با حضور روسای شعب کیش پردیس بینالملل دانشگاههای علوم پزشکی تهران و صنعتی شریف
کمیته سیاستگذاری کنفرانس بینالمللی مدیریت سلامت، ایمنی، محیطزیست و توسعه پایدار با رویکرد صنعت گردشگری برگزار شد
کمیته سیاستگذاری اولین کنفرانس بینالمللی مدیریت سلامت، ایمنی، محیطزیست و توسعه پایدار با رویکرد صنعت گردشگری، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بینالملل، در آغاز این نشست که یکشنبه 10 اسفند 99 در ستاد مرکزی دانشگاه برپا شد، دکتر فرساد نوری زاده، سرپرست شعبه جزیره کیش پردیس بینالملل دانشگاه، به معرفی کنفرانس بینالمللی مدیریت سلامت، ایمنی، محیطزیست و توسعه پایدار با رویکرد صنعت گردشگری پرداخت.
وی گفت: این گردهمایی در راستای عملیاتی شدن تفاهمنامه همکاری شعبه جزیره کیش پردیس بینالملل و پردیس بینالملل کیش دانشگاه صنعتی شریف، 30 اردیبهشت 1400 به شکل ترکیبی( حضوری و آنلاین) در این جزیره برگزار خواهد شد.
دکتر نوری زاده هدف از این کنفرانس را آشنایی صنعت گردشگری مناطق آزاد و به خصوص جزیره کیش با ظرفیتهای علمی سلامت، ایمنی و محیطزیست (HSE) کشور در دانشگاههای علوم پزشکی تهران، صنعتی شریف و دیگر دانشگاهها و از سوی دیگر آشنا کردن محیط علمی HSE کشور با ظرفیتهای این منطقه آزاد عنوان کرد.
سرپرست شعبه جزیره کیش پردیس بینالملل دانشگاه ابراز امیدواری کرد که کنفرانس یادشده شروعی برای همکاری گستردهتر دو دانشگاه باشد ضمن اینکه فرصتی برای نگاه به مسائل مربوط به ایمنی، محیطزیست و توسعه پایدار با دید علمی و با کمک جامعه دانشگاهی کشور در منطقه آزاد کیش فراهم کند.
سپس دکتر علی سلک غفاری، رئیس پردیس بینالملل کیش دانشگاه صنعتی شریف نیز با اشاره به اینکه بیش از یک دهه فعالیت پردیسهای بینالملل دانشگاههای صنعتی شریف و علوم پزشکی تهران به عنوان مراکز علمی شاخص ملی و بینالمللی در جزیره، ظرفیت ویژهای برای این منطقه آزاد ایجاد کرده، اظهار داشت: با توجه به تأثیرگذاری اجتماعی دانشگاهها در حوزههای مرتبط با صنعت و موارد مرتبط با منطقه آزاد کیش، تصمیم بر این شد که از ظرفیتهای ویژه دانشگاههای صنعتی شریف و علوم پزشکی تهران در حوزه سلامت، ایمنی و محیطزیست (HSE) که حوزه مشترک بین دو مجموعه است در اولین کنفرانس بینالمللی مدیریت سلامت، ایمنی، محیطزیست و توسعه پایدار با رویکرد صنعت گردشگری استفاده شود.
وی رویکرد اصلی در طراحی و اجرای این کنفرانس را ارائه خدمات حوزه HSE در منطقه آزاد کیش با رویکرد گردشگری، ارتقاء فعالیتهای بینالملل دو دانشگاه و انتقال تجربیات و فناوریهای مرتبط با تخصص HSE به کشورهای حوزه خلیجفارس در مرکزی که به صورت مشترک توسط دو دانشگاه در کیش تأسیس خواهد شد، دانست.
رئیس پردیس بینالملل کیش دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه مهمترین محورهای اصلی کنفرانس، حوزه HSE و جاذبههای گردشگری، توسعه شهری، توسعه پایدار و مناطق آزاد خواهد بود، گفت: یک پنل ویژه مناطق آزاد هم طراحی شده که در آن ظرفیتهای گردشگری و خدماتی که توسط دو دانشگاه و متخصصان میتواند برای توسعه استانداردهای مرتبط با این صنعت در منطقه آزاد کیش به صورت پایلوت اجرا شود، معرفی خواهد شد.
دکتر سلک غفاری افزود: قرار است در این پنل معاونان گردشگری و اقتصادی مناطق آزاد تجاری حضور داشته باشند و متخصصان حوزههای HSE و گردشگری نیز اقدام به ارائه تجربیات ارزشمند خود برای ارتقاء استانداردهای ملی و بینالمللی گردشگری کنند.
دکتر داریوش سلیمی، معاون اقتصادی سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد کیش نیز محور نخست توسعه در این منطقه آزاد را صنعت گردشگری عنوان کرد و بیان داشت: همچنین جزیره کیش تنها نقطهای از کشور پس از پایتخت است که همه ظرفیتهای آموزش عالی و پردیس بسیاری از دانشگاههای برند کشور در آن واقع شده که این دو مهم، نشان از ظرفیت گردشگری بالا، تعداد هتلها، امکانات پذیرایی و تفریحی جدی و از طرف دیگر توانمندی علمی و تحقیقاتی قوی در این منطقه است.
وی با بیان اینکه امیدواریم همکاری شکل گرفته میان دانشگاهها و سازمان منطقه آزاد کیش بتواند این دو ظرفیت را به هم گره بزند، اظهار داشت: یکی از معضلات کشور فاصله ظرفیتهای علمی و پژوهشی با پتانسیلهای اجرایی و فعالیتهای اقتصادی است هر چند گره خوردن این بخشها به یکدیگر کار سادهای نیست.
دکتر سلیمی تصریح کرد: از مهمترین ابزارها در این مسیر برگزاری برنامههای علمی و کنفرانسهایی است که درصدد اجرای یکی از آنها هستیم تا دانشگاهها و مراکز علمی ظرفیتها و شرایط اجرایی کشور را از نزدیک بشناسند.
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد کیش افزود: با تکیه بر تمرکز این کنفرانس روی گردشگری و سلامت درصدد افزایش کیفیت خدمات جزیره کیش با استفاده از امکانات و توانمندی دانشگاههای حاضر هستیم و تلاش مجموعه منطقه آزاد هم بر این است که کیش را از نظر گردشگری نه تنها در کشور بلکه در جهان معرفی کند تا مقصد گردشگری برای کسانی باشد که به دنبال یک مجموعه با کیفیت هستند.
پس از آن دکتر فریده گل بابایی، استاد دانشکده بهداشت و مدیر گروه مهندسی بهداشت حرفهای دانشگاه نیز گفت: مقوله مدیریت سلامت، ایمنی و محیطزیست (HSE) یکی از مباحث مهم علمی است که متأسفانه در حوزه گردشگری طی سالهای اخیر فعالیت جدی در مورد آن انجام نشده و با تکیه بر اینکه صنعت توریسم یکی از نیروهایی محرکه توسعه اقتصادی و اجتماعی است باید به این مسأله بیشتر توجه کنیم.
وی اضافه کرد: ایجاد و توسعه کارآفرینی به ویژه برای زنان و جوانان، اثرات این صنعت بر محیطزیست، سلامت انسان، ایمنی و به ویژه ایمنی تجهیزات مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم از مزایای اقتصادی و اجتماعی این صنعت به شکل توسعه پایدار بهره ببریم.
دکتر گل بابایی ادامه داد: تأمین و ارتقاء سطح سلامت و ایمنی انسان به عنوان نیروی اصلی توسعه پایدار در قلب صنعت توریسم پایدار است و این همایش برای شناساندن و ایجاد فرهنگ HSE در این صنعت پایهگذاری شده و امیدواریم که در سالهای آینده با نگرشی قویتر مباحث همایش را دنبال کنیم.
دکتر ایرج محمدفام، عضو هیأتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان و دبیر علمی کنفرانس بینالمللی مدیریت سلامت، ایمنی، محیطزیست و توسعه پایدار نیز اظهار داشت: دلایل مختلفی برای ضرورت مقوله سلامت، ایمنی و محیطزیست (HSE) مطرح شده که مهمترین علت آن بحث اقتصادی است و این یعنی HSE آمده تا به اقتصاد کمک کند.
وی با استناد به سخنان پیتر دراکر از برجستهترین نظریهپردازان علم مدیریت در جهان، گفت: دنیای امروز دنیای رقابت است و سازمانهایی که نتوانند رقابت کنند، حذف میشوند. بنابراین مهمترین اصل برای بقا، به حداکثر رساندن سود نیست بلکه اجتناب از ضرر است پس هدف اصلی HSE کنترل زیان خواهد بود.
دبیر علمی این کنفرانس بر اهمیت درک ضرورت HSE در میان افراد، سازمانها و مجموعههای اقتصادی تأکید کرد و افزود: با برگزاری این گردهمایی میتوان چرایی بحث HSE را برای مشتریان در حوزه گردشگری روشن کرد.
در بخش پایانی این نشست مهندس سارا خسروشاهی، مدیر پروژههای HSE دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اجرای پروژههایی در این زمینه با همکاری شهرداری تهران، بیان داشت: کیفیت به نوعی وابسته به HSE است اما ما در مواردی میبینیم چیزی که باید، انجام نمیشود، چرا که نظارت بر آن بسیار کم است.
وی اظهار امیدواری کرد که به واسطه برگزاری این کنفرانس بتوان برای اجرای پروژههای مطرح از سوی دانشگاه شریف در گام نخست فرهنگسازی و سپس راه را برای عملیاتی کردن آنها باز کرد.
نظر دهید