محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

برگزاری نشست خبری دومین همایش تاریخ پزشکی در ایران و اسلام

دکتر علی اکبر ولایتی بهره گیری از تجربیات گذشتگان و استفاده از جهان بینی و آموزه های طب ایرانی را در پزشکی نوین امروز لازم دانست.

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی، در آستانه برگزاری دومین همایش بین المللی تاریخ پزشکی در ایران و اسلام، نشست خبری با حضور دکتر علی اکبر ولایتی، رئیس کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران و دکتر آرمان زرگران، دبیر علمی دومین همایش تاریخ پزشکی در ایران واسلام، روز چهارشنبه 29 آبان ماه 98، در فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
دکتر ولایتی در ابتدا با تأکید بر نقش اساسی ایران و اسلام در پیشرفت و تکامل علم پزشکی، تصریح کرد: ایران به دلیل تنوع اقلیمی و حدود 8 هزار گونه گیاهان دارویی، بستر بسیار مناسبی برای رشد طب سنتی بوده است. علم پزشکی در ایران پیش از اسلام متمرکز و سامان یافته بود. تأسیس دانشگاه جندی شاپور به عنوان اولین دانشگاه جامع در دنیا که تدریس در آن به چهار زبان انجام می شد، باعث غنای علم به ویژه دانش پزشکی شد. پس از ورود اسلام نیز دانشمندان بزرگی چون رازی، ابن سینا، جرجانی، طبری و علی بن عباس اهوازی با تألیفات ارزشمند خود موجب توسعه علم پزشکی و داروسازی شدند.
رئیس گروه حکمت، طب اسلامی و طب سنتی فرهنگستان علوم پزشکی در ادامه با بیان این مطلب که حدود 14 هزار متن پزشکی از پزشکان مسلمان و اغلب ایرانی در طول تاریخ پزشکی تألیف شده که بخش مهمی از آنها به صورت کتب خطی باقی مانده است، افزود: این پیشینه غنی، ایران را کشوری صاحب مکتب و سبک در علم پزشکی ساخته است و با توجه به این مهم، اگر کشوری استحقاق و پتانسیل برگزاری همایش تاریخ پزشکی را داشته باشد، آن کشور ایران است.
دکتر ولایتی در ادامه با تأکید بر اهمیت مطالعه تاریخ برای طراحی آینده، بیان کرد: تاریخ آینه ای برای آیندگان است. پزشکی نوین نیز بی نیاز از تجربه گذشتگان نیست. تجربیات ارزشمند پزشکان حاذق ایرانی و نوع نگاه و جهان بینی آنها در طب سنتی ایران، اگر امروز مورد استفاده قرار گیرد، می تواند بسیاری از معضلات پزشکی نوین را حل کند.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان پیشینه ای از تأسیس دانشکده های طب سنتی در ایران، پیشرفت طب ایرانی را چشمگیر و اقبال مردم به آموزه های این طب را روزافزون عنوان کرد.
در این نشست خبری، دکتر زرگران نیز پیرامون برگزاری دومین همایش تاریخ پزشکی در ایران و اسلام چنین شرح داد: با توجه به ضرورت حفظ شأنیت و برگزاری این همایش در سطح بین المللی، از سال گذشته برنامه ریزی و رایزنی با مراکز مرتبط  داخلی و خارجی آغاز شد و این همایش با همکاری کرسی تاریخ طب سنتی یونسکو، آکادمی جهانی تاریخ داروسازی، دفتر مطالعات تاریخ پزشکی ایران در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بنیاد ایران شناسی، بنیاد طب ایرانی، شاخه ایرانی انجمن جهانی تاریخ داروسازی، و انجمن علمی طب سنتی ایران؛ و به میزبانی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مؤسسه توسعه دانش و پژوهش ایران و فرهنگستان علوم پزشکی؛ و همچنین با حمایت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و واحد بین الملل وزارت علوم در روزهای 5 تا 8 آذرماه 98، در محل دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار خواهد شد.
دبیر علمی دومین همایش تاریخ پزشکی در ایران و اسلام همچنین از حضور بیش از 30 استاد و پژوهشگر خارجی از کشورهای هند، ترکیه، ایتالیا، آلمان و بنگلادش خبر داد و افزود: این همایش در 17 پنل تخصصی و طی 4 روز در تهران و سپس 2 روز در شیراز (در قالب رویداد پس از همایش) برگزار خواهد شد و مقالات در قالب سخنرانی و پوستر ارائه می شوند.
خبرنگار: خاطره فهیمی

خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی