محتوای خبری بیمارستان روزبه

برگزاری جلسه مشترک اعضای ستاد اجرایی طرح تحول نظام سلامت با روسا، معاونین آموزشی و درمان بیمارستان‌های دانشگاهی

در جلسه مشترک اعضای ستاد اجرایی طرح تحول نظام سلامت با روسا، معاونین آموزشی و درمان بیمارستان‌های دانشگاهی، رییس دانشگاه از همه کسانی که باوجود ازدحام بیش از انتظار بیماران و منابع ناکافی در بیمارستان ها قبول مسئولیت و خدمت‌رسانی می‌کنند، تشکر و قدردانی کرد.

گالری عکس
در این نشست که روز دوشنبه 3 آبان 1395 در سالن اجلاس ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، دکتر جعفریان رییس دانشگاه، دکتر امینی مشاور رییس دانشگاه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر نیکزاد عیسی زاده مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، معاونین توسعه، آموزش، درمان و غذا و داروی دانشگاه، رییس دانشکده پزشکی و روسا، معاونین درمان و آموزش بیمارستان‌ها حضور داشتند.
ابتدا دکتر جعفریان رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران بابیان این‌که تیم متشکل از رییس، معاونین آموزشی و درمان، مدیر پرستاری و مدیر بیمارستان ابزارهای پیشبرد کار در بیمارستان‌ها هستند گفت: ما در جلسات مشترک ستاد اجرایی طرح تحول نظام سلامت با روسای بیمارستان‌ها متناسب با دستور جلسه و با توجه به نقش مهم مدیران ارشد بیمارستان‌ها از ایشان دعوت می‌کنیم تا با حضور در این جلسات در جریان دقیق‌تر فضای موجود قرار بگیرند.
رییس دانشگاه همچنین با تشکر از زحمات ده‌ساله دکتر اسماعیلی در ریاست بیمارستان رازی به دکتر عابدینی رییس جدید این مرکز خیرمقدم گفت.
وی با پرداختن به مسئله Home Care افزود: باید از کیفیت مراقبت از بیماران در منزل اطمینان حاصل کنیم.
دکتر جعفریان یکی از اشکالات موجود در این طرح را عدم ارائه خدمات در منزل به بیمارانی که از شهرستان به بیمارستان‌های دانشگاه مراجعه می‌کنند، دانست و در ادامه گفت: اگرچه برای پوشش هزینه این اقدامات برای شروع مشکل منابع نداریم ولی برای ادامه این فعالیت باید با وزارت متبوع و سازمان‌های بیمه‌گر در خصوص پوشش هزینه‌ها مذاکراتی داشته باشیم.
وی با اشاره به همکاری خوب گروه زنان گفت: ما اخلاقاً، عرفاً و شرعاً در مقابل مرگ مادر باردار مسئولیم. البته بیمارستان‌های امام خمینی (ره) و شریعتی در این خصوص تلاش‌های زیادی می‌کنند.
رییس دانشگاه با تاکید بر اهمیت مستندسازی پرونده ها، ضمن تشکر از همکارانی که در بیمارستان‌های تابعه فشار کاری زیادی را متحمل می‌شوند گفت: حجم بیمار بیشتر از انتظار افزایش‌یافته و منابع ناکافی است، باوجوداین مشکلات، از همه‌کسانی که با این شرایط قبول مسئولیت کرده و خدمت‌رسانی می‌کنند تشکر می‌کنم. ما باید با امکانات موجود بهترین خدمات را در آموزش، پژوهش و درمان ارائه کنیم. قلباً از وقتی‌که صرف می‌کنید و استرس‌هایی که متحمل می‌شوید، سپاسگزارم و امیدوارم خداوند پاداش این تلاش‌های شمارا بدهد.
دکتر علی پور معاون درمان دانشگاه با اشاره به موضوع اقتصاد درمان، هدف اصلی اقتصاد درمان را کاهش و یا حذف هزینه‌های قابل‌اجتناب اعلام کرد و گفت: در درجه اول و با بررسی‌های به‌عمل‌آمده تصمیم به حذف و یا کاهش خدمات بدون اندیکاسیون علمی گرفتیم و بر همین راستا در گام نخست گفتیم تا در خدمات شایع مداخله‌ای داشته باشیم. همچنین در جلسه اخیر کمیته اقتصاد درمان دانشگاه در اولین برنامه قرار شد در خصوص قیمت این خدمات، اطلاع‌رسانی مناسب از طریق روسای بیمارستان‌ها به‌تمامی اعضای هیئت‌علمی و روسای بخش‌های بیمارستانی انجام شود که این برنامه طی نامه‌ای به روسای بیمارستان‌ها و ارسال پوستر تنها جهت اطلاع پزشکان مراکز، 3 آبان 95 اطلاع‌رسانی شد. البته گاید لاین هایی هم در خدمات شایع در حال تنظیم است که پس از تائید وزارت بهداشت در اختیار مراکز قرار می‌گیرد. در مرحله بعدی هم در خصوص خدمات گران‌قیمت باید تصمیم‌گیری شود.
وی همچنین با پرداختن به طرح Home Care (مراقبت بیمار در منزل) گفت: با توجه به ازدحام بیماران و ضریب اشغال بالای تخت در بیمارستان‌های دانشگاهی به‌ویژه در دو بیمارستان امام خمینی (ره) و شریعتی و ارجاعات از شهرستان‌ها یکی از تصمیمات برای مدیریت تخت‌های بستری مسئله Home Care بود که با استقبال از سوی دو بیمارستان نامبرده و حمایت وزارت متبوع در پوشش هزینه‌های اجرایی آن از محل طرح تحول سلامت این طرح از 15 اردیبهشت 95 اجرا شد.
معاون درمان دانشگاه، به ارایه گزارشی از میزان پذیرش بهداشت دست به تفکیک گروه‌های درمانی در بیمارستان‌های دانشگاهی تابعه مربوط به سال‌های 93 و 94 پرداخت.
وی با توجه به دستور جلسه و در راستای اجرای برنامه تعهد حرفه‌ای در مراکز تابعه، به گزارشی از درصد معرفی به بیمار توسط کادر درمان اشاره کرد.
دکتر علی پور به توضیحاتی در خصوص ساماندهی ارجاعات MRI پرداخت و بر اهمیت گزارش وقایع ناخواسته یا خطاهای منجر به مرگ یا عارضه پایدار تأکید کرد.
وی با اشاره به آمار 3 سال اخیر در مرگ مادر باردار افزود: مسئولیت مستقیم نظارت بر خدمات موردنیاز مادر باردار پرخطر به عهده رییس بیمارستان است و همه پزشکان و کارکنان باید نسبت به‌سلامت مادر باردار حساس بوده و آن را بر تمامی اقدامات غیر اورژانسی اولویت دهند. البته اقدامات زیادی در این حوزه در حال انجام است که از تشکیل کمیته‌های بیمارستانی قبل و بعد از بررسی مداخلات، حضور متخصصین به نمایندگی معاونت درمان و مسئولین ارشد بیمارستان‌ها در این کمیته‌ها می‌توان نام برد.
دکتر حاجی محمودی معاون غذا و دارو با اشاره به مقاومتی که نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های خط آخر در حال شکل‌گیری است، بر اهمیت تجویز منطقی دارو تأکید کرد و توضیحاتی در خصوص پروتکل‌های جدید ابلاغی در خصوص برخی از این داروها داد.
در ادامه دکتر خراسانی رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و دکتر سروش رییس بیمارستان شریعتی به توضیح در خصوص چگونگی اجرای این طرح و میزان موفقیت آن از آغاز تاکنون پرداختند.
توضیح آن‌که خارج از دستور جلسه، دکتر جلیلی معاون آموزشی دانشگاه از همکاری دانشکده پرستاری و مامایی با معاونت آموزشی جهت تربیت نیروی پرستاری با توجه به ظرفیت مراکز تابعه خبر داد و گفت: این فرصتی است که می‌توان تا حدودی کمبود نیروی پرستار را در مراکز جبران کرد.
همچنین دکتر امینی مشاور رییس دانشگاه از آغاز پروژه PACS دائم با همکاری مدیریت ارتباطات و فناوری اطلاعات دانشگاه خبر داد.
خبر و عکس: باهو 

 

نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو