محتوای خبری بیمارستان سینا

گفتگو با معاون پژوهشی بیمارستان سینا

دکتر حدادي، حضور اساتيد پيشکسوت در جشنواره پژوهشي بيمارستان سينا را سبب اعتبار جشنواره پژوهشی این بیمارستان دانست.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا، پس از پیروزی انقلاب اسلامی،  به منظور گسترش فرهنگ پژوهش در جامعه، روز 25 آذرماه از سوی (شورای فرهنگ عمومی کشور) به نام روز پژوهش نام گذاری شد.
وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز از سال 1379 چهارمین هفته آذرماه را به نام هفته پژوهش نام گذاری کرد و از سال 1384 این هفته به نام " هفته پژوهش و فناوری" تغییر یافت.
ارج نهادن به مقام شامخ پژوهشگران و تجلیل از پژوهشگران برتر، شناسایی و طرح مشکلات و چالش های پیش روی و ارتقاء سطح پژوهش و فناوری در کشور از جمله اهداف این اقدام بود و هر ساله با آغاز هفته پژوهش که در آخرین هفته آذرماه واقع گردیده است در مرکز توسعه پژوهش بیمارستان سینا می توان شور و هیجان خاصی را حس کرد. شور و هیجانی که نشات گرفته از یکسال تلاش و کوشش در راه گسترش تحقیق و پژوهش علمی در این مرکز می باشد و برگزاری هر ساله جشنواره پژوهشی بیمارستان سینا به همت مرکز توسعه پژوهش بیمارستان پاسداشتی برای ارج نهادن به زحمات فعالان پژوهشی بیمارستان است.
در همین راستا و در آستانه برگزاری دوازدهمین جشنواره پژوهشی بیمارستان، دکتر آذر حدادی، معاون پژوهشی بیمارستان سینا درگفتگو با روابط عمومی این مرکز بیان داشت: روز سه شنبه 30 آذرماه سال جاری مطابق رسم هر سال و همزمان با هفته پژوهش، شاهد برگزاری دوازدهمین جشنواره پژوهشی در این مرکز خواهیم بود. بحمدالله در این سال ها این جشنواره جایگاه خود را در میان اساتید و پرسنل بیمارستان پیدا کرده است. امسال نیز همچون سال های گذشته در مهر ماه فراخوانی جهت شرکت در جشنواره منتشر شد و اعضای محترم هیئت علمی، دستیاران و همچنین پرسنل واحد های مختلف مقالات و سایر فعالیت های پژوهشی خود را که شامل ترجمه و تالیف کتب، شرکت در کنگره های داخلی و خارجی می باشد به کمیته پژوهشی بیمارستان جهت ارزیابی تحویل نمودند. 
ایشان هدف از برپایی این جشنواره را علاوه بر معرفی دستاورد های پژوهشی، تقدیر و قدردانی مسئولین بیمارستان از عزیزانی دانست که ضمن خدمت درحوزه های درمانی و آموزشی به ارتقاء فعالیتهای پژوهشی نیز توجه دارند و افزود: در این جشنواره سعی می شود فعالیت ها و خدماتی که در مراکز تحقیقاتی و مرکز توسعه پژوهش بیمارستان ارائه می گردد معرفی شود تا اعضای هیئت علمی جدید، دستیاران و  دانشجویان نیز ضمن آشنایی با این مراکز، ترغیب به فعالیت های پژوهشی شوند تا ان شاء الله در هر سال شاهد افزایش تحقیقات علمی در راستای اولویت های بیمارستان و دانشگاه در این مرکز باشیم.
دکتر حدادی در ادامه با بیان این مطلب که در سال های شروع به کار جشنواره  تنها از اساتیدی که فعالیت های پژوهشی داشتند تقدیر صورت می گرفت، گفت: با توجه به شناسایی استعدادهای درخشان پژوهشی و گسترش فرهنگ تحقیق و پژوهش در بیمارستان مطابق نظر کمیته پژوهشی این مرکز، از 5 سال قبل از دستیاران و پرسنل بیمارستان که مطابق ضوابط این کمیته به فعالیت های پژوهشی  و ارائه مقاله می پردازند نیز در جشنواره پژوهشی  تقدیر و قدردانی می گردد.
وی همچنین از حضور دانشجویان پژوهشگر در جشنواره های پژوهشی سال های آتی خبر داد و بیان کرد: با توجه به برنامه ریزی های انجام گرفته و ضرورت ارج نهادن به فعالیتهای پژوهشی دانشجویی، در نظر است دانشجویانی که با اساتید بیمارستان مقاله داشته باشند در جشنواره تقدیر شوند زیرا دانشجویان معمولا حضورشان در بیمارستان ها به صورت چرخشی و کوتاه مدت است و معمولا امکان انجام طرح تحقیقاتی که در طی مدت حضورشان در بیمارستان منتج به چاپ مقاله شود کمتر است و ان شاء الله در سال های آینده  با تدابیر اندیشیده شده توسط کمیته پژوهشی بیمارستان و با هدف نشر فرهنگ پژوهش شاهد حضور دانشجویان نیز در جشنواره پژوهشی بیمارستان خواهیم بود.
دکتر حدادی حضور اساتید برجسته، پیشکسوت و اساتیدی که به مقام بازنشستگی نائل آمده اند را از نکات حائز اهمیت این جشنواره دانست و بیان داشت: اساتید پیشکسوت از سرمایه های بزرگ بیمارستان و دانشگاه می باشند که سالیان زیادی را در راه کسب و ترویج علم سپری کرده اند و حضور آنها گرمی بخش این محفل و همچنین سبب دلگرمی اساتید جوان تر خواهد بود. در همین راستا از اساتید پیشکسوت جهت شرکت در این جشنواره دعوت به عمل می آید تا علاوه بر حضور در جمع همکارانشان در بیمارستان و تجدید خاطرات، از پیشرفت های اخیر این مرکز نیز که سال ها در آن به امور مهم  آموزش، پژوهش و درمان پرداخته اند مطلع شوند.
ایشان با یادآوری جشنواره های پژوهشی سالهای گذشته، بیان داشت: هر سال این جشنواره از حضور سخنران مدعو و مهمانان ویژه بهره مند بوده است و در این سال ها اساتید بزرگواری چون زنده یاد استاد شمس شریعت، استاد ملک افضلی، استاد فرهود، استاد حسابی، استاد افروز، استاد محققی، استاد جعفریان، استاد یونسیان، استاد امیرحسین امامی، استاد دکتر فتوحی، استاد دکتر اولیاء، استاد زنده دل، استاد شمشیری و استاد کبیری با حضور خود دراین جشنواره ما را مفتخر نموده اند.
معاون پژوهشی بیمارستان سینا؛ در بیان تفاوت جشنواره پژوهشی بیمارستان سینا با سایر جشنواره ها  گفت: تفاوت این جشنواره با سایر جشنواره های دیگر در این است که تمام اساتید و دستیارانی که تمایل به شرکت در جشنواره را دارند ( حتی با داشتن فقط یک مقاله) مدارکشان توسط کمیته پژوهشی بیمارستان و مطابق آئین نامه پژوهشی داخلی این مرکز ارزیابی و در جشنواره مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
ایشان در مورد نحوه ارزیابی و امتیاز دهی فعالیتهای پژوهشی ارائه شده تصریح کرد: در نحوه امتیاز دهی به فعالیت ها پژوهشی مواردی همچون جایگاه نویسنده در مقاله، خلاصه مقاله کنگره، نوع مقالات؛ ( Citation ) و IF مجلات و همچنین ذکر نام مرکزتوسعه پژوهش بیمارستان در مقالات مورد توجه قرار خواهد گرفت.
دکتر حدادی در خصوص جوایز جشنواره بیان داشت: از سال گذشته تندیسی که ساختمان جدید بیمارستان درآن طراحی شده به عنوان جایزه ویژه جشنواره به برگزیدگان جشنواره تقدیم می گردد و همچنین لوح تقدیر و جایزه نقدی نیز از دیگر جوایز این جشنواره برای سایر شرکت کنندگان می باشد.

رضا  آسیابی
تهیه کننده:

رضا آسیابی