محتوای خبری دانشکده داروسازی

برگزاری سمینار درمان سرطان به وسیله اشعه آلفا “Targeted Alpha Therapy (TAT)” در دانشکده داروسازی

سمینار درمان سرطان به وسیله اشعه آلفا “Targeted Alpha Therapy (TAT)” به راهنمایی دکتر خسرو عبدی برگزار شد.

?????? ????? ????

 گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده داروسازی، این سمینار با ارائه دکتر نازنین پیروز نیا دستیاران گروه داروسازی هسته ای با عنوان 'درمان سرطان به وسیله اشعه آلفا' با حضور جمعی  از اساتید و دستیاران این گروه روز دوشنبه 17 تیر 98  در دانشکده داروسازی برگزار شد. دکتر پیروزنیا گفت: پیشرفت در پزشکی نوین در نیمه دوم قرن بیستم، نتایج بالینی خوبی را برای بیماران مبتلا به سرطان های مختلف به همراه داشته است. امروزه درمان سرطان معمولا شامل جراحی، شیمی درمانی، پرتو درمانی (تاباندن پرتوهای خارجی)، ایمونوتراپی، و درمان رادیونوکلیدی هدفمند (TRNT) و ... است. انتخاب روش درمانی به محل، درجه تومور، مرحله بیماری و هم چنین به وضعیت عمومی بیمار بستگی دارد.
تابش پرتو خارجی برای بیماری های منتشر مناسب نیست و ایمونوتراپی اغلب جنبه هایی از مقاومت را به همراه دارد. اما درمان رادیونوکلیدی هدفمند، یک استراتژی درمانی قدرتمند است که از ابزارهای هدف گیری توموری با تمایل بالا مانند آنتی بادی ها، پپتیدها یا مولکول های کوچک برای انتقال رادیونوکلیدی ساطع کننده ذرات رادیو اکتیو به سلول های توموری استفاده می کند و باعث مرگ سلول های سرطانی می شود. به طور کلی سه نوع تابش در TRNT (پرتو β، الکترون های اوژه و پرتو α) برای درمان سرطان استفاده می شود.
ساطع کننده های α نسبت به ساطع کننده های β و الکترون اوژه اهمیت بسزایی دارد. آنها درمسیر کوتاه تری LET بالاتری دارند که منجر به یونیزاسیون بالا و ایجاد شکست های دو رشته ایDNA   می شود. رادیوتوکسیسیته آنها محدود به جایگاه های هدف است و ویژگی توموری بالایی را ایجاد می کند و پوتنسی بسیار بالاتری نسبت به ساطع کننده های β دارد.
خبر: مژگان یزدی

کلمات کلیدی
تهیه کننده: