محتوای خبری دانشکده بهداشت

معارفه دانشجویان بین الملل دکترای تخصصی اپیدمیولوژی در دانشکده بهداشت

دکتر فتوحی حضور دانشجويان بين المللی در دانشگاه علوم پزشکی تهران را يکی از مهمترين نقاط قوت اين دانشگاه دانست.

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، معارفه دانشجويان بين المللی گروه اپيدميولوژی و آمارزيستی در دانشکده بهداشت با حضور دکتر فتوحی مديرگروه اپيدميولوژی و آمارزيستی، دکتر هاديان معاون پژوهشی پرديس بين الملل دانشگاه، دکتر هلاکويی رييس ايستگاه تحقيقات بهداشتی بندرعباس و کارشناسان پرديس بين الملل، اساتيد و دانشجويان در دانشکده بهداشت برگزار شد.
در ابتدا دکتر فتوحی مديرگروه اپيدميولوژی و آمارزيستی ضمن خوشامدگوئی به حضار، به معرفی قسمتی از فعاليتهای گروه پرداخت و حضور دانشجويان کشورهای مختلف را فرصت مغتنمی جهت اعتلای فعاليتهای علمی و عملی گروه برشمرد.
در ادامه جلسه دکتراويس رضا از کشور پاکستان بعنوان با سابقه ترين دانشجوی بين الملل در دپارتمان به معرفی کشور پاکستان بعنوان يکی از کشورهای همسايه ايران پرداخت.
دکتر رضا عدم وجود ساختارهای بهداشتی، عدم تخصيص بودجه کافی به بخش بهداشت و درمان، کمبود پرسنل تعليم ديده بهداشتی-درمانی، و کمبود تکنولوژی های پيشرفته در بخش بهداشت و درمان را از جمله مهمترين چالشهای بهداشتی پيش روی پاکستان برشمرد.
سپس دکتر عادل حسين الدوما از کشور سودان به توضيح برخی از شاخص های بهداشتی کشور خود پرداخت. وی به شايعترين بيماريهای واگير در سودان مانند مالاريا، بيماريهای تنفسی، و گوارشي؛ و شايعترين بيماري های غير واگير مانند فشارخون، ديابت، و سوانح و حوادث ترافيکی اشاره کرد.
سومين دانشجوی سخنران هايوتولا هبتيزاز کشور اتيوپی در جلسه امروز بود که به معرفی کشور خود بعنوان دومين کشور پرجمعيت قاره آفريقا پس از نيجريه پرداخت و شاخص های بهداشتی و جمعيتی اين کشور را عنوان کرد. وی همچنين ايدز و مالاريا را بعنوان شايع ترين بيماري های اتيوپی و سوانح و حوادث ترافيکی را بعنوان شايع ترين علت منجر به مرگ در کشوراتيوپی دانست.
عبير عبد کاطع از کشور عراق چهارمين دانشجوی سخنران اين جلسه بود، ايشان با برشمردن تولدهای نارس بعنوان شايعترين علت مرگ در کودکان زير 5 سال، سوانح و حوادث را بعنوان شايعترين علت مرگ در تمامی سنين برشمرد،همچنين کمبود امنيت، وجود مشکلات قبيله ائی، نبود قوانين حامی و نبود فضاهای لازم از مهمترين دلايل ترک عراق توسط پرسنل بهداشتی- درمانی عنوان کرد. ايشان کنترل بيماريهای قابل انتقال، برنامه های آموزشی سلامت مادر و کودک، ارتقاء تغذيه، ارائه خدمات بهداشت روان، و تامين داروها و واکسن ها و تجهيزات مورد نياز پزشکی را از اهم وظايف وزارت بهداشت عراق دانست.
حسين حواحو از کشورغنا آخرين دانشجوی بين الملل سخنران در اين جلسه بود، ايشان چالش های بهداشتی کشور غنا را شامل کمبود نيروی تحصيل کرده، مشکلات زيرساختی، وجود مشکلات فرهنگی و سنتی، پائين بودن وضعيت اقتصادی- اجتماعی، و کاهش پوشش واکسيناسيون عنوان کرد.
در خاتمه دانشجويان بين المللی به تشريح تجربيات ارزشمند خود در طول تحصيل در گروه اپيدميولوژی و آمار زيستی پرداختند و با ذکرتجربه دوره کارآموزی ارزيابی جامعه در بندرعباس (ايستگاه تحقيقات بهداشتی) را بعنوان يکی از بهترين تجربيات خود اعلام کردند. همچنین به دکتر هاديان برگزاری اين دوره آموزشی کوتاه مدت را برای کشورهای منطقه پيشنهاد کردند./ق

خبر و عکس:نيرومند روميانی                        
کلمات کلیدی
نيرومند  رومياني
تهیه کننده:

نيرومند رومياني