اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1396/02/12 - 09:06
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1799
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

تشریح کارنامه فعالیت‌های دانشگاه، در اجرای طرح تحول نظام سلامت

نشست خبری رئیس و معاونین دانشگاه علوم پزشکی تهران با رسانه‌ها برگزار شد

رئیس دانشگاه با اشاره به فراز و نشیب‌های اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور، تغییر نگاه سیاست‌گذاران و ارائه‌کنندگان خدمت به موضوع سلامت را اتفاقی مهم برای کشور دانست.

گالری عکس

لینک خبر ایرنا

لینک خبر ایسنا
نشست خبری رئیس دانشگاه و معاونان بهداشت، درمان، پژوهشی و غذا و داروی دانشگاه با اصحاب رسانه صبح روز دوشنبه 11 اردیبهشت 96 در سالن شورای ستاد مرکزی برگزار و کارنامه فعالیت‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران، در اجرای طرح تحول نظام سلامت تشریح شد.
دکتر علی جعفریان رئیس دانشگاه، با تشریح کلی اقدامات صورت گرفته اجرای طرح تحول نظام سلامت در دانشگاه و بابیان اینکه در این طرح باید استانداردهای جدیدی برای بیماران تعیین و رعایت می‌شد، گفت: تهیه لوازم و تجهیزات موردنیاز بیماران در بیمارستان‌ها بهبود هتلینگ و خدمات بستری در حوزه قیمت‌گذاری دارو و تجهیزات پزشکی در جهت ارتقاء کیفیت خدمات در بخش درمان ازجمله این استانداردها بوده است.
رئیس دانشگاه افزود: پس از طرح تحول، گام بعدی تحول در حوزه بهداشت و تکمیل شبکه‌های بهداشتی بود. در آن بازه زمانی عده‌ای انتقاد می‌کردند که چرا در طرح تحول توجهی به حوزه بهداشت نشده درحالی‌که علاوه بر اقدامات انجام‌شده در حوزه درمان، بهداشت، غذا و دارو، تکمیل شبکه‌های بهداشتی از اقدامات مهم این دانشگاه به شمار می‌آید.
وی با تأکید بر اینکه، اقدامات بسیار جدی در طرح تحول نظام سلامت انجام‌شده اما هنوز با کمبودهای جدی در حوزه نیروی انسانی مواجه هستیم گفت: در حال حاضر 1090 پزشک در مجموعه بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت می‌کنند ولی باوجوداینکه 1000 نیروی پرستار در بیمارستان‌های دانشگاه جذب‌شده‌اند هنوز در کادر پرستاری نسبت به خدماتی که ارائه می‌شود کمبود داریم و تعداد پرستار ما به ازای هر تخت 1/1 است.
دکتر جعفریان بابیان اینکه هنوز تعهد دولت در حوزه استخدام پرستار محقق نشده، گفت: بنابراین ما برای جبران کمبود نیروی پرستار با استفاده از ظرفیت‌ها و درآمد اختصاصی دانشگاه پرستار جذب می‌کنیم و حقوق این افراد را از محل درآمد اختصاصی دانشگاه پرداخت می‌کنیم اما باید توجه کرد که این کار منجر به ایجاد مشکل در گردش مالی بیمارستان‌ها می‌شود.
وی ادامه داد: البته قبول داریم که بار درمان روی آموزش فشار می‌آورد؛ اما برای کاهش این فشار با افزایش تعدادی پزشک به کادر درمانی بیمارستان‌ها فشار ناشی از افزایش ارائه خدمات از روی سیستم آموزشی برداشته‌شده و فرایندهایمان نشان می‌دهد که در این دوره چهارساله افت آموزشی نداشتیم.
دکتر جعفریان در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص پیشنهاد‌های مطرح‌شده مبنی بر کاهش تعرفه‌های پزشکی 96 اظهار کرد: کاهش تعرفه‌ها بازگشت به وضع نابسامان سلامت کشور پیش از طرح تحول را به دنبال خواهد داشت. اگر به وضعیت تعرفه‌ها از سال 59 نگاه کنیم، می‌بینیم عدم رشد تعرفه‌ها چه بلایی بر سر بهداشت و درمان کشور آورده است.
اقتصاد درمان در بخش دولتی و خصوصی با این تعرفه‌ها دچار چالش بوده و به همین دلیل است که هیچ فرد غیرپزشکی درزمینهٔ احداث بیمارستان سرمایه‌گذاری نمی‌کند، زیرا بیمارستان گردش مالی ندارد و هیچ بیمارستانی نیست که به مردم سود سهام بدهد به این دلیل سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت با این تعرفه‌ها سودآور نیست.
وی در پایان تأکید کرد: کاهش تعرفه‌ها هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد برای کنترل هزینه‌ها باید بسته خدمتی ایجاد کنیم. در هیچ کشوری همه‌ی خدمات درمانی تحت پوشش بیمه‌های پایه قرار ندارند بلکه سطح مشخصی از خدمات را با بیمه پایه به مردم ارائه می‌دهند و این اتفاق در کشور ما نیز باید اجرایی شود.

افزایش 60 درصدی جراحی‌ها در بیمارستان‌های دانشگاه
دکتر علی پور معاون درمان دانشگاه نیز در خصوص تحولاتی این حوزه پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت گفت: پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت شاهد اقداماتی نظیر کاهش فرانشیز، ارتقاء هتلینگ، ترویج زایمان طبیعی، توسعه و استانداردسازی تخت‌ها، افزایش تعداد تخت‌های بیمارستانی و... بودیم.
وی افزود: اعمال جراحی در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه از بیش از ۱۴۹ هزار عمل جراحی در سال ۹۰ به بیش از ۲۳۰ هزار جراحی در سال ۹۵ افزایش داشته است.

با اجرای طرح تحول، کمبود دارو به کمتر از 30 قلم رسیده است
سپس دکتر حاج محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه ضمن تشریح اقدامات انجام‌شده این حوزه در اجرای طرح تحول نظام سلامت گفت: درگذشته هزینه‌های القایی دارو و تجهیزات پزشکی یکی از نگرانی‌های بیماران بود که در طرح تحول نظام سلامت موردتوجه قرار گرفت.
دکتر حاج محمودی تصریح کرد: همچنین برای کنترل مصرف داروهای پرهزینه و پرمصرف، لیست این داروها استخراج و برای پرمصرف‌ترین و پرهزینه‌ترینشان پروتکلی تدوین شد و از دو سال گذشته در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرا می‌شوند.
وی بابیان اینکه، وزارت بهداشت نیز قیمت‌گذاری روی ملزومات پزشکی را انجام داده، اظهار کرد: طبق آمار رسمی قیمت ملزومات پزشکی به میزان ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش داشته و بالغ‌بر ۵۶ میلیارد تومان صرفه‌جویی از محل خرید ملزومات پزشکی انجام‌شده است.

نوسازی، تجهیز و بازسازی مراکز پس از طرح تحول نظام سلامت
در ادامه، معاون بهداشت دانشگاه در خصوص اقدامات انجام‌شده در طرح تحول نظام سلامت گفت: تعداد سه میلیون نفر از افراد مناطق جنوب تهران و مناطق کم برخورداری که به مراکز بهداشتی ما مراجعه می‌کنند تحت پوشش خدمات سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند که خدمت به آن‌ها مایه افتخار ما است.
دکتر شریعتی گفت: دانشگاه با تأمین منابع قسمت اعظمی از شبکه‌های بهداشتی را به‌طور کامل نوسازی، تجهیز و یا بازسازی کرده و در حال حاضر در تمام این مراکز روانشناس بالینی و کارشناس تغذیه برای خدمت به مردم فعال هستند.
وی بابیان اینکه در حال حاضر ۵۵ درصد از مردم مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران در سامانه سیب دارای پرونده الکترونیکی هستند، گفت: تاکنون ۳۳ درصد از مراجعین به مراکز بهداشتی دانشگاه طی یک سال از طریق پرونده الکترونیک سلامت خدمات بهداشتی و سلامت دریافت کرده‌اند.
دکتر شریعتی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی تهران مرگ‌ومیرهایی را که در مناطق تحت پوشش اتفاق می‌افتد را ثبت و پس از تجمیع، نتیجه‌گیری می‌نماید که علت فوت چه بوده چراکه معتقد است مرگ‌های زیر ۷۰ سال باید علت‌یابی شوند. در این راستا هر سه ماه یک‌بار جلسه‌ای با روسای شبکه‌های دانشگاه برگزار می‌شود و موارد مرگ‌ومیر بررسی و اقدامات پیشگیرانه انجام می‌گیرد.
وی در پایان به ۱۰ علت مرگ مردم شهر تهران، ری و اسلامشهر اشاره کرد و گفت: طبق بررسی‌های انجام‌شده سکته قلبی، دیابت، سکته مغزی، سایر بیماری‌های قلبی، پرتاب و برخورد اجسام و صاعقه، پنومونی، کهولت بدون زوال عقل، سرطان ریه، سرطان معده و سایر بیماری‌های دستگاه تنفسی به ترتیب ۱۰ علت اول مرگ مردم در شهر تهران، ری و اسلامشهر است.

انتشار سه چهارم مقالات محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران در مجلات معتبر خارجی
دکتر یونسیان، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز در سخنانی از انتشار سه‌چهارم مقالات محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران در مجلات معتبر خارجی خبر داد.
وی به جایگاه این دانشگاه در بین دانشگاه‌های برتر منطقه ازلحاظ تعداد و استناد مقالات اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران رقابت نزدیک و تنگاتنگی با برخی از دانشگاه‌های منطقه دارد اما برخی از دانشگاه‌های کشورهای منطقه ازجمله ترکیه ازنظر استناد به مقالات از این دانشگاه جلوتر هستند.
دکتر یونسیان افزود: شاخص H index این دانشگاه در بین دانشگاه‌های وزارتخانه‌های علوم و بهداشت با شاخص 122 رتبه اول در کشور و رتبه 11 در منطقه را کسب کرده و دانشگاه‌های شریف و تهران به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند و شاخص مابقی دانشگاه‌های علوم پزشکی کمتر از 100 است.

خبر: مقدم
عکس: جمشیدربیعی

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 67909
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم