اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1395/10/17 - 13:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4569
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

جلسه هیئت‌رئیسه دانشگاه به میزبانی بیمارستان یاس برگزار شد

تأکید رییس دانشگاه بر استفاده درست از منابع و صرفه‌جویی

در یکصد و چهلمین جلسه هیئت‌رئیسه دانشگاه که به میزبانی بیمارستان یاس برگزار شد، فرآیند مربوط به نحوه واگذاری بیمارستان یاس و مشکلات موجود در بیمارستان موردبررسی و توجه قرار گرفت.

گالری عکس
در جلسه هیئت‌رئیسه دانشگاه که صبح روز پنجشنبه 16 دی 95 برگزار شد، ابتدا دکتر فتوحی، مشاور آکادمیک رییس دانشگاه، به تبیین فرآیند برنامه‌ها پرداخت و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران بیش از ۲۰ سال است که بر مبنای برنامه عمل می‌کند. در دوره مدیریتی اخیر توجه به ارائه برنامه جنبه‌های جدیدی پیدا کرده است. انتخاب روسای دانشکده‌ها و مدیران گروهای آموزشی برمبنای ارائه برنامه و براساس دستورالعمل شفاف صورت گرفته است و بر مبنای این برنامه به‌صورت سیستماتیک ارزیابی می‌شوند. همچنین ارتباط با واحدهای محیطی براساس برنامه مشخص و توافقی با واحدها است. به‌طوری‌که از دانشکده‌ها و معاونت‌ها برنامه مشخص خواسته شده است و براساس همان برنامه ارزیابی سالانه صورت می‌گیرد. در مورد بیمارستان با توجه به اینکه این امر همزمان با اجرای طرح تحول نظام سلامت بود، از بیمارستان‌ها برنامه مستقل گرفته نشد و برنامه آنها از بعد درمان همان اجرای طرح تحول سلامت درنظر گرفته شده است.
دکتر فتوحی با تشریح فرآیند برنامه‌ها و ارزیابی‌های دوره‌ای گفت: از دو سال گذشته هیئت‌رئیسه دانشگاه در همه دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها حضور پیدا کرده و از نزدیک در فضای صمیمی با چالش‌ها و مشکلات آشنا شده و صحبت‌های مسئولین و روسا بخش‌ها و مدیران گروها را می‌شنوند. همچنین تصمیمات اتخاذشده در جلسات مستند شده و در نامه‌ای به رییس واحد ابلاغ می‌شود که امکان پیگیری هم وجود داشته باشد.

چکیده‌ای از گزارش رییس بیمارستان یاس
در ادامه دکتر محقق، رییس بیمارستان یاس با بیان تاریخچه بیمارستان و معرفی روسای بخش‌ها و ساختار آن پرداخت و گفت: این بیمارستان 134 تخت فعال با ضریب اشغال 80 درصد دارد. 26 تخت مربوط به بخش نرگس بوده که در مهرماه راه‌اندازی شد و 50 تخت ستاره‌دار دارد، در حال حاضر 20 درمانگاه در بخش‌های مختلف و پاراکلینیک فعال هستند. مراجعه بیماران سرپایی نسبت به سال گذشته کاهش یافته که البته باید در نظر گرفت سال گذشته این بیمارستان به صورت خصوصی اداره می‌شد و پزشکانی جز پزشکان کنونی نیز در آن فعالیت داشتند.
وی افزود: در زمینه رضایت از کادر پزشکی آمار خوبی داشتیم و 85 درصد رضایت بیمار از خدمات در این بیمارستان وجود داشت. در خصوص تکریم بیمار و تعهد حرفه‌ای، اصلاح فرآیندهای بیمارستان، ارائه آمار عفونت بیمارستانی، ایجاد مرکز حاملگی دوقلویی به‌عنوان مرکز یونیک در سطح کشور، آموزش گروهی با ایجاد اتاق آموزش شیردهی و آموزش مادران باردار و فعالیت‌های پژوهشی ازجمله انجام طرح‌هایی با سایر مراکز و ایجاد بانک پایان‌نامه بیمارستان فعالیت‌های چشمگیری انجام شده است.
دکتر محقق اظهار داشت: بیمارستان یاس جز اولین بیمارستان‌هایی است که گواهی برای پذیرش بیمار بین‌الملل را کسب کرده است و به دنبال توسعه این اقدام هستیم. در حیطه نازایی توانایی توسعه و انجام اقدامات در سطح بین‌المللی را نیز داریم.
تک تخصصی بودن و کمبود تخت NICU اصلی‌ترین چالش بیمارستان یاس
رییس بیمارستان یاس اصلی‌ترین چالش این بیمارستان را تک تخصصی بودن آن و کمبود پزشک آنکال رادیولوژی در شیفت عصر و روزهای تعطیل دانست و گفت: تک تخصصی بودن بیمارستان، مشکلات و محدودیت فضای فیزیکی و دیده نشدن فضای آموزشی در این بیمارستان به‌ویژه در درمانگاه‌ها، معضلات مربوط به دفع پسماند و فاضلاب، کمبود شدید تخت NICU، کمبود نقدینگی و برون‌سپاری از چالش‌های است که با آن مواجه هستیم.
دکتر محقق در زمینه اقدامات صورت گرفته در زمینه بسته‌های طرح تحول نظام سلامت نیز توضیحاتی را ارائه کرد.

جمع‌بندی رییس دانشگاه
دکتر جعفریان در خصوص بیمارستان یاس گفت: همکاران این بیمارستان فشار و تغییرات زیادی را تحمل کردند، مدل واگذاری این بیمارستان زمان بسیاری را در هیئت‌رئیسه دانشگاه به خود اختصاص داد و این به امر به این معنی است که این موضوع موردتوجه بوده است.
رییس دانشگاه در خصوص تک تخصصی بودن بیمارستان گفت: این مورد قابل‌حل نیست در برخی تخصص‌ها این امکان برای بیمارستان وجود دارد که کاملاً مستقل شود که البته در مورد تخصص زنان و زایمان این امکان فراهم نیست و در مواردی باید با سایر بیمارستان‌ها ارتباط داشته باشد.
دکتر جعفریان با تأکید بر اجرای درست و کامل طرح تحول نظام سلامت گفت: در اجرای طرح باید دقت لازم را داشته باشید که خدشه‌ای در این امر وارد نشود و چارچوب آن تغییر نکند.
ریس دانشگاه بر استفاده درست از منابع و صرفه‌جویی تأکید کرد و گفت: در استفاده از منابع دقت کنید، اگر نیروی جدید جذب می‌کنید باید هزینه را از درآمد خود بیمارستان تأمین کنید، پس سعی کنید زمانی نیرو جذب کنید که بتواند برای بیمارستان مؤثر بوده و منجر به افزایش درآمد شود. در بحث معرفی پزشک به بیمار که نقطه شروع اخلاق حرفه‌ای است این بیمارستان عملکرد خوبی داشته است و جای تقدیر دارد.
در این جلسه دکتر نیرومنش معاون آموزشی و پژوهشی، دکتر باستان حق رییس ICU، دکتر اکبری رییس بخش IVF، دکتر نایب زاده مسئول فنی بیمارستان دیدگاه‌ها و مشکلات خود را بیان کردند. معاونین دانشگاه نیز در خصوص موارد مطرح‌شده نظرات خود را مطرح کردند و به ارائه آمار از عملکرد این بیمارستان و بیان نقاط قوت و ضعف آن در حیطه مربوط به خود پرداختند.
در حاشیه:
دکتر جعفریان و تیم همراه از عملیات بازسازی بیمارستان میرزاکوچک خان بازدید کردند.
از دکتر نفیسه ساعدی عضو هیئت‌علمی بیمارستان که در آزمون بورد زنان و زایمان سال 95 مقام اول را کسب کرده بود تقدیر شد.
خبرنگار و عکاس: الهام حق شناس

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 65362
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی