محتوای خبری بیمارستان رازی

پیام بیمارستان پوست رازی به مناسبت روز جهانی پسوریازیس

بیمارستان پوست رازی، به مناسبت روز جهانی پسوریازیس پیامی صادر کرد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان پوست رازی، متن پیام به شرح ذیل است:

 

بسم‌الله الرحمن الرحیم

 

7 آبان (29 اکتبر) روز جهانی پسوریازیس می‌باشد. سال‌ها بود كه سازمان‌های مختلفی برای داشتن یك روز جهانی برای بیماران مبتلابه پسوریازیس فعالیت داشتند. سرانجام این تلاش‌ها در سال ۲۰۰۴ به ثمر رسید و با حمایت‌های مناسبی كه به عمل آمد یك «كمیته هدایت‌كننده» شامل كشورهای عضو و غیر عضو در سرتاسر دنیا بوجود آمد. این كمیته در جولای ۲۰۰۴ تشكیل جلسه داد تا اهداف كلی مشخص‌شده و پیام‌های كلیدی معرفی شدند. كنسرسیوم جهانی بیماران و مؤسسات با معرفی سال ۲۰۰۴ به‌عنوان سال آغازین این حركت موافقت كردند و تا انتهای سال ۲۰۰۴ با حمایت‌هایی كه توسط حامیان مالی این حركت به عمل آمد اقدامات مفیدی انجام شد.

اهداف نام‌گذاری این روز بانام روزپسوریازیس موارد زیر می‌باشد:

  • افزایش آگاهی:

پسوریازیس بالغ‌بر 125 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلابه بیماری پسوریازیس می‌باشند که این بیماری علاوه بر تأثیر فیزیکی، بار اجتماعی، احساسی و مالی زیادی به دنبال دارد. هدف از نام‌گذاری این روز افزایش آگاهی جامعه از اثرات این بیماری روی زندگی بیماران است.

  • اطلاع‌رسانی:

برای بسیاری، پسوریازیس هنوز یک بیماری ناشناخته است. در این روزبه انتقال اطلاعات در مورد پسوریازیس، پاسخ‌گویی به سؤالات و رفع ابهامات مرتبط با این بیماری پرداخته می‌شود. افزایش اطلاعات بیماران در مورد بیماری خود باعث افزایش اعتمادبه‌نفس بیماران برای صحبت کردن در مورد بیماری‌شان می‌شود.

  • افزایش دسترسی به درمان:

آرزوی ما دسترسی آسان همه بیماران مبتلابه پسوریازیس به بهترین خدمات درمانی می‌باشد. تلاش ما در جهت اطلاع‌رسانی در مورد ابعاد وسیع این بیماری به سیاست‌گذاران سیستم سلامت کشور می‌باشد.

  • رساندن پیام بیماران پسوریازیس به جامعه:

بسیاری از بیماران مبتلابه پسوریازیس در تلاش‌اند تا پیام خود را بگوش جامعه جهانی برسانند. روز جهانی پسوریازیس فرصتی برای جامعه مبتلایان فراهم می‌کند تا صدای خود را به گوش جامعه جهانی برسانند.

بیماری پسوریازیس (صدف) جزء بیماری‌های پوستی رایج در ایران است. میزان شیوع این بیماری تقریباً حدود 3 درصد است و مردان وزنان با هر نژاد و سنی در معرض ابتلا به آن قرار دارند و غالباً در سنین 15 تا 35 سالگی شیوع بیشتری دارد. علت اصلی ابتلا به پسوریازیس دقیقاً مشخص نیست، اما با فعالیت غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن و زمینه ژنتیک ارتباط دارد.

این بیماری غیرمسری بوده و از شخصی به شخص دیگر سرایت نمی‌کند. ازنظر درمانی، هنوز گزینه اختصاصی و قطعی برای این بیماری وجود ندارد و در برخی موارد نیاز به درمان همیشگی وجود دارد که شاید تا آخر عمر باید دنبال شود. گاهی علائم خودبه‌خود ناپدید می‌شوند و تا زمانی که یک محرک عصبی و شرایط استرس‌زا آن را تحریک نکند، مجدداً بروز نمی‌کند و بیماری همچنان خاموش می‌ماند.

رایج‌ترین روش‌های درمانی موجود شامل استفاده از برخی درمان‌های موضعی، نوردرمانی، رتینوئیدهای خوراکی، متوتروکسات و سیکلوسپورین می‌باشد که از درمان های جدیدتر مورد استفاده داروهای بیولوژیک می باشند. 
امروزه در مورد بسیاری از بیماری‌های مزمن، گروه‌های حمایتی وجود دارند که به مشکلات مختلف بیماران رسیدگی می‌کنند. این امر در مورد پسوریازیس نیز مصداق داشته و انجمن‌های مختلفی برای این بیماری وجود دارد که اغلب نیز توسط خود آن‌ها گردانده شده و از کمک و مشاوره پزشکان نیز استفاده می‌کنند. بیمار مبتلابه پسوریازیس از طریق اینترنت می‌تواند در هرکجای دنیا از اطلاعات و حمایت‌های این گروه‌ها استفاده کند. مهم‌ترین این گروه‌ها شاید فدراسیون بین‌المللی انجمن‌های پسوریازیس (IFPA) باشد که درواقع یک اجماع جهانی از انجمن‌هایی است که برای حمایت از بیماران مبتلابه پسوریازیس تشکیل‌شده‌اند و سالانه دریکی از کشورهای دنیا گردهمایی دارند.

 

بنیاد ملی پسوریازیس آمریکا (psoriasis.org) یکی از این انجمن‌هاست که باهدف ارتقای آگاهی و کمک به درمان و تحقیقات برای پسوریازیس تأسیس‌شده است و از سال ۱۹۶۸ میلادی تاکنون کمک‌های شایانی به بیماران مبتلابه پسوریازیس کرده است.

در بیمارستان رازی نیز همه‌روزه تعداد زیادی بیماران مبتلابه صورت بستری و سرپایی در واحد نوردرمانی و درمانگاه‌های تخصصی از خدمات درمانی بهره مند می‌گردند. درمانگاه پیگیری بیمارستان رازی در روزهای شنبه و چهارشنبه به‌صورت تخصصی به درمان و پیگیری این بیماران اهتمام می‌ورزد که توسط اعضای هیات علمی گروه پوست اداره می‌گردد.

 

برای اطلاع از برنامه درمانگاه  پیگیری اینجا کلیک کنید.

 

 

 

 

تهیه کننده: