محتوای خبری بیمارستان رازی

مصاحبه با دکتر حمیدرضا محمودی معاون پژوهشی بیمارستان رازی به مناسبت هفته پژوهش

روابط عمومي بيمارستان رازي به مناسبت هفته پژوهش با دكتر محمودی معاون پژوهشي بيمارستان رازي گفت و گو كرد.

روابط عمومي بيمارستان رازي به مناسبت هفته پژوهش روز سه شنبه 26 آذر 98 با دكتر محمودی، معاون پژوهشي بيمارستان رازي گفت‌وگو كرد.
پیشرفت‌هایی كه بیمارستان رازی در زمينه پژوهش در اين ۲ سال اخير داشته را توضيح بفرمایید؟
در یکسال اخیر شاهد افزایش چشمگیر در تعداد و کیفیت مقالات چاپ شده در بیمارستان رازی بوده‌ایم به‌طوری‌که در سال 2019 شصت‌ودو  مقاله در مجلات ایندکس Pubmed توسط گروه پوست بیمارستان رازی منتشر شده است. همچنین اخیراً پرونده الکترونیک و اولین Registery پوست برای بیماری پمفیگوس در بیمارستان رازی فعال  شده است که می‌تواند موجب افزایش نظم و دقت در ثبت اطلاعات و بهبود روند درمان و پژوهش در بیماران یادشده شود.

تعداد مقالاتي كه چاپ شده است چه تعداد بوده است؟

در سال 2018  سی و هفت مقاله در سال 2019، شصت و دو مقاله در مجلات اندکس Pubmed و IsI توسط گروه پوست بیمارستان رازی چاپ شده است که این  تعداد  تا سال 2016، 25 تا 30 مقاله در سال بوده است. همچنین ما شاهد افزایش کیفیت مقالات چاپ شده با در نظر گرفتن imPact مجلات بوده‌ایم. از سال 1394 تا 1398 ما 200 پایان‌نامه پزشکی عمومی و 55 پایان‌نامه رزیدنتی و 53 طرح پژوهشی کامل شده با موفقیت تصویب و به پایان رسانده‌ایم.
 از طرف دیگر ما شاهد افزایش چشمگیر در تعداد مقالات با همکاری بین‌المللی بوده‌ایم. طوری که این عدد از صفر در سال 2016 به 15 در سال 2019 رسیده است. نکته قابل‌توجه دیگر افزایش h-index مرکز تحقیقات بیماری‌های تاولی پوست از 21 در سال 2016 به 32 در سال 2019 بوده‌ایم.

آيا كتابي در خصوص پوست چاپ يا تألیف شده است؟
کتاب بیماری جذام تألیف دکتر سید ناصر عمادی که اخیراً چاپ شده است یک کتاب جامع است که به‌تفصیل تمامی جوانب بیماری مهم و تاریخی پرداخته است.
 
 بيمارستان رازي چه فعالیت‌های پژوهشي داشته است؟
 علاوه بر چاپ مقالات از 2 سال قبل گروه درماتولوژی بیمارستان رازی همکاری با مراکز خارج از کشور مانند مرکز تحقیقات تاولی شهر لوبک کشور آلمان، دانشگاه Queensland و Sydney از استرالیا و بخش ژنتیک دانشگاه Thomas Jefferson آمریکا شروع کرده و گسترش داده‌ایم. به‌طوری‌که چندین طرح مشترک بین مراکز ما و این مراکز در حال اجرا است. علاوه بر این چندین طرح مرتبط با صنعت با همکاری شرکت‌های دارویی در قالب پایان‌نامه در حال اجرا است.

موانعي كه در حوزه پژوهش هست چه مواردي است؟
 نبود بودجه مستقل برای مرکز تحقیقات و مرکز توسعه آموزش، نبود نظام ثبت برای اکثر بیماری‌های پوستی، به‌طوری‌که همچنان از پرونده‌های دست‌نویس جهت ثبت اطلاعات بیماران استفاده می‌شود، نبود نیروی تخصصی تحقیقاتی، به‌طوری‌که نبود نیروی پژوهشگر و متخصص آمار ثابت معضل بزرگی برای مرکز تحقیقات ایجاد کرده است.
کمبود امکانات آزمایشگاهی، نبود آزمایشگاه مستقل برای پژوهش، نبود امکانات جهت تأمین بیوبانک و همچنین عدم تأمین برخی از تجهیزات آزمایشگاهی به دلیل مشکلات ایجاد شده در زمینه تحریم‌ها.

چه انتظاراتي از دانشگاه و دانشجويان داريد؟
با توجه به شرایط موجود، از مسئولان محترم دانشگاه تقاضا می‌شود اقدامات لازم برای تخصیص بودجه مشخص و ثابت برای مرکز تحقیقات بیماری‌های پوست را مبذول بدارند.  همچنین  شرایط  لازم  برای استخدام نیروی  پژوهشگر تخصصی، توسعه   REGISTERY و  ایجاد مرکز بیوبانک فراهم  شود. همچنین انتظار می‌رود دانشجویان اقبال بیشتری برای موضوعات علمی‌تر داشته باشند و از تمرکز به موضوعات آماده و راحت صرفاً جهت  انجام پایان‌نامه پرهیز کنند. همچنین مراجعه برای استفاده از  database گسترده‌ای که در بخش‌های مختلف بیمارستان موجود است، می‌تواند موجب اعتلای پژوهش  در بین دانشجویان و بیمارستان شود. از طرف دیگر دانشجویان می‌توانند به‌عنوان بهترین رابط برای همکاری‌های بین گروهی بین بخش‌های پایه و بالینی عمل کنند.

چه فرصت‌هایی را در زمينه پژوهش پیش‌بینی می‌کنید؟
در حال حاضر در بیمارستان رازی درمانگاه‌های تخصصی مختلفی وجود دارد که به‌صورت طبقه‌بندی‌شده به درمان و ثبت بیماری‌های مختلف پوستی می‌پردازند. ازجمله این بیماری‌ها پسوریازیس، لیکن پلان، تومورهای پوستی، بیماری‌های تاولی پوست، آلوپسی آره آتا، لیزر، درموسکوپی و بیماری‌های ژنتیکی پوستی است که هر یک از بیماری‌های ذکرشده زمینه مناسبی برای ارائه پایان‌نامه و طرح پژوهشی است.
از طرف دیگر در صورت راه‌اندازی بیوبانک فرصت برای تعریف کردن تحقیقات علوم پایه با گروه‌های علوم پایه داخل دانشگاه، بین دانشگاهی و حتی بین‌المللی فراهم می شود که نتیجه آن پژوهش با کیفیت بالاتر و تأثیرگذاری بیشتر خواهد بود. همچنین با توجه به تولید داروهای روز جهان توسط برخی از شرکت‌های دارویی داخلی، امکان همکاری با بخش صنعت برای انجام مطالعات بهتر و موثر تر فراهم می‌شود.
خبرنگار و عکاس: نرگس ابراهیمی

کلمات کلیدی
نرگس   ابراهیمی
تهیه کننده:

نرگس ابراهیمی