محتوای خبری دانشکده بهداشت

همکاری های مشترک دانشکده بهداشت و مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، در زمینه حوادث و سیلاب های اخیر

دکتر محمد مهدی صداقت مدیر گروه حشره شناسی پزشکی دانشکده بهداشت و مشاور مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، در زمینه مشارکت و همکاری این دانشکده با آن مرکز در زمینه حوادث وسیلاب های اخیر در کشور گفت: تعدادی از اعضای این گروه در ابتدای بحران و در ایام تعطیل در کنار همکارانمان در وزارت بهداشت بوده اند.

  به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، در آستانه هفته سلامت دکتر صداقت در خصوص همکاری های مشترک دانشکده بهداشت و مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، در زمینه حوادث و سیلاب های اخیر گفت: این همکاری در زمینه تدوین برنامه های راهبردی و پیشگیری بیماری های منتقله از بند پایان، بازدیدهای دوره ای از استان های پر خطر، برگزاری کارگاه و دوره های آموزشی و ظرفیت سازی برای سیستم مراقبت هست.
وی در ادامه بیان کرد: معمولا مواردی از جمله بهداشت عمومی، بهداشت محیط و بهداشت مواد غذایی از نیاز های فوری در اینگونه مناطق هست و متعاقب حوادثی همچون سیل، بیمار ی های واگیر اهمیت فراوان پیدا می کند. از جمله این بیماری ها می توان به بیماری های منتقله از حشرات و بند پایان و بیماری های منتقله از جوندگان اشاره کرد. به عنوان مثال در هر سه استان در گیر با سیلاب کانون هایی از بیماری لیشمانیوز جلدی وجود دارد که نگرانی هایی از گسترش این بیماری وجود دارد.
 نگرانی دیگر شیوع لپتوسپیروز است که بیم شیوع آن می رود. در اردوگاه ها و محل های اسکان موقت نیز با شیوع پدیکولوز، عقرب گزیدگی و افزایش  مزاحمت های حشرات مواجه خواهیم بود.
 اگر چه در این مناطق با توجه به وجود کانون های شناخته شده و قدیمی بیماری های منتقله، خطر افزایش آن ها را نیز خواهیم داشت. 
اصولا متعاقب بلایای طبیعی و از بین رفتن زیرساخت ها  از یک طرف با افزایش جمعیت حشرات و جوندگان مواجه می شویم و از سوی دیگر تماس مردم با جانورانی ازقبیل: مار و عقرب افزایش پیدا می کند و مشکلات آسیب دیدگان مضاعف می شود.
در ادامه مشاور مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد: تعدادی از اعضای گروه حشره شناسی پزشکی دانشکده بهداشت در ابتدای بحران و در ایام تعطیل در کنار همکارانمان در  وزارت بهداشت بوده اند، مشاوره ها و رهنمودهای مورد نیاز ارایه شده است و در حال حاضر دیگر همکاران این گروه در مناطق  سیل زده حاضر هستند  و عملا  روش های کنترل ناقلین در شرایط اضطراری را آموزش می دهند. 
دکتر صداقت در خصوص ادامه این همکاری ها پس از پایان بحران گفت:همانند زلزله غرب کشور همکاران ما تا پایان بحران و عادی شدن شرایط با کارشناسان وزارت بهداشت و متخصصان منطقه همکاری نزدیک خواهند داشت و این همکاری ها تا زمانی که نیاز باشد ادامه خواهد یافت.
در پایان مدیر گروه حشره شناسی پزشکی دانشکده بهداشت در خصوص همکاری های دانشکده دربلا های طبیعی مثل  سیل و زلزله  با مرکز مدیریت بیماری ها اظهار داشت: دانشکده بهداشت همکاری های نزدیکی با معاونت بهداشتی وزارت بهداشت دارد. در زلزله اخیر در غرب کشور دکتر کاظمی عضو هیئت علمی دانشکده در کمیته علمی و اجرایی مبارزه با ناقلین در مناطق زلزله زده حضور فعال داشت و کمک های شایانی در کنترل بیماری ها ی واگیر بویژه بیماری های منتقله از حشرات ارائه کرد.
در سیلاب های گسترده اخیر که همچنان در شرایط بحرانی آن بسر می بریم نیز رهنمود هایی در جلسات مشاوره ای ارائه شد و متعاقب آن همکاران این گروه مثل: دکتر اخوان، دکتر زهرایی و مهندس عبایی در تیم های عملیاتی و اجرایی حضور فعال دارند. و در حال حاضر نیز دکتر زهرایی و مهندس عبایی به ترتیب در تیم های اعزامی به استان های لرستان و خوزستان حضور فعال دارند.

 

نسیبه  جلالوند - عکس
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند - عکس