محتوای خبری بیمارستان رازی

کنگره بین المللی سالیانه پوست رازی برگزار شد

بزرگداشت دکتر مهین ولیخانی، استاد پیشکسوت درماتولوژی در کنگره سالیانه پوست رازی

به‌پاس قدرداني از استاد مهين وليخاني مراسم بزرگداشت استاد پيشكسوت درماتولوژي در کنگره سالیانه پوست رازی برگزار شد.

گالری عکس1

گالری عکس 2

به گزارش روابط عمومی بیمارستان پوست رازی؛ روز پنجشنبه دوم آذر ۹۶، در دومين روز کنگره، به‌پاس قدرداني از استاد مهين وليخاني، مراسم بزرگداشتی با حضور اساتيد پيشكسوت درماتولوژي، اساتید، پزشكان مراكز تحقيقاتي پوست، روسا و معاونين دانشگاه علوم پزشكي تهران  و دستياران، در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.
در این مراسم دكتر محمدجواد ناظمي متخصص درماتولوژي به بیان ویژگی های برجسته استاد ولیخانی پرداخت و اظهار داشت: هر آنچه از انسانيت، اخلاق، محبت، توجه ويژه به بيماران، همياري با دانشجويان کسب کردم از دكتر وليخاني آموخته‌ام. حقیقتاً حضور وي در دوران تدريس و حرفه بنده نعمت بزرگي بود و موجب روشنايي راه و آينده من و امثال من شده است.
وي ویژگی‌های برجسته اخلاقي دكتر وليخاني را منجر به جاودانه شدن ياد و خاطره وي در ذهن‌ها دانست و گفت: استاد وليخاني به معناي واقعي زندگي خود را وقف بيماران و آموزش جوانان کرده‌اند.
در ادامه دكتر حسين طباطبايي متخصص درماتولوژي با اشاره به دوران رزيدنتي خود تحت نظر اساتيد و ازجمله دكتر وليخاني خاطرنشان كرد: رزیدنت‌های رشته درماتولوژي برعكس ساير رشته‌ها، هنگام ورود به اين دوره با اصطلاحات تخصصي جديد و پیچیده‌ای مواجه می‌شوند.
وي افزود: در دوران رزیدنتی‌ام، اساتيدي همانند پروفسور شمس  و استاد وليخاني كه بسيار جوان بودند به ما نزدیک‌تر بودند و در مواقعي كه  دچار سردرگمي و كمبود اعتمادبه‌نفس می‌شدیم اين اساتيد كمك بسياري می‌کردند.
دكتر رضا رباطي متخصص درماتولوژي نیز ضمن يادآوري رفتار و منش  دكتر وليخاني با دانشجويان و رزیدنت‌ها، تصريح كرد: همواره دانش عالي، روش آموزشي و خلق اين استاد گران‌قدر زبانزد همه بوده و هیچ‌گاه در ارائه خدمت به بيماران و ارائه دانش به دانشجويان دريغ نکرده‌اند.
دكتر حسن صيرفي استاد بیمارستان رازی و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشكي تهران در مراسم بزرگداشت دكتر وليخاني، با اشاره به سجاياي اخلاقي اين استاد برجسته پوست كشور، اظهار داشت: از همان دوران ورودم  به دوره تخصصي پوست در سال ۵۸، دكتر وليخاني به دليل خصوصيات رفتاري ويژه همواره براي بنده استادي خاص  بودند.
وي در ادامه تصريح كرد: دكتر وليخاني به‌عنوان استاد، هميشه در درمانگاه‌های پوست حضوري فعال داشتند و دسترسي به وي براي كمك گرفتن در امر تشخيص و درمان در خصوص  معضلات بيماران پوستي براي من و همكارانم آسان‌تر از ساير اساتيد بود.
دكتر صيرفي افزود: دكتر وليخاني به‌عنوان يك دوست و همكار صميمي مرا در بسياري از مشكلات اجتماعي در دوران طولاني تحصيل راهنمايي می‌کردند و به‌جرئت می‌توان گفت كه در  بسياري از موفقیت‌های شغلي و حتي خانوادگی‌ام  مديون اين استاد فرهيخته هستم.
وي نظارت دكتر وليخاني بر تمام مراحل تحصيلي دستياران و كارآموزان پوست را از ویژگی‌های برجسته استاد وليخاني در جهت تربيت نسل قديم و جديد درماتولوژيست ها خواند و خاطرنشان كرد: دوستي و همكاري با اين استاد و پزشك برجسته كشور يكي از نعمت‌های خداوند براي من بوده كه هميشه شکرگذار آن هستم و عمري طولاني و باعزت و عظمت را براي ايشان آرزومندم.
دكتر نيلفروش زاده رئيس انجمن پوست با اهداي تقديرنامه از دكتر وليخاني تقدير كرد و همچنين لوح افتخاري استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي را هم به اعطا كرد.
دكتر علي اصيليان به نمايندگي از انجمن پوست و مركز تحقيقات سلول‌های بنيادي و دكتر عليرضا فيروز رئيس مركز تحقيقات پوست و جزام نيز با اهداي هدايايي از دكتر مهين وليخاني، به‌عنوان پزشك و متخصص برجسته درماتولوژي از زحمات ارزنده ايشان طي ساليان خدمت قدرداني به عمل آورد.
در پايان استاد صيرفي و استاد حلاجي به نمايندگي گروه پوست دانشگاه علوم پزشكي تهران و بيمارستان پوست رازي، دكتر ربابه عابديني رئيس بيمارستان رازي و دكتر نفيسه اسماعيلي رئيس مركز تحقيقات بیماری‌های تاولي هم با اهداي هدايا و تقديرنامه، خدمات استاد وليخاني را ارج نهادند.

  در حاشیه مراسم روابط عمومی بیمارستان رازی نیز از دكتر سيده زهرا قدسي استاد درماتولوژي بيمارستان پوست رازي جوياي خاطراتشان با استاد وليخاني شد.
دکتر قدسی در اين گفت‌وگو به بيان دوران فعاليت‌هاي استاد وليخاني و اخلاق و رفتار حرفه‌اي ايشان در بيمارستان پوست رازي پرداخت و اظهار داشت:حدود ۲۳ سال از زمان دوره رزيدنتي‌ام مي‌گذرد و در اين مدت استاد وليخاني در بيمارستان رازي استاد بنده بودند. ايشان فوق‌العاده هستند چه ازلحاظ اخلاقي، چه ازنظر علمي، درواقع كسب اطلاعات علمي‌ام را مديون ايشان هستم. از توصيف بزرگي روح ايشان زبان قاصر است. چند سالي است كه ايشان بازنشسته شده‌اند و كمتر در بيمارستان حضور دارند ولي تا قبل از آن هر زمان كه نياز بود و يا مورد خاص و مشكلي برخورد و مواجهه مي‌شديم و نياز به مشورت با فرد باتجربه‌اي داشتيم از ايشان كمك مي‌گرفتيم. مي‌توان گفت در هرزماني كه كنار استاد بوديم به‌نوعي آموزش بود. هم آموزش معنوي و اخلاقي و هم آموزش علمي.
دكتر قدسي با اشاره به رفتار و منش اخلاق مداراستاد وليخاني تصريح كرد:استاد هميشه بيمار را ارجح  مي‌دانستند، خواستار خير و صلاح بيمار بودند  و هر آنچه كه مي‌توان براي بيمار انجام داد ازجمله  حمايت بيمار هم از جهت بيماري‌اش و هم از جهت رواني انجام مي‌دادند. رعايت منافع بيمار و ارجح دانستن منافع بيمار نسبت به منافع شخصي خود پزشك ، اين‌ها چيزهايي است كه در اخلاق حرفه‌اي وجود دارد و عملاً استاد اين را خصوصيات را داشتند و به ما نيز آموزش مي‌دادند و مي‌توان اذعان كرد كه به‌صورت عملي اين آموزش را از ايشان كسب كرديم. ايشان هميشه با بيمارخوشرو بودند. حواسشان بود كه درماني را كه براي بيمار مي‌گذارند آيا تهيه دارو و درمان براي بيمار امكان‌پذير است. آيا به نفعش است، آيا شرايط روحي‌اش و شرايط خانوادگي‌اش اجازه مي‌دهد. همه اين‌ها مواردي بودند كه براي دكتر وليخاني مهم بود و ما ناخودآگاه اين آموزش را دريافت مي‌كرديم.
دكتر قدسي در ادامه بيان داشت: اخلاق حرفه‌اي در حال حاضر ازلحاظ كلاسيك دسته‌بندي‌شده و به‌صورت پارامترهاي خاص نوشته‌شده و آموزش داده مي‌شود قبلاً اين‌چنين نبوده است. در حال حاضر اين موارد را تحت عنوان يك واژه مشخص‌تر و يا حتي دوره‌هايي كه مي‌بينند و يا كتاب‌هايي كه نوشته مي‌شود، اين موارد را بيان مي‌كنند. ولي اين واقعيت وجود دارد كه اخلاق حرفه‌اي هميشه در هر شغلي وجود دارد و بايد رعايت شود.
وي خاطرنشان كرد:شايد توانايي ما ازنظر عملي در اخلاق حرفه‌اي به‌عنوان كساني كه نسل بعدي هستيم از اساتيدمان كمتر باشد و چون اين توانايي‌ها با خصوصيات اخلاقي كه در جامعه وجود دارد ارتباط دارد و جامعه نسبت به گذشته در اين مورد ضعيف‌تر عمل مي‌كند شايد اين خطر وجود داشته باشد كه براي افرادي كه جوان‌تر هستند و وارد اين كار مي‌شوند اين مسئله كم‌رنگ‌تر باشد. ولي واقعاً اساتيدي كه از نسل قبل بودند بخصوص استاد وليخاني و پروفسور شمس در مورد بيمار خيلي با دقت عمل مي‌كردند.
دكتر قدسي در پايان به نقش و اهميت انتقال و آموزش رفتار و اخلاق حرفه‌اي پزشكان جوان كه اساتيد آينده كشورمي شوند اشاره كرد و گفت: بايد اول مشخص كنند كه دقيقاً از زندگي‌شان چه مي‌خواهند چون عملكرد ما به‌عنوان يك پزشك و به‌عنوان هيئت‌علمي قسمتي از اين زندگي است. به‌هرحال با انسان‌ها سروكار داريم كه هم جسمشان و هم روحشان را بايد ببينيم. ما وظيفه‌داريم همه گونه، بيمار را حمايت كنيم. سعي كنيم وقتي به جوان‌ترها آموزش مي‌دهيم از هر جنبه اين آموزش را داشته باشيم، چه ازنظر رفتاري و چه ازنظر علمي اين آموزش را انتقال بدهيم.
توضیح اینکه در حاشیه مراسم کلیپی از استاد ولیخانی پخش شد.
مراسم بزرگداشت با عكس يادگاري با استاد مهين وليخاني پایان یافت.

 

 

 

 

 

 

 

تهیه کننده: