محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

نشست رییس دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده طب ایرانی

دکتر کریمی: همزمان با طب ایرانی، رجوع به اخلاق حکیمانه قدیم را نیز مد نظر قرار دهید

رییس دانشگاه، در دیدار با رییس، هیات رئیسه و اعضای هیات علمی دانشکده طب ایرانی، حرکت به سمت اخلاق حکیمانه ایرانی قدیم را از نیازهای دانشگاه خواند و خواستار تقویت این جنبه از طب ایرانی در دانشکده شد.

گالری عکس
در نشست رییس دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده طب ایرانی که روز دوشنبه 13 آذر 96 برگزار شد، دکتر حسین رضایی زاده، رییس دانشکده طب ایرانی به معرفی اعضای هیات رئیسه و هیات علمی دانشکده پرداخت و گفت: چشم انداز این دانشکده، دستیابی به مرجعیت علمی برای طب ایرانی است و البته تمرکز ما بر مستندات، مکتوبات و متون قابل استناد است.
وی حرکت به سمت طب تلفیقی را از رویکردهای دانشکده خواند و گفت: در این دانشکده به دنبال توسعه همکاری های علمی در سطوح ملی و بین المللی در راستای تقویت جایگاه طب ایرانی هستیم.
دکتر رضایی زاده، تعداد اعضای هیات علمی این دانشکده را 15 عضو خواند و گفت: تا شهریور 96، صرفا بر اساس منبع scopuse 248 مقاله از اساتید دانشکده طب سنتی منتشر شده است که برخی از میزان ارجاع بالایی برخوردار هستند.
رییس دانشکده طب ایرانی، از جذب اساتید نخبه در این دانشکده خبر داد و افزود: تا کنون بیش از 54 طرح پژوهشی از دانشکده طب سنتی در شورای پژوهشی دانشگاه به تصویب رسیده و بیش از 49 عنوان کتاب با نشان دانشکده و مجموعا 80 عنوان کتاب توسط اعضای هیات علمی منتشر شده است.
وی به استقرار مرکز عرضه فرآورده های سنتی و طبیعی در سلامتکده طب ایرانی اشاره کرد و گفت: در صورت همکاری دانشگاه و اخذ مجوزهای لازم، می توانیم اداره داروخانه را به گروه های آموزشی دانشکده واگذار نماییم و این مدل خود تبدیل به  الگو خواهد شد.
وی همچنین خواستار تکمیل کادر هیات علمی آموزشی و جذب هیات علمی پژوهشی یا پژوهشگر علاوه بر نقشه هیات علمی آموزشی شد و تاکید کرد: به منظور تامین پزشکان مورد نیاز در درمانگاه و ارائه خدمات بالینی، نیازمند به جذب نیروهای طرحی هستیم.
دکتر رضایی زاده، بهترین اتفاق در این دانشکده را حضور اعضای هیات علمی تمام وقت دانست و گفت: این دانشکده استعداد و آمادگی برای تبدیل به دانشکده نسل سوم و ایجاد فرصت های تجاری سازی دانش را دارد.
در ادامه اعضای هیات علمی به بیان دیدگاه ها و دغدغه های خود پرداختند.
دکتر شیرزاد، انتقال اثر بالینی از طب ایرانی و طرح مجدد این طب را از مهم ترین اهداف دانست و خواستار همکاری دانشگاه برای تسریع در اجرای روند ها و رفع خلل های اداری شد.
دکتر عباسیان، طب ایرانی را برخوردار از پایه های تحقیقی و نتایج بالینی درست خواند و بر ضرورت تغییر برخی از تئوریها تاکید کرد. وی همچنین خواستار حمایت دانشگاه برای رفع برخی کمبودها از قبیل حیوان خانه شد.
دکتر علیزاده، خواستار حمایت مادی و معنوی برای ساخت برخی تجهیزات و شروع کارهای تحقیقاتی مشترک شد.
دکتر کریمی، ضمن ابراز خرسندی از حفظ مرجعیت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه، ایجاد زبان مشترک را برای جلب همراهی گروه های مختلف طب نوین موثر خواند و خواستار بهبود روند رشد اعضای هیات علمی شد.
دکتر رحیمی، از پتانسیل موجود در دانشکده طب ایرانی برای تبدیل شدن به دانشکده نسل سوم سخن گفت و خواستار فراهم سازی تجهیزات آزمایشگاهی برای تحقیق و توسعه در زمینه داروهای طبیعی و سنتی شد.
دکتر زرگران، خواستار همکاری دانشگاه برای ساخت و به روزرسانی تجهیزات به منظور استاندارد سازی فرآورده های سنتی شد و بر ضرورت راه اندازی دفتر مطالعات تاریخ پزشکی در دانشگاه تاکید کرد.
دکتر آیتی، ادغام طب ایرانی در طب های دیگر را موجب تقویت و هم افزایی دانست و آن را گنجینه ای عظیم خواند که می تواند تولیدات و محصولات با کیفیتی را در پی داشته باشد.
دکتر پرویز، حذف شارلاتان بازی در پوشش طب سنتی را رسالت اجتماعی این دانشکده خواند و بر ضرورت تقویت و حمایت از فعالیت های دانشکده تاکید کرد.
سپس دکتر کریمی، رییس دانشگاه، با اشاره به تغییر نام طب سنتی به طب ایرانی بر ضرورت تقویت هویت رشته و عنوان تاکید کرد و گفت: سعی کنید از نامی واحد برای دانشکده و فعالیت های تحت پوشش آن استفاده کنید و آن را نهادینه سازید.
وی خود باوری را امری کم رنگ در میان ایرانی ها خواند و گفت: متاسفانه جاهلیت در جامعه به شدت در حال باز تولید است و این وظیفه شما را برای دفاع از نکات درست و علمی و مبارزه با جاهلیت سنگین تر می کند.
رییس دانشگاه، جوان گرایی در دانشکده را مثبت ارزیابی کرد و افزود: اگر این نیرو و انرژی جوانی، قدری همگراتر بود؛ قطعا غوغا می کرد. متاسفانه ما ملتی منفرد هستیم و عادت به انجام کارهای تیمی و جمعی نداریم. اگر چه در دانشکده طب ایرانی اتفاقات خوبی رخ داده اما اگر این نیروهای جوان بتوانند کار تیمی بیشتری انجام دهند، قطعا پیش رو تر خواهید بود.
دکتر کریمی، با اشاره به وضعیت مالی دانشگاه خاطر نشان کرد: اگر چه دانشگاه امروز از نقدینگی کافی برخوردار نیست اما باور کنید که مشکل اساسی ما پول نیست بلکه مدیریت خلاقانه است.
وی از دانشکده طب ایرانی خواست تا از خرید ساختمان و گسترش فضای فیزیکی عبور کنند و توجه خود را بر بهسازی و بازسازی تجهیزات، زیر ساخت های نرم افزاری و کیفیت روابط انسانی معطوف کنند.
رییس دانشگاه، همکاری پرسنل و اعضای هیات علمی و بهبود روابط انسانی را نیاز واقعی و اصلی خواند و تاکید کرد: اگر چه در سیستم بهداشت و درمان، بیمار حرف اول را می زند، اما باور کنید غیر از اساتید و پزشکان، پرسنل و افرادی که زمینه کاری ما را فراهم می کنند نیز افراد مهمی هستند و باید به آنها توجه کرد.
دکتر کریمی، گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری، به دانشکده هایی نیاز داریم که بتوانند روی پای خود بایستند و برای خود تصمیم گیری کنند چرا که تولید فکر باید در گروه های آموزشی و دانشکده ها اتفاق بیافتد. از دانشکده ها انتظار داریم تا از طرق هیات رئیسه، مطالبات و نیازهای خود را از دانشگاه بخواهند و ما نیز نهایت مساعدت و همکاری را برای رفع مشکلات خواهیم داشت.
وی توجه به جنبه های اخلاقی طب ایرانی را ضروری خواند و تصریح کرد: دانشگاه اکنون نیازمند اخلاق حکیمانه است. دانشمندان طب ایرانی، پیش از طبابت و علم به اخلاق مشهور بودند و متاسفانه این جنبه از طبابت امروز قدری ضعیف شده است.
دکتر کریمی افزود: اگر قصد رجوع به طب ایرانی را دارید، در کنار آن به اخلاق حکیمانه نیز رجوع کنید. قطعا با حرف، کتاب، مقاله و سمینار نمی توان اخلاق مدار شد بلکه اخلاق باید در رفتار، روابط با زیر دست و بالادست و نحوه هزینه کرد منابع مالی که در اختیار مسئولان هست، تبلیغ شود. اگر این شاخص را در دانشکده تقویت نمایید مطمئنا رشد چشم گیری خواهید داشت.
رییس دانشگاه، در پایان گفت: اکنون زمان آن رسیده که از شعب ابی طالب خارج شوید و در گروه ها و دانشکده های دیگر حضور پیدا کنید و همانگونه که خود به آن رسیده اید، زبان مشترک ایجاد کنید تا سریعتر به نتیجه مطلوب دست یابید.

خبر: نسیم قرائیان
عکس: جمشید ربیعی

تهیه کننده: