محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

حضور پژوهشگران طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در رویداد علمی طب سنتی اروپایی در سوییس

رویداد طب اخلاطی با عنوان طب سنتی اروپایی (TEM) با مشارکت محققان طب سنتی و ناتروپاتی در سنت گالن سوییس برگزار شد.

حضور پژوهشگران طب ایرانی در رویداد علمی طب سنتی اروپایی در سوییس

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، پژوهشگران طب ایرانی در رویداد طب اخلاطی که با عنوان طب سنتی اروپایی (TEM) با مشارکت محققان طب سنتی و ناتروپاتی 22 تا 27 خرداد 1402 در سنت گالن سوییس برگزار شد، شرکت کردند.

در این نشست دکتر میثم شیرزاد، متخصص طب ایرانی و عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران به صورت برخط حضور پیدا کرد.

وی در گفتگویی با دکتر کارل هاینز اشتینمتز، پژوهشگر طب اخلاطی و تاریخ پزشکی و مدیر مؤسسه طب سنتی اروپایی (InstiTEM) به تشریح ریشه های مشترک تاریخی طب اخلاطی از یونان تا ممالک اسلامی و از اندلس تا غرب چین و نقش برجسته شیخ الرئیس بوعلی سینا و کتاب قانون در طب پرداخت.

دکتر شیرزاد با بیان اینکه این مکتب طبی با توجه به مبانی مشترک مزاجی و اخلاطی در میان محققان مختلف طب سنتی و مکمل در گستره وسیع ایران کهن شامل بخش بزرگی از خاورمیانه، اروپا تا شبه قاره هند و غرب چین شناخته شده است، به زمینه های مشترک پژوهشی، آموزشی و درمانی در حوزه طب اخلاطی اشاره کرد.

در این گفتگوی برخط، راهکارهای همکاری علمی بین محققآن حوزه طب اخلاطی مورد بررسی و تأکید قرار گرفت.

در این رویداد همچنین دکتر شهرزاد ایران نژاد، دانش آموخته رشته داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، محقق تاریخ پزشکی و دانشجوی مقطع دکترای تخصصی دانشگاه یوهانس گوتنبرگ ماینتس و مؤسسه تاریخ داروسازی و پزشکی دانشگاه ماربورگ آلمان به ایراد سخنرانی پرداخت.

دکتر ایران نژاد در این ارائه تخصصی، با نگاهی گذرا بر سیر تاریخی طب اخلاطی در فلات ایران تا طب سنتی در ایران امروز، به کارکردهای اجرایی و عملی «سنت»، برای مرزبندی یک حوزه از دانش، در گفتگویی میان امر جهانی و امر محلی، و امر ایرانی و امر اسلامی اشاره داشت.

سخنرانی دکتر ایران نژاد بر پایه اتنوگرافی برخط و پژوهش میدانی در تهران بنا شده بود.

 پژوهشگران برجسته طب اخلاطی در اروپا از کشورهای سوییس، اتریش، آلمان، فرانسه، ایتالیا و جمهوری چک با تشکیل شبکه طب اخلاطی در رویکردی دوباره به این دانش سینایی، حرکت جدیدی برای احیای طب سنتی آغاز کرده اند.

در این میان طب سنتی ایرانی به عنوان یکی از شاخه های سترگ طب اخلاطی با توانمندی علمی موجود در دانشکده های طب سنتی دانشگاه های علوم پزشکی کشور می تواند در گشایش افقی نوین برای حضور مؤثر در این حرکت علمی اثرگذار باشد.

خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *