رئیس دانشکده توانبخشی: توانبخشی باید مسیری از بطن جامعه تا سطح بین المللی را طی کند
دکتر سید احمدرضا خاتون آبادی در پیامی ضمن بیان گستردگی خدمات توانبخشی از نوزادی تا سالمندی با توجه سیر صعودی جمعیت سالمندی جهان و کشور بر ضرورت همگرایی و تعامل بیش از پیش تیم پزشکی و توانبخشی برای انجام اقدامات پیشگیرانه عواقب سالمندی تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده توانبخشی، متن پیام به شرح زیر است:
دانشگاه علوم پزشکی تهران بهعنوان نماد عالی آموزش کشور همچنان که در تمام عرصههای پزشکی از جنبههای کمی و کیفی سرآمد میباشد، باید در عرصه توانبخشی، در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی فعالیتهای خود را از ابعاد آموزشی و پژوهشی مدیریت کند تا بهعنوان قطب توانبخشی کشور خدمات خود را ارائه دهد. ازاینرو توانبخشی باید مسیری از بطن جامعه تا سطح بینالمللی را طی کند.
در جامعه امروز ارتباط رکن اصلی موفقیت است و جامعهای موفق تلقی میشود که بیشترین و کارآمدترین ارتباطات را داشته باشد. توانبخشی از این اصل مستثنی نیست و شاید ارتباط از پایههای اولیه در رشتههای مختلف توانبخشی است. دو نکته باید در اینجا سرلوحه همه جوامع علمی و خصوصاً توانبخشی قرار گیرد. نکته اول اینکه کسب علم نباید فرد را مصداق " العلم هو حجاب الاکبر " قرار دهد. چه بسیار عالمانی که علم سپر عدالت و انصافشان قرارگرفته است و از حد توهم و حجاب فراتر نرفتهاند. دوم اینکه حضرت امام صادق ع فرمودند: إنّ العالم إذا لم یعملْ بعلمه زلّت موعظته عن القلوب کما یزلّ المطر عن الصّفا " (هنگام که عالم به علمش عمل نکند، موعظه و پند او از قلبها میلغزد، چنانکه باران از روی جسم صاف میلغزد و نفوذ نمیکند) که علم نباید صرفاً باری که عالم حامل آن باشد قرار گیرد. برتری انسانها به مفید بودنشان برای هم نوعانشان است.
گفته پایانی اینکه توانبخشی با طیفی از نوزاد تا سالمند در ارتباط است و تمام تلاش بر افزایش کیفیت زندگی است ولی متأسفانه جامعه جهانی در حال پیر شدن است و کشور ما نیز با سرعت بالایی در این مسیر قرار دارد و تأسف بالاتر اینکه اقدامی بنیادی در این زمینه انجامنشده است. بنابراین جامعه پزشکی بالینی و توانبخشی باید دست در دست هم دهند و اقدام به پیشگیری از عواقب سالمندی و توانبخشی بیماریهای متعاقب سالمندی کنند.
نظر دهید