محتوای خبری بیمارستان آرش

برگزاری کارگاه آموزشی مراقبت آغوشی نوزاد در بیمارستان جامع بانوان آرش

کارگاه آموزشی مراقبت آغوشی نوزاد در بیمارستان آرش با هدف توانمندسازی کارشناسان پرستاری و مامائی مراقب نوزاد با حضور اساتید برجسته برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان جامع بانوان آرش، کارگاه مراقبت آغوشی نوزاد با هماهنگی گروه مادر و نوزاد و مامائی معاونت درمان، دوشنبه 7 مرداد 98، با حضور جمعي ازکارشناسان پرستاری و مامایی مراقب نوزاد، کلیه مراکز تابعه و کارشناسان مامایی و مراقبين سلامت از شبکه های بهداشت و درمان و دانشجویان ارشد پرستاری و مامائی دانشکده پرستاری و مامائی دانشگاه تهران در سالن اجتماعات بیمارستان آرش برگزار شد.
دکتر  افسانه تهرانیان، رييس گروه  مادر، نوزاد و مامايي معاونت  نوزاد، اجراي KMC در تمام بیمارستان را یکی از اقدامات عملی دانست که باید با پیگیری و آموزش مداوم انجام شود. وی گفت اولین بار KMC در سال 1978 در کلمبیا پیاده شد و مطالعات نشان داده که مراقبت آغوشی تاثیر قابل توجهی در کاهش میزان مرگ و میر نوزادان داشته است. دکتر تهرانیان، سه ویژگی مهم در KMC را ارتباط پوست با پوست مادر و نوزاد، تغذیه مناسب نوزاد با شیر مادر و کوتاه شدن مدت اقامت نوزاد در بیمارستان معرفی کرد.
لیدا احمدی، کارشناس نوزادن معاونت درمان ، مزایای KMC براي مادر و نوزاد و جامعه بیان کرد و بر تکمیل فرم و اجرای آن، مطابق شیوه نامه های KMC در همه بیمارستان های تابعه و همچنین تکمیل فرم پیشرفت بالینی نوزاد و تکمیل دقیق ساعات حضور مادر در بخش و تعداد مراقبت های آموزشی انجام شده ( حداقل به مدت یکساعت) تاکید کرد.
دکتر زهره فارسی، متخصص نوزادان، در زمینه اهمیت مراقبت آغوشی نوزاد در ساعات اولیه بدو تولد به تفضیل توضیح داد و تاکید کرد که  انجام اقدامات روتین نوزاد مانند تزریق ویتامین K  و سایر موارد به بعد از ساعات اولیه بدو تولد موکول شود.
دکتر مریم خوشیده، متخصص زنان و زایمان گفت: برای رسیدن به 100درصد اقدام 4 ( تماس پوست با پوست مادر و نوزاد) باید مداخلات نامناسب در لیبر حذف کنیم. انجام اقداماتی مانند تزریق اکسی توسین، عدم حرکت مادر و عدم مدیریت مادران باردار کم خطر مانع از انجام زایمان فیزیولوژیک میشود و این عمر منجر به ناموفق شدن برقراري تماس پوست با پوست در مادر و نوزاد در زمان تولد خواهد شد.
گودرزی، عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامائی گفت: نوزاد با یکسری توانمندی های اولیه حیاتی به دنیا می آید و به تدریج با رشد و تکامل این توانایی ها کامل میشوند. یادمان باشد نوزادان امروز پدران و مادران آینده هستند پس باید در ارائه مراقبت های استاندارد در قالب، NiDCAp به تربیت نسل سالم آینده کمک کنیم. وی انجام مراقبت آغوشی را به صورت عملی به حاضرین آموزش داد که مورد استقبال قرار گرفت.
فلاح زاده، کارشناس شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص اهمیت تغذیه باشیر مادر و  روش هاي مختلف تغذيه با شير مادر در حین مراقبت های آغوشی در نوزاد نارس توضیح داد.
در ادامه جلسه فروزنده جنت، کارشناس ارشد پرستاری و سمیه انصاری کارشناس پرستاری، در زمینه آمادگی های لازم برای اجرای مراقبت های آغوشی کارکنان بخش مراقبت های ویژه و آمادگی والدین و آماده کردن برای ترخیص توضیح دادند.
زهرا نیکجوی دبیر این جلسه نیز گزارش از فعالیت های انجام شده در زمینه KMC در بیمارستان آرش در ساعات بدو تولد ارائه داد.
خبرنگار و عکاس : سارا احمدی زاده 

 

تهیه کننده: