• تاریخ انتشار : 1399/10/26 - 13:29
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 511
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

جلسه کمیته اخلاق پزشکی و رفتار حرفه ای بیمارستان فارابی برگزار شد

رئیس بیمارستان فارابی: تنها پژوهش‌های دارای کد اخلاقی باید تایید و به مرحله اجرا برسند

در جلسه کمیته اخلاق پزشکی و رفتار حرفه‌ای بیمارستان فارابی بر اهمیت نظارت معاونان درمان و پژوهش بر اجرای طرح های پژوهشی دارای کد اخلاقی تاکید شد.

جلسه کمیته اخلاق پزشکی و رفتار حرفه ای بیمارستان فارابی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، پنج‌ شنبه ۲۵ دی ۱۳۹۹ جلسه کمیته اخلاق پزشکی و رفتار حرفه‌ای بیمارستان فارابی با حضور دکتر محمدرضا اکبری رئیس، دکتر حمید ریاضی، معاون درمان، دکتر محمد سلیمانی، مسئول فنی، دکتر فاطمه علیپور، دبیر کمیته اخلاق، سعید مرادی مدیر و فریده آژیر مدیر پرستاری این مرکز به صورت مجازی در فضای اسکای روم تشکیل شد.
فاطمه جعفری کارشناس کمیته اخلاق بیمارستان فارابی در آغاز این جلسه با اشاره به نامه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص لزوم اجرایی شدن مصوبه‌های کمیته اخلاق این دانشگاه در بیمارستان‌ها گفت: با توجه به این نامه جلسه امروز کمیته اخلاق را به این موضوع اختصاص داده ایم. همچنین در ادامه به تعیین مصادیق و بحث در خصوص موارد اخلاق بالینی در به کارگیری تجهیزات جدید در بیمارستان برای بیماران و چالش‌های اخلاقی در محیط‌های بالینی خواهیم پرداخت.
وی به لزوم نظارت بر پژوهش‌های تایید شده در بیمارستان اشاره کرد و افزود: تمام پژوهش‌هاییکه با کد اخلاق در بیمارستان تایید می‌شوند باید زیر نظر ریاست ثبت و با نظارت معاون درمان اجرایی شوند‌. در واقع با توجه به اهمیت نظارت در بحث کدهای اخلاقی در پژوهش، اهمیت تشکیل کارگروهی شامل برخی از اعضای کمیته اخلاق و با حضور معاون پژوهشی به منظور تهیه پیش نویس اولیه دستورالعمل ثبت طرح‌ها در بیمارستان‌ها و راهکارهای نظارت بر انجام این طرح‌ ها احساس می‌ شد. به همین دلیل کارگروهی در دفتر پرستاری بیمارستان برای پایش وضع گردش کار بیمارانی که در طرح‌ های پژوهشی همکاری می‌ کنند تشکیل شد و گزارش عملکرد این کارگروه نیز به صورت مستمر به دبیر کمیته اخلاق بیمارستان ارسال می‌ شود.
کارشناس کمیته اخلاق بیمارستان فارابی در ادامه از همکاری واحد امور مالی این بیمارستان در پایش هزینه طرح‌های پژوهشی خبر داد و اظهار داشت: با هماهنگی‌های انجام شده توسط مدیر بیمارستان فارابی مقرر شد واحد امور مالی گزارشی از وضعیت فعلی هزینه طرح‌های پژوهشی و نحوه گردش کار مالی بیماران این طرح‌ها تهیه و به ریاست بیمارستان ارائه کند تا بتوان برنامه جامع برای نظارت بر اجرای طرح‌ها تهیه کرد.
سپس دکتر اکبری با تاکید بر اهمیت رعایت حقوق بیماران و مدیریت هزینه‌ها در پژوهش گفت: همانگونه که در جلسه هیئت رئیسه بیمارستان نیز مطرح شد تمام طرح‌ ها باید در سامانه HIS بیمارستان ثبت شده و یک کد نیز به آنها اختصاص داده شود. این کار هم باعث ساماندهی طرح‌ های پژوهشی شده و هم مدیریت هزینه‌ها بهبود پیدا خواهد کرد. همچنین با این روش نظارت کامل‌تری هم اجرای طرح‌ها انجام خواهد شد. زیرا در این حالت تنها پژوهش‌ های دارای کد اخلاق و با نظارت معاونان درمان پژوهش به مرحله اجرایی می‌رسند. در واقع تنها پژوهش‌های دارای کد اخلاقی باید تایید و به مرحله اجرا برسند. رئیس بیمارستان فارابی از اعضای کمیته اخلاقی این مرکز خواست تا مقدمات اجرای ثبت اطلاعات طرح‌های پژوهشی در سامانه HIS را به سرعت فراهم کرده تا زمینه پیشرفت هر چه بیشتر در پژوهش مهیا شود.
در ادامه این جلسه جعفری به تعیین مصادیق و بحث درباره موارد اخلاق بالینی در به کارگیری تجهیزات جدید در بیمارستان برای بیماران پرداخت و تصریح کرد: یکی از اهداف این موارد بررسی رویه موجود و استاندارد درباره به کارگیری تجهیزات جدید مانند دارو، ایمپلنت و تجهیزات مصرفی و نقش اخلاق بالینی و پژوهشی در آن است. با توجه به اینکه استفاده از داروها و ایمپلنت‌های جدید نیازمند ثبت طرح و پایان نامه‌های مرتبط به آن‌ها و گرفتن کد اخلاق در پژوهش است لذا نظارت بر این طرح‌ ها باید به دقت انجام شود.
دکتر فاطمه علیپور دبیر کمیته اخلاق بیمارستان فارابی نیز هدف از ورود کمیته اخلاق به بحث استفاده از داروها و تجهیزات جدید در بیمارستان را نظارت هرچه بیشتر بر طرح‌ های پژوهشی و آزمایشی دانست و اظهار داشت: در استفاده از داروها و تجهیزات معمول و دارای تاییدیه سازمان‌های نظارتی مرتبط، باید طبق مصوبه‌های موجود کرد عمل ولی استفاده از تجهیزاتی که قرار است به صورت آزمایشی برای بیماران استفاده شود و برای  به کار گیری آن‌ها مصوبه‌ایوجود ندارد، نیازمند تاییدیه و نظارت کمیته اخلاق خواهد بود.
در ادامه این بحث دبیر کمیته اخلاق بیمارستان فارابی چالش‌های اخلاقی و جلوگیری از هرگونه آسیب و زیان در زمینه استفاده از تجهیزات جدید برای بیماران را مطرح کرد و درباره آن توضیح داد.
جعفری در پایان این جلسه با اشاره مجدد بر اهمیت اجرای مصوبات کمیته اخلاق بیمارستان فارابی، بر ضرورت مطرح کردن چالش‌ های اخلاقی اساتید، دستیاران و دانشجویان در این کمیته و بررسی این چالش‌ها از جنبه‌های تخصصی، فقهی، حقوقی، اخلاقی و یافتن راهکارهای عملی تاکید کرد.
  • گروه خبری : بیمارستان فارابی
  • کد خبر : 168637
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *