محتوای خبری دانشکده بهداشت

دهمین گفت و شنود گروه تغییر اقلیم و سلامت پژوهشکده محیط زیست با همکاری دپارتمان سلامت درحوادث و بلایا دانشکده بهداشت

تدوین استراتژی تغییر اقلیم و سلامت و ترسیم نقشه راه سازگاری هنوز یک نیاز مبرم است.

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، دهمین گفت و شنود گروه تغیر اقلیم و سلامت پژوهشکده محیط زیست با همکاری دپارتمان سلامت درحوادث و بلایا دانشکده بهداشت، دوشنبه 30مهر 97، با حضور دکتر مصطفی جعفری عضو هیات علمی دانشگاه، سرمولف ارزیابی جهانی تغیرات اقلیم و برنده مشترک جایزه صلح نوبل در زمینه تغییر اقلیم سال 2007، دکتر استاد تقی زاده عضو هیات علمی دانشکده بهداشت، دکتر ندافی رئیس پژوهشکده محیط زیست و عضو هیات علمی دانشکده بهداشت و دانشجویان برگزار شد.
در این نشست دکتر جعفری با بیان توضیح مختصری از فعالیت های مجمع بین‌المللی تغییرات اقلیمی (IPCC) گفت: این مجمع هر شش سال یک گزارش ارائه می کند و درحال حاضر ششمین گزارش آن درحال بررسی است، وی در ادامه در خصوص محتوای گزارش پنجم توضیحاتی را ارائه و اظهار داشت پنجمین گزارش مجمع بین المللی تغییرات اقلیم می تواند برای تصمیم گیران و سیاستگذاران بسیار موثر باشد و یکی از موضوعاتی که این  گزارش به آن پرداخته است، بحث سلامت و اثرات تغییر اقلیم است و افزایش یا کاهش  دما و افزایش یا کاهش بارش دو موضعی است که بر سلامت تاثیر گذار است .  
وی در ادامه با ذکر این موضوع که، ما باید ابتدا عوامل اثر گذار براقلیم را شناسایی کنیم و سپس با عواملی که قابل کنترل و مداخله نیستند سازگار شویم، اقدامات مناسب در این حوزه را در سه زمینه  فیزیکی، بیولوژیکی و محیط های انسانی مورد توجه قرار داد. 
همچنین با بیان اینکه این مجمع تحقیق نمی کند بلکه تحقیقات موجود را جمع بندی می کند، خاطرنشان کرد که توجه به اعتبار و اطمینان مطالب علمی برای این مجمع بسیار ارزشمند است و به راحتی هر پژوهشی را قبول نمی کند و یکی از شاخص های پذیرش مطالب علمی، تکرار آنها در مقالات معتبر و متنوع است. 
دکتر جعفری ضمن تشریح اهمیت فاکتوری هایی چون  تغییرات دمایی، سیل و طوفان  در تغییرات اقلیم  به بیان اثرات مستقیم و غیر مستقیم تغییرات اقلیم پرداخت و گفت که اثرات مستقیم تغییرات اقلیم بصورت تغییرات دمایی و تغییرات میزان بارش مثل سیل و طوفان می تواند بر سلامت اثر گذار باشد و اثرات غیرمستقیم مثل ایجاد  آلرژی  و یا  تغییر در وضعیت ناقلین نیز می تواند سلامت را تحت تاثیر قرار دهد ،وی با بیان مثالهای متنوعی که برگرفته ازاین گزارش بود به تشریح این موضوع پرداخت.
سرمولف ارزیابی جهانی تغیرات اقلیم همچنین توضیحاتی را در خصوص تاثیر اقلیم  و تغییر دما بر گرده های گل ها داد و بیان داشت که این تغییرات منجر به ایجاد آلرژی های جدید می شود.
  همچنین گزارشی از پژوهش خود و همکارانشان در خصوص وضعیت تغییرات دمایی در ایران ارائه کرد و گفت: مطالعات ما در 8 نقطه ایران نشان از افزایش زود رس دما و شروع زود رس فصل را می دهد. 
درادامه دکتر استاد تقی زاده ضمن توضیح پژوهش های دانشجویان دکتری سلامت در حوادث و بلایا درحوزه تغییرات  اقلیم بیان کرد که  باید دانشجویان سلامت درحوادث و بلایا علی الخصوص دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران با انجام پژوهش های خوب،  نقش جمهوری اسلامی ایران را در تهیه این گزارش جهانی افزایش دهند.
 در ادامه دکتر ندافی توضیحاتی را درخصوص کارگروه های تخصصی که قبلا در این پژوهشکده فعالیت داشتند و همچنین  گزارشی از وضعیت مقالات چاپ شده توسط دانشجویان این پژوهشکده در خصوص تغییرات اقلیم را ارائه کرد.  
این نشست دو ساعته پس از پرسش و پاسخ دانشجویان و اساتید پایان یافت. 
 
نسیبه  جلالوند - عکس
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند - عکس