• تاریخ انتشار : 1400/12/07 - 15:10
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 325
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اختتامیه پنجمین سمینار(مجازی) تعهدحرفه ای در خدمات سلامت

دکتر عیسی زاده: قرآن از این جهت برای بیان معیار تشخیص علم از شبه علم مرجعیت دارد چون پرتوی از علم و دانش خداوند است

معاون آموزشی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها تاکید کرد: خداوند خالق تمامی مفاهیم از جمله خود علم و شبه علم است قرآن هم که کلام خداست پس می‌تواند بهترین و محکم‌ترین مرجع برای تشخیص علم از شبه علم باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دفتر ارتباط با دانش آموختگان، اختتامیه پنجمین سمینار(مجازی) تعهدحرفه ای در خدمات سلامت 5 اسفند 1400 در دفتر ارتباط با دانش آموختگان به همت بنیاد علمی فرهنگی استاد بهادری و با همکاری سازمان نظام پزشکی برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عیسی زاده معاون آموزشی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها در مورد مصادیق شبه علم از دیدگاه وحی سخنران ویژه بود.
وی گفت: یکی از موضوعاتی که مدت‌هاست در گروه های علمی مطرح است ذهن بسیاری از اندیشمندان و فرهیختگان را به خود جلب کرده موضوع شبه علم است اما پیگیری این آسیب در منابع دینی به خصوص قرآن کریم بسیار حایز اهمیت است.
وی با بیان اینکه قرآن به تمامی علوم مرجعیت دارد، افزود: قرآن از این جهت برای بیان معیار تشخیص علم از شبه علم مرجعیت دارد چون پرتوی از علم و دانش خداوند است قرآن به عنوان یک معجزه‌ی الهی قرن‌هاست که بشر را دعوت به تهدی کرده اما تا امروز هیچ کسی نتوانسته سوره‌ای مانند قرآن بیاورد.
دکتر عیسی زاده ادامه داد: علت این امر به اعجاز قرآن برمی‌گردد و اعجاز قرآن یعنی کلامی که در لفظ و محتوا و برآمده از سوی خداوند متعال و نازل شده از سوی خداوند متعال بر پیامبر اکرم است. بنابراین قرآن پرتوی از علم و دانش خداوند است. خداوندی که خود خالق علم‌و دانش است. خداوندی که خود خالق انسان‌هاست و همه‌ی این مفاهیم و گزاره‌های علمی در نهایت بر اساس نگاه توحیدی به خداوند متعال برمی‌گردد.
وی افزود: خداوند متعال که خالق انسان و خالق میدان علمی و دانش و اندیشه است قرآن را خلق کرد بنابراین همانطوری که خداوند خود خالق این مفاهیم از جمله خود علم و شبه علم است قرآن هم که کلام خداست می‌تواند بهترین و محکم‌ترین مرجع برای تشخیص علم از شبه علم باشد.
دکتر عیسی زاده در پایان با اشاره به شاخصه های شبه علم گفت: نخستین شاخصه‌ی شبه علم ادعاییست با طبیعت و ظاهر علمی که شواهد علمی قابل تکرار و مستند ندارد و قابل تکرار نیست، شاخصه‌ی دوم که بسیار مهم است مبتنی بر شواهد روایی و حکایت‌ها ست یعنی در روی زمین یک دلیل علمی و مستند علمی ندارد و بر اساس نقل قول است، شاخصه‌ی سوم موارد و ناسازگاری‌های علمی مانور می دهند، شاخصه‌ی چهارم در شبه علم برای توصیف مسایل غیر قابل توزیع به صورت راز یا اسطوره تلاش می‌کنند و شاخصه ی پنجم از بحث‌های آماری سواستفاده می‌کنند یعنی آمارهای غلط و دروغینی بیان می‌کنند.

  • گروه خبری : دفتر ارتباط با دانش آموختگان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 209049
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *