محتوای خبری بیمارستان رازی

برگزاری دوازدهمین جلسه رابطین بین الملل دانشگاه با حضور معاون بین الملل دانشگاه در بیمارستان پوست رازی

دوازدهمین جلسه رابطین بین الملل دانشگاه با حضور دکتر کردی معاون بین الملل دانشگاه و دکتر نیما رضایی معاون بین الملل دانشکده پزشکی به میزبانی بیمارستان پوست رازی برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی بیمارستان پوست رازی، روز سه شنبه 7 آذر 96، دوازدهمین جلسه رابطین بین الملل دانشگاه با حضور دکتر کردی معاون بین الملل دانشگاه، دکتر نیما رضایی معاون بین الملل دانشکده پزشکی، دکتر ربابه عابدینی رئیس بیمارستان پوست رازی، دکتر مریم غیاثی مدیر گروه پوست، دکتر مریم نسیمی رابط بین الملل بیمارستان رازی و سایر رابطین گروه های پزشکی و بیمارستان های تابعه دانشگاه در دفتر ریاست بیمارستان رازی برگزار شد.
در شروع، دکتر رضایی معاون بین‌الملل دانشکده پزشکی با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته در بیمارستان رازی اظهار داشت: انصافاً چه از زمان قبل و چه در حال، تلاش‌های بسیار مفیدی هم در زمینه‌های آموزش و پژوهش و هم خدمات بهداشتی و درمانی در بیمارستان رازی صورت گرفته است. در چندین بازدید به‌عمل‌آمده از مرکز تحقیقات بیمارستان رازی، در جریان تغییرات بیمارستان قرار گرفتیم و یکی از نکات مثبت بیمارستان پوست رازی فعالیت‌های منسجم این بیمارستان است. چراکه عدم هماهنگی گروه‌ها و بیمارستان‌ها ازجمله مشکلاتی است که با آن مواجهه هستیم. خوشبختانه در بیمارستان پوست رازی این هماهنگی بین مدیر گروه و رئیس بیمارستان صورت گرفته و گروه آموزشی پوست را به جایگاه خوبی رسانده‌اند.
دکتر رضایی افزود: نکته بعدی در خصوص بیمارستان رازی این است که علیرغم موارد مطروحه در زمینه بین‌الملل و استعدادهای بالقوه آن، هنوز شکوفایی لازم را کسب نکرده‌اند که یکی از دلایلی که جلساتمان را فصلی در بیمارستان‌های مختلف برگزار می‌کنیم برای آشنایی و آگاهی بیشتر این مسائل است.
هم بیمارستان رازی و هم در گروه پوست برخوردار از پتانسیل بسیار بالایی هستند و ارتباط خوب مابین بیمارستان و گروه پوست نشان‌دهنده این مطلب است.
وی در ادامه گفت: معرفی بیمارستان پوست رازی به‌عنوان قطب در منطقه از استقبال خوبی برخوردار خواهد شد که می‌تواند برای ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی و حتی توریست درمانی بسیار مفید واقع شود.
معاون بین‌الملل دانشکده پزشکی با اشاره به ساخت‌وساز در بیمارستان رازی تصریح کرد: به این موضوع اشراف کامل داریم که با توجه به همه تلاش‌ها، بیمارستان در حال ساخت‌وساز است و بین‌المللی سازی در این شرایط فعالیت خیلی آسانی نیست. مطمئنم با درایتی که سرکار خانم دکتر عابدینی به‌عنوان رئیس بیمارستان و دکتر غیاثی به‌عنوان مدیر گروه پوست‌ دارند می‌توانند در آینده‌ای نزدیک بحث بین‌المللی سازی را در بیمارستان راه‌اندازی کنند.
دکتر رضایی در ادامه حضور دکتر کردی معاون بین‌الملل دانشگاه را در اولین جلسه، مایه افتخار دانست و تصریح کرد: از آقای دکتر کردی تقاضا داریم که خودشان یا مدیران محترم بین‌الملل در این جلسات حضور به هم رسانند زیرا اگر در فعالیت‌ها انسجام بهتری صورت گرفته شود از نتایج قابل‌توجهی برخوردار خواهد بود.
در ادامه دکتر عابدینی رئیس بیمارستان پوست رازی ضمن خوش‌آمد گویی به دکتر کردی و دکتر رضایی و دیگر رابطین بین‌الملل در جلسه بیان داشت:  در پایان سال 95 و در شروع سال 96 برنامه استراتژی قبلی بیمارستان به اتمام رسید و آماده نگارش استراتژی جدید هستیم. در این استراتژی با توجه به اهداف دانشگاه و عناوین ارائه‌شده، بین‌المللی سازی بیمارستان را جزو اهداف بیمارستان و در برنامه استراتژی گنجانده ایم. در این زمینه مرجعیت بیمارستان را در سال 1401 در بین کشورهای اسلامی انتخاب کردیم و در خصوص استانداردسازی، خدمات بهداشتی و درمانی، آموزشی از یک سری استاندارهای بین‌المللی استفاده‌شده است. مانند استاندارد ایمنی بیمار که از سازمان WHO الگو گرفته‌شده و دیگر استاندارهای جهانی.
وی افزود: قرار بر این است که با همکاری دانشگاه، نگارش کوریکولوم های آموزشی در جهت بین‌المللی سازی بازنگری شده و نشریه تحقیقاتی ایمنوبلوز نگارش شود.
دکتر عابدینی با اشاره به قدمت بیمارستان رازی خاطرنشان کرد: بیمارستان رازی بیمارستان قدیمی و میراث ارزشمندی است که به دست همه ما رسیده است. آنچه که در توان خود و سرکار خانم دکتر غیاثی و دیگر همکاران است تلاش در شکوفایی این پتانسیل است. در حال حاضر در این بیمارستان روزانه بیش از 1200 مراجعه‌کننده داریم که خدمت‌رسانی می‌شود؛ و شرایط  ساختمان‌سازی ما را تا حدودی دچار محدودیت کرده است. آنچه که مهم است تلاش دررسیدن به اهداف دانشگاه و محقق شدن در بیمارستان است. انشا الله سعی می‌کنیم به این هدف والا برسیم.
دکتر غیاثی مدیر گروه پوست و عضو هیئت‌علمی بیمارستان رازی نیز ضمن خوشامدگویی عنوان کرد: این روزها اولویت هر گروه و بیمارستانی داشتن روابط بین‌الملل و بین‌المللی سازی است. بیمارستان رازی نیز از این قاعده مستثنی نیست. تاکنون تلاش‌هایی در این زمینه صورت گرفته و قطعاً یکی از اولویت‌های مهم گروه ما این است که در زمینه روابط بین‌الملل بهتر بوده و ارتباط بیشتری برقرار کنیم. ازآنجایی‌که طبق فرمایش دکتر رضایی این ظرفیت در بیمارستان رازی وجود دارد نهایت تلاش را در این حیطه خواهیم داشت.
دکتر نسیمی رابط امور بین‌الملل و عضو هیئت‌علمی بیمارستان پوست رازی نیز ضمن خوشامد گویی به بیان تاریخچه کوتاهی از بیمارستان پوست و فعالیت‌های بین‌المللی انجام شده پرداخت و اظهار داشت: برای اولین بار در سال 1943 گروه درماتولوژی توسط دکتر ملکی که تحصیل‌کرده فرانسه بودند در این بیمارستان پایه‌گذاری شد و می‌توان ایشان را پدر علم نوین درماتولوژی دانست.  در سال 1957 در این بیمارستان دوره رزیدنتی درماتولوژی راه‌اندازی شد که البته در شروع به‌صورت نیمه‌وقت بوده و از سال 1969 به‌صورت تمام‌وقت به دنبال نگارش کوریکولوم رزیدنتی، دوره رزیدنتی در این بیمارستان به‌طور کامل شروع به کارکرد.
در حال حاضر دپارتمان درماتولوژی مرکز اصلی گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی تهران است و شاخه‌هایی از گروه درماتولوژی در بیمارستان امام خمینی و بیمارستان دکتر شریعتی موجود است که البته در بیمارستان امام خمینی به‌صورت فعال رزیدنت و هیئت‌علمی حضور دارند.
همچنین بیمارستان رازی دارای دو بخش بستری مردان وزنان است که جمعاً در حدود 60 بیمار در این بخش‌ها بستری می‌شوند.
علاوه بر آن با توجه به اینکه بیماران ما بیماران سرپایی هستند، کلینیک‌های سرپایی متنوعی شامل 3 کلینیک جنرال است که روزانه پذیرش تعداد بالایی از بیماران را به عهده دارد و کلینیک تخصصی‌تر کلینیک‌های پمفیگوس، پیگیری، نوردرمانی، تومور آلوپسی آرئه آتا، کلینیک زیبایی، لیزر و لنفوم پوستی و کلینیک پچ تست و لیشمانیا نیز به این کلینیک‌ها اضافه‌شده است که دو یا سه روز در هفته فعالیت دارند.
دکتر نسیمی در ادامه به فعالیت‌های رزیدنت‌ها و دانشجویان پزشکی پرداخت و افزود: در حال حاضر تعداد 54 رزیدنت درماتولوژی در بیمارستان حضور دارند که هرساله حدوداً 12 تا 14 رزیدنت به‌طور متوسط جذب می‌شوند. همچنین 3 فلوشیپ درماتوپاتولوژی حضور دارند و اعضا هیئت‌علمی نیز در قسمت‌های مختلف بیمارستان فعالیت دارند.
وی با بیان فعالیت‌های مرکز تحقیقات بیماری‌های تاولی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات بیماری‌های تاولی اتوایمیون در سال 1991 به‌عنوان کلینیک پمفیگوس شروع به کارکرده و فعالیت این مرکز به‌صورت منسجم‌تر و قابل‌توجهی ادامه دارد.
رابط بین‌الملل بیمارستان با اشاره به سند استراتژیک بیمارستان و اهداف بین‌الملل سازی تصریح کرد: بین‌الملل سازی جزو اهداف مهم این سند محسوب شده است و امیدواریم با همکاری دانشگاه و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی قادر باشیم جهت بین‌المللی سازی کوریکولوم، بخصوص کوریکولوم پزشکی عمومی که دارای کم‌وکاستی‌هایی هست گام‌های مهمی برداشته شود.
همچنین سایت بیمارستان که فعلاً فعالیت به زبان فارسی دارد ان شاءالله مجهز به زبان انگلیسی خواهد شد تا اطلاعات مفیدی را جهت مراجعین به سایت فراهم کند.
دکتر نسیمی به معرفی برنامه‌ها و حضور رزیدنت‌های بین‌المللی در بیمارستان پرداخت و گفت: برنامه‌هایی برای دانشجویان بین‌الملل داریم که یکی از آن‌ها به‌صورت Under graduated شامل دوره استیجری و اینترنی است که یا به‌صورت چرخشی (Rotation) و یا به‌صورت Observer می‌توانند حضورداشته باشند.
برنامه آموزشی رزیدنتی شامل رزیدنت‌های درماتولوژی است که از دیگر کشورها پذیرش صورت می‌گیرد. در مورد فلوشیپ نیز دو فلوشیپ داریم، فلوشیپ پوست (Dermatopathology ) و فلوشیپ پوست کودکان (Pediatric dermatology)که گروه پوست قابلیت جذب آن‌ها را برای سال‌های آتی دارد.
در حال حاضر نیز 3 رزیدنت درماتولوژی از کشورهای عربستان، پاکستان و لبنان هستند. دانشجویی نیز از دانشگاه هاروارد (Harvard medicine school) یک ماه به‌صورت Observer در این مرکز دوره گذراندند و ایشان در حال حاضر رزیدنت درماتولوژی هستند که در همکاری‌شان با اساتید بیمارستان دو مقاله در سال 2017 به چاپ رسیده است. همچنین از دانشجویان graduated رزیدنت می توان از کتر زهیر عباس نام برد که از پایان‌نامه ایشان نیز مقاله‌ای به چاپ رسیده است.
دکتر نسیمی با اشاره به کنگره‌های برگزارشده پوست خاطرنشان کرد: در کنگره پوست سال گذشته 11 مهمان بین‌الملل از کشورهای مختلف حضور داشتند که بعضی به ایراد سخنرانی پرداختند و بعضی در کارگاه‌ها فعالیت داشتند. از این تعداد 4 تن از این اساتید برای همکاری با ما اعلام آمادگی کردند. در کنگره امسال نیز مهمانان بین‌الملل حضور داشتند که البته به تعداد محدودتر و از بین مهمانان پروفسور فیلیپ بودند که سال قبل نیز حضور داشتند.
رابط بین‌الملل از دیگر فعالیت‌های بیمارستان را برگزاری کلاس زبان انگلیسی برشمرد و گفت: برگزاری کلاس زبان انگلیسی به‌منظور افزایش مهارت‌های هیئت‌علمی برای ارتباطات بین‌الملل در بیمارستان مورد استقبال اساتید قرارگرفته است. همچنین در سال گذشته به تعداد 7 سخنرانی Lecture به زبان انگلیسی در بیمارستان توسط اساتید پوست برگزارشده است. علاوه بر این‌یک سمپوزیوم درموسکوپی با حضور دکتر Simon Clerk و Cliff Rosendahl از کشور استرالیا در سال گذشته (95) برگزار شد و همکاری بین این دو با گروه ادامه پیداکرده است. در همین راستا امسال نیز مجدداً در بیمارستان رازی حضور پیدا کردند و ایشان در اولین مقاله‌ای که بعد از تائید Visiting Professor به چاپ رساندند و دانشگاه علوم پزشکی تهران را به‌عنوان affiliation اضافه کردند. اخیراً نیز یک اطلس به چاپ رسیده است که ایشان جزو نویسندگان (Arthur) این اطلس بودند.
 فیلیپ بهادران نیز ازجمله سخنرانان در کنگره بودند که Workshop درموسکوپی جامع را نیز به عهده داشتند و نتیجه طی مکاتباتی که با ایشان برقرار شد، در مورد ارتباط مشترک پروژه‌هایی با ایشان به توافق رسیدیم.
وی در ادامه در خصوص ایجاد قراردادهای بین‌المللی کاری با دیگر کشورها اظهار داشت: با بررسی‌هایی که از معاونت پژوهشی بیمارستان دریافت کردم 2 قرارداد کاری مابین اعضای هیئت‌علمی گروه پوست بیمارستان رازی آلمان در خصوص بیماری‌های تاولی و زمینه ژنتیکی و اتوآنتی بادی با لوبک آلمان امضاشده است و این پروژه در حال انجام است و همچنین یک مطالعه بزرگ دیگر در مورد GWas بیماران مبتلابه پمفیگوس ولگاریس نیز در حال انجام است.
دکتر نسیمی افزود: تعدادی از اعضای هیئت‌علمی عضو European Academy dermatology و International Society هستند.
همچنین عضو Autoimmune blistering disease task force EADV هستند که در این زمینه نیز مقاله‌ای به چاپ رسیده است، ضمن اینکه دکتر دانش‌پژوه عضو این مرکز می‌باشند. علاوه بر این اعضای هیئت‌علمی جزو ادیتورهای  International Journal of Women's Dermatology هم هستند.
دکتر نسیمی رابط بین‌الملل در پایان ارائه گزارش خود گفت: فعالیت‌های تحقیقاتی و کارهای مشترک با دپارتمان درماتولوژی و بیولوژی با دانشگاه توماس جفرسون آمریکا صورت گرفته و نتایج بسیار پرباری به همراه داشته است و مقالا خیلی معتبری به چاپ رسیده است که در ژورنال‌های impact factor قید شده به چاپ رسیده و تعداد این مقالات زیاد بود.
البته اینها نمونه‌هایی از فعالیت‌ها بود که در ادامه نیز در خصوص بیماری‌های نادر ژنتیکی به‌صورت همکاری‌هایی با این دانشگاه برقرار است.
دکتر کردی معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران به تشریح چشم‌انداز معاونت بین‌الملل در زمینه بین‌المللی سازی گروه‌ها و بیمارستان‌های تابعه دانشگاه اظهار داشت: در چشم‌انداز معاونت بین‌الملل، استفاده از ابزار، یک بعد از بین‌المللی شدن است به‌طوری‌که از این ابزار به نحوی استفاده کرده باشیم که سالیان آینده در مجموعه‌های آموزش، پژوهش، خدمت‌رسانی و نیروی انسانی به استاندارهای جهانی رسیده باشیم. همان‌گونه که در مطالب ارائه‌شده بیمارستان رازی مطرح شد اگر بخواهیم مرجع بیماری‌های پوست در کشورهای اسلامی باشیم هیچ راهی جز استفاده از ابزار بین‌الملل سازی نیست.
همچنین اگر قصد پیشرفت در حیطه‌های مختلف داشته باشیم راه دیگری نیست.  در بحث تحقیق (Research) نیز این قضیه می‌گنجد. قاعدتاً در تمام جنبه‌هایش بین‌المللی سازیat home یا mobility، اگر در همه این اشکالش ورود نکنیم قطعاً نمی توانیم به بین‌المللی سازی برسیم.
پیشرفت تحقیق در دانشگاه این است که پروژه‌های مشترک تعریف و گرانت های بین‌المللی دریافت شود و نتیجتاً این مدل کار شود.
دکتر کردی با اشاره به حضور گسترده افراد بین‌الملل در گروه‌ها و بیمارستان‌ها و جذب دانشجو تصریح کرد: در همه دپارتمان‌ها و بیمارستان‌ها عمده افرادی حضور پیدا خواهند کرد که هر یک به‌نوعی یک‌مهره بین‌المللی بشوند. البته در دانشگاه از این مهره‌ها کم نداریم، اگر به دپارتمان‌هایمان ورود کنیم در هرکدام دو تا 5 فرد بین‌المللی حضور دارد که این قضیه باید گسترش پیدا کند. قطعاً اگر هدف این باشد که مرجع علمی در کشور اسلامی باشیم، باید به بحث جذب دانشجو تفکر شود، البته به آن معنی نیست که حتماً همه دپارتمان‌ها باید دانشجو داشته باشند.
وی افزود: در بازدیدی که با رئیس دانشگاه جناب آقای دکتر کریمی به چند دانشکده‌ به عمل آمد ایشان به تنوع دانشکده‌ها اشاره و بیان کردند که درواقع آن‌قدر دانشکده‌ها، بیمارستان‌ها و گروه‌ها متفاوت‌اند که قطعاً قادر به نوشتن یک نسخه برای همه نیستیم. هر دپارتمانی باید به این قضیه توجه داشته باشد که با چه روش و متدی می‌تواند مرجع علمی شود. بعضی با جذب دانشجو، بعضی با فلوشیپ مشترک و بعضی با دیگر روش‌ها. یکی از اشکالات ارتباطات خارجی طولانی‌مدت بودن آن است، اساتیدمان یک ماه دو ماه 6 ماه می‌روند و تا 4 تا 5 سال نیستند.
برای جذب یک دانشجو در وهله اول باید در زبان پیشرفت داشته باشیم، استفاده از تابلوها و... این‌ها پایه کار است. باید به حدی جلو برویم که وقتی می‌خواهیم یک پروژه مشترک با یک جایی بگیریم حتماً باید استاندارد آموزشی‌مان را افزایش و ارتقاء داده باشیم.
معاون بین‌الملل دانشگاه در ادامه خاطرنشان کرد: اگر قصد دارید در کشور اسلامی مرجع باشید ببینید آن‌ها چه نیازهایی دارند با توجه به این نیازها degree تعریف کنید.  بحث بین‌المللی شدن درواقع بین دو محقق، دو استاد و دو پزشک است. بالاتر از این اصلاً مفهومی نخواهد داشت. به هر صورت آن اصلی‌ترین واحدی که باید بین‌المللی شود استاد، محقق، کارمند و نیروی انسانی است و بالاتر از آن واحد دپارتمان و بیمارستان است و در ادامه نیز معاونت بین‌الملل پشتیبانی فعالیت‌ها را به عهده می‌گیرد.
در پایان هر یک از رابطین به معرفی و عملکرد واحدهای خود پرداختند.
خبر و عکس: فریبا حفیظی










 

تهیه کننده: