محتوای خبری دانشکده بهداشت

گفتگو با مدیر گروه سلامت در حوادث و بلایا دانشکده بهداشت در زمینه اقدامات و همکاری های انجام شده این دپارتمان در حوادث و سیلاب های اخیر

دکتر عباس استاد تقی زاده گفت: دپارتمان سلامت در حوادث و بلایا دانشکده بهداشت، در سالهای گذشته با انجام کارهای علمی گسترده توانسته است نقشه ای از آسیب پذیری تهران در برابر حوادث مختلف تهیه کند.

 
لطفا در خصوص نقش دپارتمان سلامت در حوادث و بلایا دانشکده بهداشت در سیلاب و حوادث اخیر در شهر تهران و کشور توضیحاتی بفرمایید. 
متاسفانه در روزهای پایانی سال 97 و در ایام تعطیلات نوروزی 98 شاهد بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب های بی سابقه ای در استان های کشور به خصوص در استان های گلستان، لرستان و خوزستان بودیم و در نهایت خسارت های بسیار زیادی را متحمل شدیم طبیعتا این دپارتمان در راستای وظایف و رسالت خود می بایست اقداماتی را در کنار واحدهای دیگر در زمینه کنترل و مدیریت بحران انجام می داد که به طور خلاصه به این اقدامات اشاره می کنم.
بطور خلاصه اقدامات انجام شده در دو منطقه تهران و دیگر استانها تقسیم می شود.
با توجه به اینکه این دانشگاه در شهر تهران مستقر است بنابراین اولویت اول ما کمک به مدیریت و پیشگیری از سیل در شهر تهران بود. در این زمینه خوشبختانه اقدامات بسیار ارزنده و مثبتی توسط دپارتمان از قبل و حین بارندگی ها انجام شد.
 دپارتمان سلامت در حوادث و بلایا دانشکده بهداشت، در سالهای گذشته با انجام کارهای علمی گسترده توانسته است نقشه ایی از  آسیب پذیری تهران در برابر حوادث مختلف تهیه کند.
 این نقشه ها و برنامه های عملیاتی کاهش خطر پذیری، برای تمام محلات تهران تهیه شده است. در این نقشه ها بیش از 50 لایحه اطلاعاتی وجود دارد که یکی از این لایه ها، مشخص کردن محلات در معرض خطر سیل است. 
در بارندگی های اخیر تهران، نقشه های تهیه شده توسط دپارتمان سلامت در حوادث و بلایا در اتخاذ تصمیمات مهم در خصوص اقدامات پیش گیرانه و اعلام آمادگی به شهروندان ببسیار کارساز بود. 
علاوه بر این به جهت کمک و مشاوره به سیستم مدیریت بحران شهر تهران بنده در ستاد مدیریت بحران حضور داشتم. جالب این که بر اساس همین نقشه ها 84 محله شهر که در معرض سیل قرار داشت مشخص شد و با هماهنگی صدا و سیما  و  وزارت ارتباطات برای اولین بار و در یک تجربه جدید توانستیم  با  صدور اطلاعیه ها، هشدار ها و توصیه های ضروری ساکنان این مناطق را آگاه کرده و با این عمل از حوادث احتمالی جلوگیری شود. 
شاید یکی از دلایلی که در شهر تهران دچار مشکل خاصی نشدیم همین نقشه ها و مداخلاتی بود که بر اساس همین نقشه ها طراحی و اجرا شد. 

 ستاد بحران تهران
 آیا این دپارتمان در شرایط بحرانی توانسته اطلاعاتی را در حال حاضر به افراد داده و همچنین بتواند داده هایی برای استفاده در پژوهش های آینده در اینگونه حوادث به دست آورد؟
در خصوص بقیه استانهای بحرانی کشور ما در بحث تحقیقات فعال هستیم بطور کلی چهار تا پنج پروژه تحقیقاتی در دست اجرا داریم. در خصوص سیلاب شیراز که تلفات زیادی را داشتیم مطالعات در حال انجام است و مقاله آن به زودی چاپ خواهد شد. 
یک مطالعه دیگر در دستور کار قرار دارد که علت مرگ و میر در اینگونه حوادث مورد بررسی قرار می گیرد. می خواهیم بدانیم علت تلفات انسانی در این حوادث چیست.
 هم اکنون تعدادی از دانشجویان گروه در نقاط آسیب دیده حضور دارند و در حال انجام  مطالعات و تحقیقات هستند که امیدواریم در آینده نزدیک پس از تکمیل تحقیقات بتوانیم بعنوان پروژه های تحقیقاتی علمی و آموزشی از یافته های آن استفاده کنیم. 
در حوزه اطلاع رسانی و آموزش همگانی هم طی این روزها دپارتمان از طریق رسانه های جمعی فعال بوده است. مصاحبه های بسیاری برای بالا بردن آگاهی افراد با رسانه های جمعی مختلف انجام شده تا بتوانیم به رسالت خود در این زمینه نیز عمل کنیم. 
سعی می کنیم کل اقداماتی که انجام می شود را مستند سازی کنیم تا در آینده بتوان از این مستندات استفاده کرد.

 

نسیبه  جلالوند - عکس
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند - عکس