محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

حضور دانشکده طب ایرانی در جلسه ویدئوکنفرانسی سازمان جهانی بهداشت در خصوص نقش طب سنتی در مبارزه با کووید ۱۹

دکتر آرمان زرگران در نشست ویدئوکنفرانسی سازمان جهانی بهداشت در خصوص نقش طب سنتی در مبارزه با کووید ۱۹، به تشریح اقدامات انجام شده در دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و همچنین دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت پرداخت.

جلسه ویدئوکنفرانسی سازمان جهانی بهداشت در خصوص نقش طب سنتی در مبارزه با کووید ۱۹

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی، نشست ویدئوکنفرانسی آن لاین با موضوع نقش طب سنتی در مبارزه با کووید ۱۹ به میزبانی واحد طب سنتی، مکمل و تلفیقی سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه ۳۰ مارس ۲۰۲۰ (۱۱ فروردین ماه 99) با حضور ۳۷ نفر از مدیران و متخصصان این حوزه از سراسر جهان برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دکتر جانگ چی، مدیر واحد طب سنتی، مکمل و تلفیقی سازمان جهانی بهداشت به تشریح اهمیت نقش طب سنتی در مبارزه با ویروس کرونا و ضرورت انتقال تجارب میان کشورها و مراکز علمی کشور های مختلف پرداخت.
پس از وی، دیگر سخنرانان این نشست به بیان عملکرد کشور و مراکز خود در این حوزه پرداختند‌.
در ابتدا جودی استنمارک، مدیرکل فدراسیون جهانی خود مراقبتی، از تهیه پورتال اقدامات خود مراقبتی و آموزش پزشکان و کادر درمان و نیز تهیه ملزوماتی مانند ماسک توسط این فدراسیون جهانی خبر داد.
در ادامه دکتر توماس بریتروز، رئیس فدراسیون جهانی آنتروپوزفیک پزشکی به تشریح نگاه کل نگر به انسان در مقابله با ویروس کرونا و فعالیت این فدراسیون در آلمان و سوییس و اقدامات درمانی و دارویی این مکتب درمانی در بیماران کووید ۱۹ پرداخت.
دکتر ویلیام بورک، رئیس هیأت مدیره اتحاد جهانی اوستئوپاتی با تشریح جایگاه مبانی استئوپاتی به نقش آن در اقدامات حمایتی در حفظ سلامت، ترکیبات ضد ویروس طبیعی و کمک به بیماران از لحاظ روانی در تحمل دوره درمان اشاره کرد.
سپس دکتر لی گوانگژی، عضو فدراسیون جهانی انجمن های طب سوزنی و ماکسیباسشن نیز اقدامات این فدراسیون را از ابتدای شیوع کرونا در چین مانند ارائه گزارش پژوهش های کارآزمایی بالینی و نقاط قوت طب سوزنی در این حوزه به ویژه کنترل تب و نیز ارسال مرسولات دارویی به کشورهایی نظیر مصر، بوسنی و ایتالیا و نیز برگزاری ویدئوکنفرانس های علمی با کشورهایی نظیر ایران و ایتالیا بیان کرد.
دکتر ژانگ بولی، معاون رئیس فدراسیون جهانی انجمن های طب چینی نیز پس از تعریف کووید ۱۹ از منظر طب چینی و مقایسه آن با مدل سارس به درمان های موفق طب چینی مبتنی بر شواهد بالینی پرداخت و متذکر شد بیش از ۴۹۰۰ پزشک طب چینی درگیر در این حوزه بوده اند و بیش از ۹۰ درصد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در چین از خدمات درمانی طب چینی در کنار درمان های مرسوم بهره برده اند و مطالعات انجام شده بیانگر اثر بخشی بهتر درمان در استفاده همزمان از طب چینی در کنار درمان های رایج بوده است. وی به وجود و استفاده پروتکل ملی تشخیص و درمان طب چینی در کووید ۱۹ در کشور چین نیز اشاره کرد.
سپس، دکتر ایوا لوید، رئیس فدراسیون جهانی نوروپاتی نیز به تشریح رویکرد این مکتب طبی در حفظ سلامت، اقدامات درمانی مؤثر و داروهای آن پرداخت.
دکتر امیلیو مینلی از مرکز پژوهشهای بیوکلیماتولوژی، بیوتکنولوژی و فرآورده های طبیعی دانشگاه میلان ایتالیا به بحث در مورد چگونگی ورود طب سنتی به موضوع کنترل ویروس کرونا پرداخت و از اقدامات انجام شده در این خصوص در ایتالیا و به ویژه استفاده از طب چینی در این کشور گزارش مفصلی ارائه کرد.
در ادامه،  دکتر آرمان زرگران، استادیار داروسازی سنتی و معاون امور بین الملل دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران پس از معرفی طب ایرانی به عنوان یکی از دیرپاترین مکاتب طب سنتی و جایگاه علمی آن در ایران کنونی، به شرح اقدامات انجام شده مطابق طب ایرانی در پیشگیری، آموزش، پژوهش و درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در ایران پرداخت.
مشاور امور بین الملل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در این گزارش از انتشار دو دستورالعمل ملی خودمراقبتی توسط دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت با همکاری انجمن علمی طب سنتی ایران، تهیه ۱۰ ویدیوکلیپ و انیمیشن آموزشی، ارائه مشاوره های تلفنی و تحت وب و همچنین اقدامات درمانی و نیز پژوهش های کارآزمایی بالینی آغاز شده به ویژه یک مطالعه چند مرکزی مصوب دانشگاه علوم پزشکی تهران با مشارکت ۷ دانشگاه علوم پزشکی کشور خبر داد.
پس از آن نیز دکتر هیروشی اوداگوشی، رئیس مرکز تحقیقات طب شرقی دانشگاه کیتاساتو ژاپن به نقش و اقدامات درمانی مبتنی بر طب کامپو (طب سنتی ژاپن) در ارتقای سیستم ایمنی و کاهش عوارض و نشانه های بیماری در مورد ویروس کرونا پرداخت.
دکتر اینسو جانگ از انستیتو پژوهش های طب شرقی غربی دانشگاه کیونگ هی کره جنوبی به ارائه گزارشی از اقدامات درمانی طب سنتی در کنترل کووید ۱۹ در کره جنوبی پرداخت و اصول ویزیت، تشخیص و درمان این بیماران از دیدگاه طب کره ای را تشریح کرد.
در ادامه نیز دکتر پراویت آکاراسرینونت، مدیر مرکز طب سنتی تای از دانشگاه ماهیدول تایلند پس از ارائه گزارشی از وضعیت انتشار کووید ۱۹ در تایلند، درخصوص اقدامات تغذیه ای و درمانی برای بیماران مطابق تای مدیسین (طب سنتی تایلند) سخن گفت و گزارشی از پژوهش های مبتنی بر کارآزمایی بالینی و بهبود وضعیت بیماران با دریافت خدمات طب سنتی و گیاهان دارویی در تایلند ارائه کرد. 
در پایان نشست پس از فرصتی برای بحث پیرامون مطالب ارائه شده و رسیدن به یک اتحاد و راهکار جهانی با محوریت سازمان جهانی بهداشت توسط شرکت کنندگان در نشست، دکتر جانگ چی، مدیر واحد طب سنتی، مکمل و تلفیقی سازمان جهانی بهداشت به جمع بندی مطالب پرداخت.
وی در این خصوص به اهمیت نقش طب های سنتی در کنترل کووید ۱۹ در سراسر جهان با توجه به تجربه بسیار موفق چین اشاره کرد و بر لزوم ارائه این خدمات به صورت یک بسته کامل در پیشگیری، ارائه خدمات به کادر درمان و نیز درمان بیماری و کاهش عوارض و علایم آن تأکید کرد.
دکتر چی از منظر سازمان جهانی بهداشت، همه شرکت کنندگان در این نشست را بر اشتراک گذاری تجارب و داده های پژوهشی و درمانی، طراحی مطالعات بین المللی مشترک و همچنین انتقال تجارب مدیریتی در قوانین، پروتکل ها و اعمال راهکارهای طب سنتی در کشورهای مختلف تشویق کرد.
وی با اشاره به استراتژی سازمان جهانی بهداشت در مورد طب های سنتی و تلفیقی، بر استفاده حداکثری از ظرفیت های این مکاتب پزشکی در مبارزه با کووید ۱۹ تأکید کرد و از ادامه این نشست ها برای بررسی طراحی پروتکل های درمانی و بانک داده های طب سنتی برای کووید ۱۹ خبر داد.
توضیح اینکه، دکتر محمدرضا شمس اردکانی مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، دکتر حسین رضایی زاده رئیس دانشکده طب ایرانی، دکتر آرمان زرگران معاون بین الملل دانشکده طب ایرانی، دکتر علیرضا عباسیان معاون تعالی طب سنتی در دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و دکتر امیرهومن کاظمی عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی، اعضای شرکت کننده در این نشست از طرف ایران و دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند.

خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *