، اعضاي هيئت‌علمي و كاركنان دانشكده طب سنتي عصر روز دوشنبه برگزار شد. در ابتداي اين جلسه دكتر رضايي زاده به معرفي دانشكده طب سنتي، سابقه اين دانشكده و رويكردها و فعاليت‌هاي دانشكده پرداخت.
در ادامه ارنا يانيش رييس آكادمي طب سنتي اروپايي وين به معرفي اين آكادمي پرداخت.
ارنا يانيش بيان داشت: آنچه در اين بازديد و سفر به ايران شاهد بوديم ما را بسيار تحت تأثير قرارداد. پل ارتباط علمي بين ايران و اتريش از زمان تأسيس دارالفنون شكل‌گرفته است و ما بسيار خوشحاليم كه امروز اين ارتباط بين ما و دانشكده طب سنتي ايجادشده است.
رييس آكادمي طب سنتي اروپايي با اشاره به تأسيس اين آكادمي از سال 2006، هدف از راه‌اندازي اين آكادمي را تبادل و نگهداري دانش كهن طب سنتي و ارزشمند پزشكي و قابل‌استفاده كردن آن در اين روزگار بيان كرد.
در ادامه ارنا يانيش در خصوص محتواي دروس آكادمي، بخش‌هاي آموزشي، دوره‌هاي آموزشي و برنامه‌هاي ويژه آكادمي به‌تفصيل سخن گفت و افزود: ما اينجا هستيم براي اينكه تلاش كنيم راهي را هموارسازيم كه پل ارتباطي بين طب سنتي ايراني و اروپايي برقرار شود. ما بسيار علاقه‌مند هستيم كه استادان دانشكده طب سنتي در آكادمي تدريس كنند و همچنين بسيار تمايل داريم كه درزمينه تبادل دانشجو و پروژه‌هاي مشترك پژوهشي با دانشكده طب سنتي همكاري داشته باشيم. ما در بازگشت تجربه‌هاي مثبت اين سفر را به اتريش منتقل خواهيم كرد.
نكته قابل‌توجه اينكه منبع درسي اين آكادمي براي تدريس طب سنتي، قانون ابن‌سينا است و با توجه به‌دشواري درك مفاهيم بنيادين اين كتاب، ايشان خواستار حضور استادان دانشكده طب سنتي در اتريش براي تدريس اين كتاب شد. همچنين علاقه‌مندي پزشكان و داروسازان اين آكادمي براي شركت در دوره‌هاي آموزشي كوتاه‌مدت و بلندمدت (منجر به گواهي يا مدرك)، ديگر خواسته ايشان بود.
گفتني است پس از انجام گفتگوهاي دوطرفه و رايزني پيرامون زمينه‌هاي همكاري مشترك و ظرفيت‌هاي موجود، درنهايت اين نشست با جمع‌بندي مذاكرات توسط دكتر رضايي زاده به پايان رسيد.
دكتر رضايي زاده با اشاره به قبول همكاري و همراهي دانشگاه علوم پزشكي تهران و معاونت طب سنتي وزارت بهداشت در برقراري اين تعامل و اجرايي كردن همكاري‌هاي دوجانبه دانشكده طب سنتي و آكادمي طب سنتي اروپايي اتريش؛ چنين بيان داشت: به‌زودي اين مذاكرات در قالب يك تفاهم‌نامه تنظيم خواهد شد و سپس مرحله‌به‌مرحله اجراي تفاهم‌نامه در دستور كار قرار خواهد گرفت.
دكتر رضايي زاده در ادامه افزود: بر اساس مجوزي كه وزارت بهداشت در اختيار دانشگاه علوم پزشكي تهران گذاشته است ما تنها دانشگاهي هستيم كه مي‌توانيم براي دانشجويان خارجي امكان تغيير كوريكولوم و مدت‌زمان تحصيل را داشته باشيم. بنابراين براي دانشجويان خارجي دوره دكتراي تخصصي كوتاه‌مدت‌تري نسبت به دوره مرسوم در داخل كشور طراحي‌شده است. علاوه بر اين دانشجويان خارجي با احراز شرايط بورس مي‌توانند از امكانات بورسيه دانشگاه هم بهره‌مند گردند.
رييس دانشكده طب سنتي همچنين متذكر شد امكان برگزاري دوره‌هاي آموزش تخصصي بيماري‌هاي پوست، افزايش كيفيت زندگي بيماران سرطاني، بيماري‌هاي گوارش، زنان، مفاصل و مغز و اعصاب براي دانشجويان آكادمي طب سنتي اروپايي نيز وجود دارد. ايشان همچنين پيشنهاد كرد كه اين آكادمي مي‌تواند براي جذب دانشجويان از ساير كشورهاي اروپايي به‌عنوان مركز اروپايي طب ايراني اقدام نمايد.
گفتني است در پايان اين ديدار هدايايي از سوي دانشكده طب سنتي به هيئت اتريشي تقديم شد و عكس‌هايي به يادگار از اين ديدار صميمانه ثبت شد.
خبرنگار: خاطره فهيمي
عكس: اشكان نوركامي

ابوالمعالي

78/10/11 - 00:00

آين آگادمي طب اروپايي و ..... هيچ نام و نشان و آدرس اينترنتي و ... ندارد؟ جستجوي ما در گوگل كه جواب نداد. دهن پر كن بودن اسم به سبك ايراني هم قدري مشكوك مي زند. ببخشيد ها!

روابط عمومي دانشكده طب سنتي

78/10/11 - 00:00

باسمه تعالي با عرض سلام اگر دوست خوش ذوق و دقيق و عزيزمان كه نام از اديب و خوشنويسي بزرگ به عاريت يا يادگار دارند لطف ميكردند به زبان آلماني كه زبان رسمي اتريش است جستجوي خود را گسترده تر ميكردند قطعا به AKADEMIE FÜR TRADITIONELLE EUROPÄISCHE MEDIZIN GMBH دست مي يافتند؛ با كمي دقت بيشتر هم مشخص ميشود دقيقا صراحت متن به آكادمي طب سنتي اروپايي است و نه آكادمي طب اروپايي! سوال يا تقاضاي رفع شك و ترديد هم جاي هيچ اشكال و خدشه نيست: دوستان اتريشي از دو مركز و كارخانه زير آمده بودند: http://www.tem-akademie

عضو هيئت علمي