محتوای خبری بیمارستان ضیائیان

کنفرانس علمی با عنوان چشم اندازی بر سلامت در بیمارستان ضیائیان برگزار شد

مدیر کل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت در کنفرانس هفتگی مرکزآموزشی درمانی ضیائیان، بر توجه افراد جامعه به خود مراقبتی (Self care) در پیشگیری از انواع بیماری های روحی و جسمی تاکید کرد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی بیمارستان ضیائیان، کنفرانس هفتگی بیمارستان ضیاییان با موضوع افسردگی ویژه اساتید آموزشی، دستیاران، کارورزان و کارآموزان پزشکی و با سخنرانی دکتر احمد حاجبی، مدیر کل دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، روز دوشنبه11 اردیبهشت 96 در سالن آمفی تئاتر مرکزآموزشی درمانی ضیائیان برگزار شد.
دکتر حاجبی در پاسخ به این سوال که چرا به تحول در حوزه بهداشت نیاز داریم، گفت: معکوس شدن درصد جمعیت شهری و روستایی نسبت به سه دهه قبل، تغییر سیمای بیماری ها و مرگ های زود رس از واگیر به غیر واگیر، حضور همزمان اپیدمی بیماری های واگیردار نوپدید، بیماری غیر واگیر و آسیب های اجتماعی، کم توجهی به ظرفیت همکاری های بین شخصی و مشارکت مردم در بهبود وضعیت سلامت از نیاز های تحول در حوزه بهداشت است.
وی تصریح کرد: توجه افراد جامعه به خود مراقبتی (Self care) می تواند منجر به سلامتی و طول عمر بیشتری شود و از ابتلای افراد به انواع بیماری های روحی و جسمی پیشگیری کند. اگر درحوزه سلامت روان سرمایه گذاری شود، علاوه بر حفظ سلامتی، از نظر اقتصادی باصرف و ارزان تر خواهد بود.
مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درادامه با طرح این سوال که چرا سازمان بهداشت جهانی از افسردگی به عنوان بیماری پنهان یاد کرده است،گفت: به دلیل اهمیت بیماری افسردگی و اثر آن بر سلامت روحی و جسمی، این بیماری می‌تواند بر تمامی افراد در رده‌های سنی مختلف اثر بگذارد و در بیشتر کشورهای دنیا این بیماری شیوع فراوانی دارد. به طوری که، اکنون در دنیا دومین علت خودکشی به دلیل وجود افسردگی در افراد است و بر اساس آمار‌ها بیشترین درصد مبتلایان در رده سنی ۱۵ الی ۲۹ سال است.
وی درادامه افزود: علاوه برخود فرد مبتلا به افسردگی، افرادی که با او زندگی و کار می‌کنند نیز می‌توانند به شدت تحت تاثیر افسردگی قرار گیرند و خود به این بیماری مبتلا شوند.
مقام مسئول وزارت بهداشت تاکید کرد: در اثر ابتلای فرد به مشکلات روحی بسیاری از بیماری‌های جسمی از جمله مشکلات قلبی و عروقی، سکته قلبی و مغزی، ریزش موی سر، اضافه وزن یا لاغری شدید و نیز مشکلات گوارشی پدید می‌آید که می‌تواند سلامت فرد را به شدت تحت تاثیر قرار دهند.
وی افزود: خبر خوشحال‌کننده در ارتباط با بیماری افسردگی قابل پیشگیری و درمان پذیر بودن این بیماری است، اما باید به سرعت آن را تشخیص و با استفاده از جلسات روانشناسی و روانپزشکی و استفاده از دارو بیماری را کنترل و درمان کرد.
دکتر حاجبی در پایان برای کنترل افسردگی گفت: فرهنگ سازی و آموزش علائم افسردگی برای عموم مردم و این که وجود افسردگی را مثل هر بیماری دیگر بپذیریم از جمله عوامل کنترل بیماری است. ایفای جایگاه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی درکاهش استرس های جامعه و غافل نشدن از عوامل بیولوژیکی آن باعلم به تاثیر عوامل اقتصادی و اجتماعی برافسردگی، از دیگر راههای کنترل این بیماری است.
سپس  به مناسبت بزرگداشت روز استاد، مراسم تقدیر از اساتید آموزشی بیمارستان ضیاییان  برگزارشد.

تهیه کننده: