محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

اولین سمپوزیوم معرفی طب فراگیر و طب ایرانی به زبان انگلیسی در ایران برگزار شد

پیشینه و رویکردهای درمانی طب های سنتی، مکمل و طب فراگیر در ایران و اروپا معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب سنتی، سمپوزیوم معرفی طب فراگیر و طب ایرانی با همکاری دانشکده طب سنتی، دانشکده پرستاری و مامایی و نیز دفتر طب سنتی وزارت بهداشت و با حضور دکتر فرناندو سالگادو از دانشگاه سانتیاگو د کامپوستلا اسپانیا، روز دوشنبه 4 بهمن ماه برگزار شد.
این سمپوزیوم که به زبان انگلیسی در دانشکده پرستاری و مامایی و برای دانشجویان خارجی این دانشکده برگزار شد، با استقبال اعضای هیأت علمی و سایر دانشجویان نیز مواجه شد.
پس از افتتاح سمپوزیوم توسط دکتر نیکبخت معاون بین الملل دانشکده پرستاری، دکتر کاظمی معاون بین الملل دانشکده طب سنتی به معرفی برخی مکاتب طب سنتی و مکمل از جمله طب ایرانی، طب سنتی چینی، طب سوزنی و کایروپراکتیک پرداخت و رویکرد سازمان جهانی بهداشت به این طب ها را بیان کرد.
وی سپس با تأکید بر گرایش رو به افزایش بهره گیری از طب فراگیر در نظام سلامت بسیاری از کشورها، این گسترش را ناشی از علل مختلفی ازجمله افزایش پاسخ به درمان و رضایتمندی در صورت تلفیق طب سنتی و مکمل در طب رایج دانست.
دکتر کاظمی در ادامه با معرفی جایگاه طب سنتی و مکمل در سیستم آموزشی و درمانی برخی کشورها، ابراز امیدواری کرد که با بهره گیری از این تجربیات، ارائه خدمات طب فراگیر در کشور ارتقاء یابد.
در ادامه دکتر رضایی زاده رییس دانشکده طب سنتی درخصوص استفاده از انواع روشهای درمانی طب سنتی به منظور افزایش کیفیت زندگی بیماران سرطانی و کاهش درد و عوارض ناشی از شیمی درمانی و پرتودرمانی سخن گفت و برخی از گیاهان دارویی پرکاربرد در این زمینه را معرفی کرد.
در ادامه دکتر فرناندو سالگادو از دانشگاه سانتیاگو د کامپوستلا اسپانیا، ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران و آشنایی با طب سنتی ایرانی، به بیان تاریخچه و جایگاه طب سنتی و مکمل در اروپا پرداخت.
وی در ادامه درخصوص جایگاه طب سنتی در نظام سلامت کشورهای اروپایی و همچنین سیستم آموزشی طب سوزنی در دانشگاه های اسپانیا به تفصیل سخن گفت.
این سمپوزیوم با ارائه سخنرانی دکتر روجا رحیمی معاون پژوهشی دانشکده طب سنتی با موضوع گیاهان دارویی مورد استفاده در طب سنتی ایرانی ادامه پیدا کرد.
دکتر علیزاده عضو هیأت علمی دانشکده طب سنتی نیز درخصوص ریشه های طب سنتی ایرانی و مزاج شناسی به ارائه سخنرانی پرداخت.
در پایان دکتر کاظمی ضمن پاسخ به سؤالات شرکت کنندگان، به معرفی طب ایرانی و تاریخچه تأسیس دانشکده های طب سنتی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور پرداخت و سپس با معرفی دوره های طراحی شده طب سنتی به زبان انگلیسی برای دانشجویان خارجی، آمادگی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران را برای پذیرش دانشجویان خارجی برای دوره های کوتاه مدت و بلندمدت اعلام کرد.
وی همچنین از آمادگی پذیرش دانشجویان خارجی سایر دانشکده ها برای دوره های کوتاه مدت آشنایی با طب ایرانی، سبک زندگی در طب ایرانی، تغذیه در طب سنتی و سایر دوره ها با همکاری معاونت بین الملل سایر دانشکده ها خبر داد.
گفتنی است این همایش که اولین همایش معرفی طب فراگیر و طب ایرانی به زبان انگلیسی در داخل کشور بود، با استقبال فراوان دانشجویان خارجی دانشکده پرستاری و مامایی مواجه شد.

خبر: خاطره فهیمی
عکس: اشکان نورکامی

تهیه کننده: