محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

تجلیل از مقام و خدمات دکتر باقر لاریجانی بنیانگذار دانشکده های طب ایرانی

برگزاری همایش دانشجویان و دانش آموختگان داروسازی و طب ایرانی و تاریخ پزشکی در دانشکده طب ایرانی

در همایش دانشجویان و دانش آموختگان داروسازی و طب ایرانی و تاریخ پزشکی ازمقام و خدمات دکتر باقر لاریجانی، بنیانگذار دانشکده های طب ایرانی تجلیل شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده طب سنتی، نخستین همایش دانشجویان و دانش آموختگان داروسازی و طب ایرانی و تاریخ پزشکی و همچنین نشست هم اندیشی چالش های شغلی فارغ التحصیلان روز پنج شنبه 20 مهرماه در محل ساختمان هروی دانشکده طب ایرانی برگزار شد.
دراین گردهمایی که با حضور دکتر مخبر دزفولی، دکتر شمس اردکانی، دکتر خدادوست، حجت الاسلام دکترعیسی زاده، دکتر حاجی محمودی، دکتر پارساپور، دکتر نصیری قیداری، دکتر رستمیان، دکتر شریف زاده، دکتر ایرج نبی پور و جمعی از استادان، مدیران، دستیاران، دانش آموختگان و اعضای هیأت علمی دانشکده های طب ایرانی برگزار شد، به مناسبت دهمین سالگرد تأسیس دانشکده های طب ایرانی از مقام و خدمات دکتر باقر لاریجانی بنیانگذار دانشکده های طب ایرانی تقدیر شد.
دکتر رضایی زاده رییس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ابتدا ضمن بیان خیرمقدم هدف از برگزاری این همایش را تکریم زحمات ارزشمند دکترلاریجانی در پایه گذاری دانشکده های طب ایرانی و بررسی تجربه ده ساله این دانشکده ها در زمینه های آموزشی، پژوهشی و مشکلات دانش آموختگان عنوان کرد.
رییس دانشکده طب ایرانی با ذکر یادی از بزرگانی که در مسیر شکل گیری دانشکده طب ایرانی مؤثر بودند، درکنارهم قرار گرفتن این نام های مبارک را مدیون ژرفای اندیشه وهمت والای استاد دکتر لاریجانی دانست.
در ادامه دکتر رضایی زاده به بیان گزارشی از توفیقات دانشکده طب ایرانی در چهار سال گذشته پرداخت. تولید 241 مقاله معتبر ISI، انجام چندین نمونه مطالعات منجر به محصول، سیر صعودی گزارش علم سنجی دانشگاه با توجه به امکانات دانشکده، انتشار مجله انگلیسی Traditional Medicine ، توسعه روابط بین الملل، و نیز توسعه زیر ساخت های مرکز رشد فناوری طب و داروسازی سنتی و فرآورده های طبیعی بخشی از اقدامات انجام شده در دانشکده طب ایرانی بوده است.
رییس دانشکده طب ایرانی در ادامه افزود: پس از ده سال تجربه ارزشمند و پشت سرگذاشتن فراز و نشیب ها، اکنون در مرحله گام دوم احیاء طب سنتی قرار گرفته ایم و مهم ترین اتفاقی که در این برهه به همت دکتر لاریجانی محقق شد، تصویب دو واحد اصول و مبانی طب ایرانی در کوریکولوم رشته های پزشکی و پیراپزشکی است که به ایجاد همدلی میان طب ایرانی و سایر دانشکده های علوم پزشکی منجر خواهد شد.
دکتر رضایی زاده در پایان بخشی از چشم اندازهای دانشکده طب ایرانی که نیازمند حمایت همه جانبه در عرصه سیاست گذاری های نظام سلامت و مشارکت تمامی دست اندرکاران طب ایرانی است، را برشمرد.
توجه به سند ملی مصوب گیاهان دارویی به عنوان یکی از ظرفیت های قانونی بسیار مهم برای احیاء و توسعه طب ایرانی، ضرورت ایجاد یک انستیتو طب ایرانی، توسعه روابط بین الملل در راستای همکاری تمدن های هم ریشه، ایجاد گرایش بالینی و پژوهشی برای تخصص های طب و داروسازی ایرانی، و کمک به ایجاد شرایط گرایش دانشکده ها به سمت دانشگاه های نسل سوم و چهارم بخشی از هدف گذاری های دانشکده طب ایرانی است.  
در ادامه این همایش دکتر مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، خدمات دکتر لاریجانی در زمینه های مختلف پزشکی و همچنین حمایت وی در فضاسازی برای شکوفاشدن استعدادهای نسل جوان را ستود و افزود: دکتر لاریجانی از مفاخر علمی، فرهنگی و تمدنی ما هستند و تلاش های ایشان در راه اندازی جریان آکادمیک طب سنتی ثمره بسیار ارزشمندی داشته است و برای ماندگار بودن این ثمرات و شکسته نشدن نهال طب سنتی می بایست منسجم، عالمانه و هوشمندانه گام برداریم.
این عضو فرهنگستان علوم پزشکی در ادامه با بیان این مطلب که جوشش جریان طب اسلامی و ایرانی در بستر تمدن اسلامی بوده، به حمایت از این جریان مفید و دارای پیشینه درست تمدنی به دور از هرگونه افراط و تفریط و تعصب و برپایه تعقل و تحمل توصیه کرد.
در ادامه دکتر حسینی یکتا رییس انجمن علمی طب سنتی ایران، ضمن تقدیر از خدمات ارزشمند دکتر لاریجانی در حفظ و احیاء طب ایرانی، تأسیس دانشکده طب ایرانی در بزرگ ترین دانشگاه علوم پزشکی کشور را نشان شجاعت، درایت و اعتماد ایشان دانست.
وی سپس برخی از دغدغه های انجمن علمی طب سنتی ایران را به عنوان بخشی از چالش های موجود در جامعه دست اندرکاران طب ایرانی بیان کرد.
حجت الاسلام دکتر عیسی زاده نماینده دفتر مقام معظم رهبری سخنران بعدی این همایش بود که پس از تکریم از مقام دکتر لاریجانی، برگزاری این نکوداشت را ستود.
وی در ادامه با بیان این مطلب که صاحبنظران و اندیشمندان، علوم را به دو بخش علوم آلی و اصالی تقسیم کرده اند، تصریح کرد: علم طب در واقع در صنف علوم اصالی است اما صرف نگاه اصالی داشتن به طب، منجر به این خواهد شد که طبیب در مرحله ای از اخلاق پزشکی متوقف شود. آنچه در غرب اتفاق می افتد و پزشک درغایت نگاه اخلاق مدار، به انسان دوستی و انسان محوری بسنده می کند. اما نگاه حکمای طب ایرانی به طب، نگاهی آلی بوده و دراین نگاه لازمه طبابت، تسلط بر نفس و اصلاح درون، سپس برقراری ارتباط معنوی با بیمار در کنار تشخیص درست و درمان بیماری بوده است.
در ادامه این همایش، دکتر نبی پور عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی در مورد جایگاه علمی، ویژگیهای اخلاقی و منش شخصیتی دکتر لاریجانی سخن گفت و وی را مصلح فکری، حکیم پسا نوگرا و فیلسوف اخلاق مدار نامید.  
سپس دکتر مصدق رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درخصوص شکل گیری نظام آکادمیک طب ایرانی و شخصیت های تأثیرگذار در این روند سخن گفت.
دکتر خدادوست مدیر دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در ادامه این گردهمایی، حضور و حمایت دکتر لاریجانی را نقطه عطف تحقق آرزوهای چندین ساله احیاء طب سنتی در نظام سلامت کشور دانست و افزود: همت بلند، اراده قوی و اعتقاد قلبی دکتر لاریجانی به طب ایرانی، با وجود تمام مخالفت ها عملی شدن این مهم را میسر کرد.
مدیر دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در ادامه اهم اقدامات انجام شده در سرفصل های ساختار و امور زیربنایی، آموزش، درمان، دارو، پژوهش و بین الملل را عنوان کرد و سپس اقدامات پیش رو و برنامه های آتی حوزه طب ایرانی را برشمرد.
در ادامه مراسم، مدال علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ازطرف دکتر کریمی رییس دانشگاه و همچنین هدایا و تقدیرنامه هایی از طرف دانشکده طب ایرانی دانشگاه های تهران، یزد، کرمان ومشهد، دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، مرکز تحقیقات طب و داروسازی سنتی، مرکز رشد فناوری طب و داروسازی سنتی و فرآورده های طبیعی، انجمن علمی طب سنتی ایران، دفتر مطالعات تاریخ پزشکی، انجمن فرآورده های دارویی، اداره کل فرآورده های طبیعی، و دانش آموختگان طب و داروسازی ایرانی به دکتر لاریجانی تقدیم شد. هدیه ای نیز ازطرف دانشکده طب ایرانی دانشگاه تهران در قدردانی از مقام و خدمات دکتر شمس اردکانی به ایشان تقدیم شد.
همچنین از کتاب مجموعه مقالات گرامیداشت مقام دکتر لاریجانی رونمایی شد.
در پایان این گردهمایی دکتر لاریجانی ضمن تشکر از برگزاری این مراسم و تمامی دست اندرکاران و سخنرانان، یاد استاد فقید دکتر محمد مهدی اصفهانی را گرامی داشت و از زحمات مجدانه دکتر شمس اردکانی تقدیر کرد.
دکتر لاریجانی سپس درخصوص وضعیت موجود، چالش ها و افق های پیش روی طب ایرانی سخن گفت و با ارائه مطالب آماری دقیق، وضعیت کنونی استفاده از طب های مکمل درسایر کشورهای دنیا و همچنین جایگاه ایران را مورد بررسی قرار داد.
توضیح اینکه در پایان این گردهمایی، استادان، اعضای هیأت علمی، دستیاران، دانش آموختگان و دانشجویان طب و داروسازی ایرانی در سه کارگروه مسائل شغلی، آموزشی و پژوهشی به تبادل نظر پرداختند و درنهایت در نشستی مشترک به جمع بندی نظرها، پیشنهادها و راهکارهای موجود پرداختند. 
خبر: خاطره فهیمی
عکس: اشکان نورکامی

خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

2 نظر برای این مقاله وجود دارد

78/10/11 - 00:00

متاسفانه همایش بارعلمی نداشت

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

دانشکده طب ایرانی ؟

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *