اخبار جلسات و نشست ها

 

 

نشست صمیمی چهارساعته رئیس دانشگاه با مدیران پرستاری بیمارستان‌ها

رئیس دانشگاه در نشست صمیمی با مدیران پرستاری بیمارستان‌ها، با تأکید بر تقویت روابط مترون ها با روسای بیمارستان‌ها، خواستار بیان مسائل و مشکلات کادر پرستاری شد.

گالری عکس
در این نشست که از ساعت 9صبح تا یک بعدازظهر یکشنبه 10 شهریور 98 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر کریمی رییس دانشگاه، با خیرمقدم به مدیران پرستاری گفت: پیش‌ازاین وعده داده بودیم هرچند ماه یک‌بار جلسه‌ای با حضور مدیران پرستاری برگزار کنیم؛ این بار نیز مانند جلسات قبلی به عهد خود وفا کردیم.
دکتر کریمی با اشاره به اهمیت و جایگاه کادر پرستاری در نظام سلامت گفت: در مدتی که مسئولیت بیمارستان را برعهده داشتم؛ نه در گفتار بلکه با رفتارم، به اهمیت و جایگاه کادر پرستاری توجه داشتم. از زمانی که مسئولیت دانشگاه را برعهده گرفتم نیز با برگزاری جلسات صمیمانه و شنیدن مسائل همکاران تلاش می‌کنم، از توجه به گروه پرستاران غفلت نکنم.
وی افزود: گستره مسائل دانشگاه در حوزه‌های مختلف هیئت‌علمی، کارکنان و دانشجویان و رسیدگی به موضوعات آموزشی، پژوهشی و دانشجویی و... ممکن باعث شود، شما تصور کنید که ازنظر دورمانده‌اید. اما ازآنجاکه  کادر پرستاری حجم عظیمی از کارکنان دانشگاه را تشکیل می‌دهد، برای نزدیک‌تر شدن به مسائل این حوزه، جلساتی را به مناسبت‌های مختلف با مترون ها برگزار می‌کنیم.
رییس دانشگاه، گفتگوی صمیمی مدیران پرستاری و شنیدن مسائل آنان  را در  حل مشکلات و ارتقا جایگاه پرستاری مؤثر دانست گفت: از فواید برگزاری این نشست اینکه به‌صراحت می‌توانید مشکلات خود را بیان کنید و افزون بر این همدیگر را در فضای دوستانه ببینید. هرچند که شما جلسات کاری متعددی با یکدیگر دارید.
دکتر کریمی بر حفظ حرمت جایگاه مدیران پرستاری تأکید کرد و گفت: جایگاه پرستاری به‌گونه‌ای است که برای جابه‌جایی افراد و تغییر سطوح مدیریتی آن‌ها باید بااحتیاط و با  رعایت حفظ شأن و جایگاهشان رفتار شود.
وی بابیان اینکه این حق هر مسئولی است که تیم مدیریتی خود را تشکیل و یا تغییر دهد افزود: مسئولیت افراد تغییر می‌کند اما آنچه مهم است حفظ حرمت انسان‌ها در این جابه‌جایی‌هاست. این نکته در حوزه پرستاری ظریف‌تر و حساس‌تر است و این وظیفه شماست که از شأن همکاران خود مراقبت کنید. 
رییس دانشگاه در ادامه سخنان خود از هریک از مدیران پرستاری دانشگاه خواست به بیان سوابق اجرایی، شمار سال‌هایی که این مسئولیت را برعهده دارند و دغدغه‌ها و مسائل حوزه مدیریتی خود بپردازند.

بیان دغدغه های  پرستاری
نازیلا خلیل زاده مدیر پرستاری مرکز طبی کودکان، با اشاره به ظرافت کار با کودکان و سختی و شیرینی توأم این کار، خواستار حمایت ویژه دانشگاه به تأمین نیروی موردنیاز و پرداخت‌های پرستاران فعال در حوزه کودکان شد.
سوریا بابایی مدیر پرستاری بیمارستان سینا، با تشکر از پرداخت منظم دانشگاه به کارکنان،  به کمبود نیرو پرستاری، امکان جذب نیروهای طرحی آموزش‌دیده و حفظ جایگاه مدیران پرستاری در تغییر مسئولیت‌ها اشاره کرد.
فریبا نوری مدیر پرستاری بیمارستان آرش، نیز جذب ماما و کارشناس اتاق علم را برای رفع بخشی از کمبودهای کادر پرستاری مؤثر دانست و باتوجه به‌موقعیت خاص بیمارستان آرش در پاسخ‌دهی به بیماران نیازمند شرق تهران خواستار حمایت بیشتر مسئولان دانشگاه از این بیمارستان شد.
زهرا قاضی مدیر پرستاری بیمارستان بهارلو، نیازهای پرستاران  را برای دریافت مرخصی و پذیرش شیفت  کمتر و... بیان کرد و در جذب نیروها، توجه به توانمندی آنان را ضروری دانست.
سیمین رنجبران مدیر پرستاری امیراعلم نیز پیام تشکر کادر پرستاری بیمارستان امیراعلم از منظم شدن پرداخت‌های دانشگاه ابلاغ کرد و پیشنهادهایی را در زمینه سازمان‌دهی حکم‌های بیمارستانی، راه‌های صرفه‌جویی بهتر منابع، جذب همکاران توانمند از طریق بانک اطلاعاتی نیروهای باکیفیت، لزوم تعامل رزیدنت‌ها و پرستاران و... مطرح کرد.
سکینه حسن‌زاده مدیر پرستاری مجتمع بیمارستان یاس نیز، با اشاره به بهبود وضعیت بیمارستان با جابه‌جایی‌های صورت گرفته، به بیان مطالبات نیروهای شرکتی پرداخت.
مریم محمدی مدیر پرستاری بیمارستان رازی، برگزاری نشست غیررسمی رییس دانشگاه با مدیران پرستاری را مؤثر دانست و بر تسهیل بازنشستگی پرستاران و جذب نیروهای باکیفیت و آموزش‌دیده و حفظ حرمت مترون ها در جابه‌جایی مسئولیت‌ها،  تأکید کرد.
پرستو آریاملو مدیر پرستاری مجتمع بیمارستانی امام خمینی نیز، از رفتار پدرانه و صبر و حوصله رییس دانشگاه قدردانی کرد و به بیان دغدغه‌ها و سختی کار مترون ها در رسیدگی به مشکلات گروه پرستاری با توجه به محدودیت‌های موجود پرداخت.
رقیه عابدی مدیر پرستاری بیمارستان ضیائیان، پرداخت به‌موقع حقوق کارکنان واحدهای برون‌سپاری شده را ضروری دانست و بر حفظ حرمت پرستاران تأکید کرد.
مهین سعیدی مدیر پرستاری بیمارستان شریعتی نیز، با اشاره به مشکلات کادر پرستاری به دلیل محدودیت‌های موجود، بررسی دوباره قانون بهره‌وری، اصلاح چارت سازمانی، فرهنگ‌سازی لازم برای افزایش گردش مالی بیمارستان و حمایت در جذب نیروی پرستاری را خواستار شد.
رویا مجیدی مدیر پرستاری بیمارستان بهرامی، با توجه مراجعه بیماران محروم شرق تهران به این بیمارستان و نداشتن توانایی در پرداخت هزینه‌های درمان که منجر به کاهش درآمد بیمارستان و درنتیجه کاهش پرداخت کارانه می‌شود، خواستار حمایت بیشتر دانشگاه از این بیمارستان شد.
اعظم زینعلی مدیر پرستاری بیمارستان روزبه، از اطمینان رییس دانشگاه در انتخاب روسای جوان در بیمارستان‌ها تشکر کرد و به بیان سختی کار پرستاران در بخش‌های روان‌پزشکی پرداخت و بر  پرداخت یکسان نیروهای شرکتی با سایر کادر پرستاری تأکید کرد.
ثریا موقر مدیر پرستاری مرکز قلب تهران بابیان اینکه هر حرفه‌ای سختی کار خود را دارد، بر نقش روسای بیمارستان‌ها در حمایت از جایگاه مترون ها تأکید کرد.

تاکید بر حفظ حرمت پرستاران
سپس رییس دانشگاه به مسائل مطرح‌شده از سوی مدیران پرستاری پاسخ داد و گفت:  جلسه خوب و پرباری بود. البته به دلیل ملاقات‌های پی‌درپی که با روسای بیمارستان‌ها دارم با مشکلات بیمارستان‌ها به‌خوبی آشنا هستم و تا جایی که در توانمان باشد برای حل این مشکلات تلاش می‌کنیم.
وی با اشاره به کمبود پرستاران در دانشگاه گفت، کمبود نیروی پرستاری موضوعی است که در همه بیمارستان‌ها مطرح است و باید برای رفع آن تلاش کنیم.
دکتر کریمی درخصوص تشکر همکاران در پرداخت منظم کارانه و اضافه‌کار گفت: پرداخت منظم حقوق کارکنان، جز وظایف دانشگاه است. از اینکه همکاران برای دریافت حقوقشان تشکر می‌کنند واقعاً خجالت می‌کشم. بارها تأکید کرده‌ام فرهنگی‌ترین کار در دانشگاه پرداخت حقوق کارکنان است.
وی افزود: در مدت دوسالی که مسئولیت دانشگاه را برعهده گرفتم، تلاش کردیم پرداخت‌ها در تاریخ‌های پانزدهم، بیست و پنجم و سی‌ام هرماه به‌صورت منظم انجام شود. خوشبختانه در این مدت کارانه و اضافه‌کار، گاهی زودتر از موعد مقرر پرداخت‌شده، اما به تأخیر نیفتاده است. البته پرداخت حقوق گاهی با تأخیر مواجه می‌شود که مربوط به دانشگاه نیست.
دکتر کریمی با اشاره به حفظ جایگاه مترون ها گفت: حفظ حرمت مدیران پرستاری یکی از دغدغه‌های اصلی من است که در ابتدای جلسه به آن اشاره کردم. این موضوعی است که بیشتر باید موردتوجه خودتان قرار بگیرد و زمینه کار را به‌گونه‌ای فراهم کنید که ارتباطتان با رییس بیمارستان تقویت شود. البته اهمیت جایگاه مدیران پرستاری را بارها به روسای بیمارستان‌ها تأکید کرده‌ام و معتقدم، مدیر پرستاری باید به‌طور مستقیم با رییس بیمارستان در ارتباط باشد و مسائل پرستاران را به گوش رییس بیمارستان برساند.
رییس دانشگاه، برخورد خوب و مادران مدیران پرستاری با سایر گروه پرستاری را ضروری دانست و گفت:  بخشی از حفظ حرمت مدیران پرستاری به خود شما بازمی‌گردد که رفتار خوب و مادرانه‌ای با همکاران خود داشته باشید و باوجود اختلاف‌نظرها، پرستاران را دسته‌بندی و از هم جدانکنید و کل مجموعه را زیر چتر حمایتی خود قرار دهید. آنچه باعث حفظ حرمت پرستاران، هنگام تغییر مسئولیت‌ها می‌شود، رفتار خوب آنان با همکاران و روسای بیمارستان‌هاست
وی با پرس‌وجو درباره مترون بیمارستانی که اخیر جابه‌جاشده، خواستار رسیدگی به جابه‌جایی ایشان پس از کنار رفتن از این مسئولیت شد و گفت: این اصلاً خوب نیست پرستاری با جابه‌جایی مسئولیت خود درخواست بازنشستگی پیش از موعد بدهد. مترونی که از مسئولیت خود کنار می‌رود باید بتواند در همان بیمارستان یا بیمارستان‌های دیگر مشغول به کار شود و این زمینه‌ای است که خود شما باید آن را فراهم کنید. بایستی همکارانی که از مسئولیت مترونی کنار می‌روند باقیمانده خدمت خود را در جایگاه مناسبی فعالیت کنند و نباید شرایط کاری برای آنان سخت شود.
وی با تأکید دوباره بر اهمیت پرستاران در نظام سلامت گفت:  بارها اهمیت این جایگاه را به روسای بیمارستان‌ها تأکید کرده‌ام؛ چراکه معتقدم این ارتباط خوب به نفع بیماران، پرستاران و همکاران پزشک است.  این هنر شماست که ارتباط خود را با مسئولان خود و مدیران قسمت‌های دیگر حفظ کنید تا بتوانید به‌راحتی مشکلاتتان را مطرح و برای آن‌ها چاره‌اندیشی کنید.
دکتر کریمی با اشاره به پیشینه ارزشمند و خوش‌نام هریک از بیمارستان‌های دانشگاه در پاسخگویی به نیازهای جامعه گفت: تلاش کردیم برای هریک از بیمارستان‌ها، روسای باانگیزه و توانمندی را انتخاب کنیم که بتوانند مشکلات بیمارستان‌ها را کاهش دهند.
رییس دانشگاه درخصوص نحوه پرداخت حقوق کارکنان بخش‌های برون‌سپاری شده گفت: در این مورد بارها به معاونت توسعه و امور مالی دانشگاه سفارش کرده‌ام. اما به‌هرحال محدودیت‌های قانونی در این زمینه وجود دارد. براساس آنچه در حیطه اختیارات دانشگاه است، پیشنهاد داده‌ام قراردادها به‌گونه‌ای تنظیم شود که پرداخت حقوق کارکنان بخش‌های واگذاری شده در اولویت قرار گیرد.
وی در پاسخ به موضوع طراحی چارت سازمانی گفت: چارت‌های سازمانی معمولاً به‌صورت کشوری برنامه‌ریزی می‌شوند که تغییر این بروکراسی بسیار زمان‌بر است. آنچه اهمیت دارد تبیین واقعی جایگاه پرستاران است. اینکه چارتی طراحی شود ولی مدیران پرستاری نتوانند مشکلات خود را  به رییس بیمارستان مطرح کنند، هیچ مشکلی حل نمی‌شود. شما باید در عمل، جایگاه واقعی خود را در بیمارستان جابیندازید تا با تغییر مدیریت‌ها،  مجموع خدمات پرستاری دیده شود.
دکتر کریمی با اشاره به ظرفیت بالای پرستاران از جنبه‌های مختلف گفت: در مدت سی سالی که به‌نوعی با بیمارستان‌ها سروکار داشتم؛ با چشمان خود دیده‌ام؛ پرستاران کارهایی را برای بیماران انجام می‌دهند که حتی خانواده‌های آنان، این کار را برایشان نمی‌کنند. این نشان‌دهنده ظرفیت بالای پرستاران است که همچنان ارتقا می‌یابد.  اگر ظرفیت بالای پرستاران  نبود؛ باوجود مشکلات متعددی که این قشر با آن مواجه است، روزانه شاهد هزاران هزار درگیری و مشکل در بیمارستان‌ها می‌شدیم. پس اگر مشکلی نیست به دلیل صبر،  تحمل و انعطاف‌پذیری این گروه است.
رییس دانشگاه  بابیان اینکه شرایط مالی دانشگاه بسیار سخت است و در مقابل آن ما بسیار مقاوم و پیگیر هستیم گفت: با توجه به محدودیت‌های کشور،  تلاش می‌کنیم، مشکلات کمتر به محیط دانشگاه و بیمارستان‌ها منتقل شود.
وی افزود: همه می‌گویند امسال سال سختی است ولی خوشبختانه شش ماه از آن را پشت سر گذاشتیم و باوجود همه محدودیت‌ها، توانستیم دانشگاه را همانند سال گذشته اداره کنیم. بخشی از مشکلات به دلیل شرایط بیرون از دانشگاه است. اما برای بخش دیگر که مربوط به درون دانشگاه است می‌توانیم، به‌جای بهم فشار آوردن به یکدیگر کمک کنیم.
دکتر کریمی پرستاران را از منظم‌ترین و همراه‌ترین گروه‌های شاغل در دانشگاه دانست و گفت: این ویژگی پرستاران را با تمام وجودم در تمامی این سال‌ها درک کرده‌ام. اگر هم تعداد محدودی از افراد به‌اشتباه این حرفه را انتخاب کردند؛ نباید رفتار آنان به‌پای همه پرستاران نوشته شود.
رییس دانشگاه با تأکید براینکه باید قدردان تلاش پرستاران باشیم افزود: بار اصلی بیمارستان‌ها بردوش پرستاران است که باید مسئولان بیمارستان‌ها قدردان این زحمات باشند. پرستاران جزو سرمایه‌های اصلی دانشگاه هستند و به‌جای برخورد سلیقه‌ای با آنان باید برای حفظ و ارتقا این سرمایه‌ها تلاش کنیم. شما هم به‌عنوان مدیران پرستاری باید به نیروهای زیرمجموعه خود نگاه جامع داشته باشید و از دودستگی‌ها بپرهیزید.
وی به مترون ها توصیه کرد به سخنان پرستاران زیرمجموعه خود گوش دهند و افزود: پرستاران به دلیل شیفت‌های طولانی که در بیمارستان‌ها دارند، با مشکلات بسیاری مواجه می‌شوند؛ گاهی خودشان به چند پرستار نیاز دارند. به همین دلیل معتقدم مترون بیمارستان باید از بین خانم‌ها انتخاب شود تا آنان بدانند مادری در بیمارستان دارند که به درد دل‌ها و گلایه‌های آنان گوش دهد.
دکتر کریمی بابیان اینکه متأسفانه درک درستی از سیستم پرستاری وجود ندارد افزود: مدیریت سیستم پرستاری باید برعهده کسانی باشد که کار پرستاری کرده‌اند تا بتوانند قدر زحمات این گروه را درک کنند.
وی با تأکید بر اینکه قدر دوران مسئولیت خود را بدانید و با تمام توان خود در این دوران تلاش کنید گفت: دوران مدیریت‌ها به‌سرعت می‌گذرد. در زمان مدیریت خود به‌گونه‌ای رفتار کنید که وقتی دیگر این مسئولیت را  نداشتید و به گذشته نگاه کردید، حسرت کارهای نکرده را نخورید. این نکته، حاصل تجربه‌ای است که در اداره بیمارستان‌ها به دست آوردم و همیشه با تمام توانم برای بهتر شدن شرایط مجموعه تلاش کردم.
رییس دانشگاه در پایان سخنان خود بار دیگر از تلاش‌های مدیران پرستاری و همه کادر پرستاری دانشگاه تشکر کرد و گفت: پیام این جلسه و تشکر من را به همه همکاران کادر پرستاری در سطوح مختلف برسانید.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: مهدی کیهان

سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

3 نظر برای این مقاله وجود دارد

ناشناس

ناشناس

78/10/11 - 00:00

متاسفانه جناح بندیهایی که خود مدیران پرستاری در بیمارستانها ایجاد کرده اند باعث آسیب به برخی پرستاران دیگر شده است.صحبتهای مدیران از یک طرف قضیه است کاش صحبتهای پرستاران بالین هم می شنیدید..‌‌.‌‌‌‌

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
پرستار

پرستار

78/10/11 - 00:00

سالهای بیشماریست که مشکلات پرستاران حل نشده وهرگز بهای زحمات و تلاششان غیراز بیان ارج نهاده نشده

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

فقط مترون بیمارستان امام هیچ اشاره ای به کمبود کادر پرستاری وساعات بالای اضافه کاری اجباری وفشار زیادی که این اضافه کارها بر پرستاران وخانواده انها میگذاره نکردن به عنوان پرسنل بیمارستان امام واقعا متاسفم

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *