محتوای خبری دانشکده بهداشت

نشست همکاری های منطقه ای در زمینه مدیریت خطر حوادث تدریجی و آب و هوایی برگزار شد

شانزدهمين نشست گفت و شنود همكاري هاي منطقه اي در زمينه مديريت ريسك حوادث تدريجي و آب و هوايي با همكاري دپارتمان سلامت در بلايا دانشكده بهداشت و پژوهشكده محيط زيست دانشگاه برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، دوشنبه 18 آذر 98، ‌شانزدهمين جلسه گفت و شنود با عنوان همكاري هاي منطقه اي در زمينه مديريت ريسك حوادث تدريجي و آب و هوايي با سخنراني دكتر مصطفي محقق هماهنگ كننده ارشد اپديم (مركز سازمان ملل متحد براي توسعه مديريت اطلاعات بلايا در آسيا و اقيانوسيه) و با حضور اساتيد و دانشجويان دانشگاه هاي مختلف برگزار شد.
در اين نشست دكتر محقق با بيان اينكه يك توافق جهاني از نظر علمي روي تاب آوري وجود دارد؛  گفت: در اين توافق اولويت اول اين است كه بتوانيم پايدار باشيم و بعد از آن بايد به تدريج خطرهاي حوادث را كاهش دهيم،‌ زماني مي توانيم بيان كنيم كه در كاهش خطرات موفق بوديم كه اين اقدامات بر توسعه اقتصادي اجتماعي جامعه  تاثير گذاشته باشد. 
وی با بيان اينكه كشور ايران بسيار آسيب پذير است خاطر نشان کرد بايستي مدل مديريت خطر بلايا در اين كشور با شرايط موجود تطبيق داده شود.
در ادامه نشست دکتر محقق گفت: مهمترين بخش مديريت ريسك بلايا،‌ درك آن است، ‌آمار هاي  تلفات و آسيب هاي حوادث سال 2018 نشان مي دهد سهم سيل در تعداد وقوع  38 درصد،‌ طوفان  30 درصد و زلزله 7 درصد بوده است و از نظر تلفات انساني اين آمار تغييرمي كند؛ زلزله 45 درصد و سيل 24 درصد  باعث تلفات انساني در حوادث و بلايا ي سال 2018 بوده است.
وی بيان داشت بررسي آمار هاي جهاني سال هاي گذشته  نشان مي دهد حوادث به سمت اقليمي و آب و هوايي رشد زيادي داشته است و همچنين حوادث ژئوفيزيك تلفات انساني بالايي داشته است اين درحالي است كه اثرات كوتاه مدت حوادث اقليمي و آب و هوايي پايين است.
در پایان هماهنگ كننده ارشد اپديم توضيحاتي را در خصوص  مكانسيم هاي بين المللي مقابله با حوادث و بلايا،‌ چارچوب سند سنداي و معرفي مركز آسيا و اقيانوسيه براي توسعه مديريت بلايا (اپديم) براي شركت كنندگان ارائه کرد.
خبر: نسیبه جلالوند
کلمات کلیدی
نسیبه  جلالوند - عکس
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند - عکس