محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

برگزاری سمینار تجاری سازی فرآورده های طب سنتی و طبیعی در دانشکده طب ایرانی

پروفسور کیم، استاد دانشگاه سئول، طب سنتی را منبعی غنی برای توسعه درمان های جدید و نوآورانه دانست.

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی، سمینارعلمی تجاری سازی فرآورده های طب سنتی و طبیعی، بعدازظهر روز دوشنبه 22 آبان 96 در ساختمان هروی دانشکده طب ایرانی برگزار شد.
در ابتدای این سمینار، دکترمحمد مهدی مجاهدیان پیرامون مدیریت و سیاست گزاری در حوزه داروهای طبیعی و سنتی سخنراني کرد. وی با بیان اهمیت مدیریت در نظام سلامت، درخصوص مدیریت انتخاب، تهیه و تدارک، توزیع و مصرف دارو توضیحاتی ارائه کرد و سیستم های حمایتی مدیریت و سیاست گزاری دارو را مورد بررسی قرار داد.  
در ادامه دکتر زرگران استاد دانشکده طب ایرانی چالش های طراحی یک دارو از ایده تا فرآورده استاندارد را تشريح کرد و تجربه نسل ها و توجیه علمی سنتی را از پارامترهای مهم رسیدن به یک ایده مناسب عنوان کرد. وی همچنین پیرامون نقش مطالعات تلفیقی استخراج داده های سنتی در مسیر دستیابی به ایده نهایی و درنهایت طراحی فرم قابل پذیرش و منطبق با دانش روز داروسازی سخن گفت.
دکتر رضایی زاده رییس دانشکده طب ایرانی نیز در ادامه اهمیت، چالش ها، فرصت ها و تهدیدهای رویکرد دانش بنیان و تجاری سازی دانش طب و داروسازی سنتی رابيان کرد.
وی با تأکید براهمیت مالکیت معنوی و پتنت کردن ایده، ایده بدون پتنت را فاقد ارزش دانست و مشکلات و چالش های پتنت کردن داروها و فرآورده های گیاهی را برشمرد.
دکتر رضایی زاده همچنین به تفصیل درمورد اهمیت برندسازی و سرمایه گذاری در دارایی نامشهود سخن گفت و تغییر جهت هزینه ها و سرمایه گذاری، نگاه نوین به تولید و اعتماد به کارگروهی را از دلایل توفیق دانست و تصریح کرد:  دانش طب و داروسازی سنتی ظرفیت تجاری سازی و رویکردهای دانش بنیان را دارد اما لازم است با فکرهای بزرگ و قدم های کوچک گام برداشت.
درنشست دوم این سمینار که به زبان انگلیسی ارائه شد پروفسور کیم استاد دانشگاه سئول، پیرامون  توسعه درمان های جدید و نوآورانه از طریق تفسیر بیولوژیکی مولکولی داروهای سنتی سخن گفت.
دکتر کیم با بیان ظرفیت های داروهای گیاهی در درمان بیماری ها و سابقه صدها ساله استفاده از داروهای گیاهی در کشورهای مختلف و نتایج درمانی امن و مؤثر این داروها در سیر تاریخ بر تحقق یافتن اهداف چندگاه درمانی ازطریق استفاده از داروهای گیاهی تأکید کرد.
استاد دانشگاه سئول با بیان این مطلب که بهره گیری از طب سنتی در درمان های بالینی پزشکی نوین مغفول واقع شده، بسیاری از متون طب سنتی را بانک اطلاعاتی توانمندی برای تولیدات جدید دانست.
دکتر کیم در ادامه تجربه تولید و تجاری سازی سه نمونه از داروهای جدید و کارآمد مبتنی بر مطالعات گیاهان دارویی در دانشگاه سئول را به تفصیل شرح داد و عوامل موفقیت در طی این مسیر را بیان کرد.
در پایان پروفسور کیم به پرسشهای مطرح شده ازسوی شرکت کنندگان در سمینار پاسخ داد.
توضیح اینکه در پایان سمینار هدایایی به رسم یادبود از طرف دانشکده طب ایرانی به پروفسور کیم تقدیم شد.

خبر:خاطره فهیمی

عکس:اشکان نورکامی

خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی