محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

دبیر کرسی تاریخ طب سنتی یونسکو: طب سنتی برای همه افراد نسخه یکسانی ندارد

دکتر شمس اردکانی در نشست تخصصی تغذیه از منظر طب سنتی ایران اصلاح سبک زندگی را عاملی مؤثر در پیشگیری ازبیماری ها عنوان کرد و تغذیه صحیح را یکی از مهم‌ترین اصول در سالم زیستن برشمرد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی، به مناسبت روز جهانی غذا، نشست تخصصی تغذیه از منظر طب سنتی ایران با همکاری دانشکده طب ایرانی دانشگاه تهران، کميسيون ملي يونسكو، کرسی تاریخ طب سنتی یونسکو در تهران و شهرداري رشت، روز سه شنبه 24 مهرماه 97 در ساختمان هروی دانشکده طب ایرانی برگزار شد.
در ابتدای این نشست دکتر شمس اردکانی دبیر کرسی تاریخ طب سنتی یونسکو، برپایی این گردهمایی را اتفاقی ارزشمند دانست و بیان کرد: هزارسال پیش کشور ما سردمدارعلم بود و دنیا از علم دانشمندان ما بهره می برد. اما در سده های گذشته این روند معکوس شد و این تنها به دلیل غفلت ما از داشته های خودمان بوده است.
وی با بیان اینکه ایران جزو ۶ کشور برتر در تولید مقالات در حوزه نانو است، افزود: این در حالی است که از دانش طب سنتی و تأثیر آن بر سبک زندگی سالم و مقابله با بیماری ها آن گونه که باید استفاده نکرده ایم.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی، بر ضرورت احیای سفره های ایرانی تأکید کرد و افزود: امروزه ایرانی‌ها کمتر از غذای سالم استفاده می‌کنند در حالی که می‌توانند با تغییر سبک زندگی با بسیاری از بیماری‌ها مبارزه کنند. طب سنتی برای همه افراد نسخه یکسانی ندارد و هر فردی با توجه به شرایط و ویژگی‌هایش راهکارهای پیشگیرانه ای برای او توصیه می‌شود. به عبارتی افراد حتی با علائم مشابه درمان‌های متفاوتی از دیدگاه طب سنتی خواهند داشت. طب سنتی ایران پیشگیری از بیماری را مقدم بر درمان می داند.
عضو کمیته تاریخ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی، با بیان این مطلب که طب سنتی ما فرهنگ و مکتبی غنی و کارساز است، افزود: این دستاورد مهم که ایران موفق شده است کرسی تاریخ طب سنتی را در یونسکو از آن خود کند، حاصل تلاش و پیگیری مجدانه ای است. درشرایطی که کشورهایی چون مصر، چین و هند برای کسب این کرسی رقابت می کردند، ما موفق شدیم در این زمینه به نتیجه برسیم.
در ادامه نشست، دکتر شیدا مهنام رییس اداره علوم اجتماعی و انسانی کمیسیون ملی یونسکو، با بیان این مطلب که یکی از نقش‌های اصلی کمیسیون‌های ملی یونسکو تسهیل در برجسته سازی ظرفیت های کشورهاست، افزود: یکی از افتخارات ما اعطای کرسی تاریخ طب سنتی از طرف یونسکو به ایران با وجود رقیبان بسیار در این حیطه است. ما در ایران دارای 17 کرسی یونسکو هستیم که کرسی طب سنتی از کرسی های بسیار فعال بوده است.
وی در ادامه، بر اهمیت تغذیه سالم و نقش آن در بحران سلامت دنیا تأکید کرد و گفت: در حال حاضر تمام دنیا با بحران تغذیه مواجه است و این مسئله ارتباط مستقیم با سلامت انسان‌ها دارد و به همین دلیل یکی از اولویت های یونسکو پرداختن به موضوع تغذیه است.
دکتر مهنام با اعلام این مطلب که شهر رشت با ثبت جهانی 260 نوع غذا، شهر خلاق خوراك شناسي يونسكو نام گرفته است، بیان کرد: اهمیت توجه به امر تغذیه در سبک زندگی سالم بسیار اهمیت دارد و نگاه مسئولان به آموزش مردم در این زمینه می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود. بحران‌هایی همچون آلودگی آب و هوا، تولیدات نامناسب کشاورزی و رفتارهای اجتماعی نامناسب همچنین سبک زندگی غلط سبب شده در کشورهایی همچون ایران تغذیه سالم در مقیاس استاندارد سازمان جهانی قرار نداشته باشد. در شرایط کنونی آگاهی‌بخشی به مردم و سوق دادن جامعه به سمت تغذیه سالم ازمهم ترین راهکارها برای گذار از بحران سلامت است.
در ادامه دکتر قدیمی مدیر روابط عمومی و اموربین الملل شورای شهر رشت، به قرائت پیام رییس شورای اسلامی شهر رشت پرداخت.
تغذیه ازمنظر طب ایرانی و آموزه های این طب در شیوه صحیح خوردن و آشامیدن، مبحث ارائه شده در سخنرانی های تخصصی این نشست بود. 

خبرنگار: خاطره فهیمی



خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی