محتوای خبری دانشکده بهداشت

برگزاری نشست مشترک دانشکده بهداشت با معاونت بهداشت دانشگاه

جلسه هیات رییسه دانشکده بهداشت با معاونت بهداشت دانشگاه در دانشکده بهداشت برگزار شد.

 
به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، این جلسه با حضور دکتر دلاوری، معاون بهداشت دانشگاه، دکتر تاملی معاون اجرایی اين معاونت، دکتر سلمانی رییس شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، دکتر اکبری ساری، رییس دانشکده بهداشت، معاونان اين دانشکده، دکتر محبعلی، مدیر گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دکتر دهقان، مدیر گروه مهندسی بهداشت محیط و دکتر گل بابایی مدیر گروه مهندسی بهداشت حرفه ای روز دوشنبه 30 اردیبهشت 97 برگزار شد. 
در ابتدا دکتر اکبری ساری با تشکر از حضور دکتر دلاوری و معاونان او در مورد ارتباط و همکاری دانشکده با وزارت بهداشت، شهرداری و سازمان های دیگر سخن گفت و خاطر نشان کرد:  این نوع همکاری‌ها در درون خانواده دانشگاه کم رنگ تر است و باید در این زمینه  اقدامات بیشتری صورت بگیرد؛ تاکید دکتر کریمی، رییس دانشگاه نیز بر ارتباط هرچه بیشتر دانشکده با واحدهای درون دانشگاه است. خوشحالیم که الان دکتر دلاوری در این جا هستند و به نظر می رسد مهمترین مشکل که در زمینه همکاری بین دانشکده بهداشت و معاونت بهداشت وجود دارد نبودن روال و رویه مشخص و شفاف است که در این جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار می‌گیرد. 
وي افزود: در حال حاضر همکاری‌های بین دانشکده بهداشت و معاونت بهداشت دانشگاه به‌صورت پراکنده وجود دارد اما این همکاری‌ها نهادینه نشده است و نهادینه شدن آن می تواند به توسعه و تداوم آن کمک کند. دانشکده بهداشت احساس می‌کند از جهات مختلف مثلا برای انجام کارآموزی و کارورزی دانشجویان و استفاده از فیلدهای دانشگاه، پایان نامه‌ها و طرح‌های تحقیقاتی به معاونت بهداشت نیازمند است از طرف دیگر نیازهایی در معاونت بهداشت وجود دارد که دانشکده می تواند به معاونت بهداشت کمک کند. 
دکتر اکبري ساري در ادامه گفت: این نوع همکاری ها باعث تقویت و توانمندتر شدن اساتید و دانشجویان دانشکده و رفع برخی نیازهای معاونت بهداشت می شود و در راستای اعتلای دانشکده و دانشگاه و سلامت جامعه است. امروز می توانیم در مورد این نوع همکاری ها و نحوه انجام آنها بیشتر بحث و تبادل نظر کنیم تا انشاالله به نقشه راه و برنامه ای برسیم که در آن رویه ها آسان، مشخص، اجرایی و مورد قبول دو طرف باشد. 
سپس دکتر دلاوری با آرزوی قبولی طاعات و عبادات در این ماه، در مورد ایجاد این ارتباط بین دانشکده و معاونت بهداشت و توجه به این گونه مسایل اظهار خوشحالی و آمادگی کرد.
معاون بهداشت گفت: اصل قضیه این هست که اگر ما یک سازمان جدا از دانشگاه هم بودیم باز امکان برقراری این اتفاق وجود دارد و الان که درون یک سازمان قرار داریم  طبیعتا راحت تر است اما ما می‌خواهیم که علاوه بر استفاده از دانشجویان بتوانیم موضوعات بهداشتی را رصد کرده و نتایج را بررسی کنیم. 
وي در ادامه اين نشست به معضلات مناطق تحت پوشش دانشگاه و مهمترین آنها مساله بهداشت محیط و بهداشت کار و بهداشت حرفه ای است اشاره کرد و افزود: تاکنون پایان نامه زیادی در این زمینه نداشته ایم. دانشکده بهداشت باید مرتبا شرایط را رصد کند و دانشجویان در فیلد ما حضور داشته باشند تا بتوانیم اقدام موثر در این زمینه داشته باشیم. مراکز جامع سلامت ما باید آموزشی شود و به آنها ابلاغ هم شده است که در یکی از مراکز، رزیدنت های پزشکی اجتماعی نیز مشغول به فعالیت هستند.
دکتر دلاوري ادامه داد: ما 9 مرکز برون سپاری شده داریم و ممکن است در آینده بتوانیم یک مرکز را هم به دانشکده بهداشت واگذار کنیم. در جنوب تهران؛ شهرری و اسلامشهر با داشتن 79 مرکز خدمات جامع سلامت، 200 پایگاه سلامت و 44 خانه بهداشت که جمعیتی بالغ بر 3 میلیون نفر را پوشش می دهد شرایطی فراهم است که اساتید و دانشجویان دانشکده می توانند به ما کمک کنند. 
دکتر سیمین ناصری، معاون پژوهشی دانشکده گفت: دانشکده توانمندی های زیادی دارد و دانشجویان و اساتید این آمادگی را دارند که وارد موضوعات مورد نیاز معاونت بهداشت شوند اما باید ابتدا اولویت ها و چالش ها  و نقشه راه مشخص شود. 
دکتر فریده گل بابایی مدیر گروه مهندسی بهداشت حرفه ای هم گفت: سرآمدترین نیروها در زمینه بهداشت حرفه ایی در کشور دراین گروه حضور دارند و گروه ما مجوز ارائه خدمات سطح 3 را داراست . در حال حاضر ما به استان ها و شهرهای دیگر خدمات ارایه می دهیم و پیشنهاد می شود که پایگاهی در معاونت بهداشت به این امر اختصاص یابد تا صنایع و معادن تحت پوشش دانشگاه هم بتوانند از این خدمات کاملا بهره مند شوند. صلاحیت حرفه ای هم باید مدنظر قرار گیرد. 
در اين جلسه دکتر تکیان، معاون بین الملل دانشکده گفت: بهتر است حس رقابت بین بدنه معاونت بهداشت با دانشکده به سمت تعامل بیشتر سوق پیدا کند و پیشنهاد می شود در این زمینه تفاهم نامه ای بر مبنای نیازها و توانمندی های معاونت بهداشت و دانشکده بهداشت منعقد شود. این تفاهم نامه در سه بخش پژوهش، آموزش و اقدامات و مداخلات اجتماعی بسته شود و بعنوان پایلوت می توان با کمک هم آموزش پزشکان خانواده را در فیلد دانشگاه انجام داد. 
دکتر تاملی هم با ارایه گزارشی از فعالیت های معاونت بهداشت به بررسی همکاری های دیرینه دانشکده با این معاونت و چالشهای موجود در ارایه خدمات به خصوص در جنوب تهران پرداخت و گفت: گروه های آموزشی موجود در معاونت بهداشت هم ارز آن در دانشکده وجود دارد و باید تعامل بیشتر در این زمینه بوجود آید.  
دکتر ناطق پور، معاون دانشجویی دانشکده گفت: باید بپذیریم که مناطق تحت پوشش دانشگاه از نظر بهداشتی و فرهنگی با هم تفاوت داشته و نیاز به اقدامات مختلف دارند. 
در ادامه دکتر محبعلی مدیر گروه انگل شناسی دانشکده به تشریح فعالیت های گروه پرداخت و توضیحاتی در این خصوص و کمک به از بین بردن بیماری های واگیر مثل لیشمانیوز جلدی و کالازار ارایه کرد.
دکتر دهقانی مدیر گروه مهندسی بهداشت محیط هم با تاکید بر نقطه عطف همکاری بین این دو مرکز خواستار تسهیل و ارایه نقشه راه شد. 
دکتر الهام شکیبازاده، معاون آموزشی دانشکده هم با تاکید بر آسان کردن فرایند کارآموزی و کارورزی دانشجویان خواستار ایجاد تعامل بیشتر با معاونت بهداشت در این زمینه شد.
در ادامه دکتر سلمانی اعلام کرد که در اسلامشهر فضای فیزیکی مناسب برای همکاری وجود دارد و اعلام آمادگی خود را برای در اختیار قرار دادن این فضا به دانشکده اعلام کرد. 
دکتر اکبری ساری در انتها گفت: به هر حال این آمادگی و فرصت از هر دو طرف برای همکاری و تعامل بیشتر  وجود دارد که خیلی ارزشمند است و باید نیازهای پژوهشی واقعی در زمینه های آموزشی، پژوهشی و ارائه خدمات مشخص شده و برنامه ریزی مناسب و عملیاتی شوند. این امر هم با ایجاد یک تفاهم نامه جامع امکانپذیر خواهد بود. 
دکتر دلاوری نیز اعلام کرد که با تقسیم بندی همکاری ها به سه سطح آموزش ، پژوهش و ارائه خدمات موافق است و برای شروع قرار شد فضایی در اسلامشهر برای انجام فعالیت ها به دانشکده بهداشت اختصاص یابد و با یکی از مراکز بهداشت نزدیک به دانشگاه هم هماهنگ شود تا دانشجویان برای فعالیت های آموزشی راحت تر به آن دسترسی پیدا کنند. 
همچنین مقرر شد از دو طرف یک نماینده معرفی شود تا مسایل را بصورت فعال و پیوسته پیگیری نمایند، درصدی از پایان نامه های دانشکده در راستای پاسخ به نیازهای معاونت بهداشت طراحی و انجام شود، نیازهای پژوهشی معاونت بهداشت تدوین و در اختیار دانشکده قرار گیرد، مدیران گروه های دو طرف با هم مرتبط شوند و ارتباط فعال داشته باشند و برنامه ریزی لازم به منظور شناسایی و انتخاب اولویت ها و تسهیل و تدوین فرایندها و تفاهم نامه در راستای اجرایی شدن آن ها انجام شود. 
 
خبرنگار: نسیبه جلالوند
عکس: وحید مزاجردی
 
کلمات کلیدی
نگار  دیوبندی
تهیه کننده:

نگار دیوبندی