محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

سخنرانی آموزشی پروفسور تفسیرعلی در دانشکده طب سنتی

دانشیار طب سنتی دانشگاه علیگر هندوستان از لزوم تبیین مفاهیم طب سنتی براساس پارامترهای مدرن و با تکیه بر مبانی علوم پایه سخن گفت.

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب سنتی، پروفسور تفسیرعلی دانشیار طب سنتی دانشگاه علیگر هندوستان که میهمان دفتر تعالی معاونت طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، روز چهارشنبه 22 مهرماه درجمع اعضای هیأت علمی و دستیاران دانشکده طب سنتی در محل ساختمان هروی به ایراد سخنرانی آموزشی پرداخت.
در ابتدای این جلسه دکتر طالب با بیان این مطلب که در شبه قاره هند اقبال زیادی جهت استفاده از انواع مکاتب پزشکی سنتی در بین عموم مردم وجود دارد، به گستردگی بازار عرضه و تقاضای فرآورده های دارویی گیاهی، تعدد مکاتب پزشکی و تنوع اشکال دارویی در این کشور اشاره کرد.
ایشان در ادامه درخصوص نظام آموزش طب سنتی در هند، شیوه پذیرش دانشجوی طب سنتی برای مقاطع مختلف تحصیلی و سرفصل های برنامه درسی آموزشی طب سنتی و منابع مورد استفاده در دانشگاه علیگر توضیحاتی ارائه کرد.
دکترطالب در پایان با تأکید برعزم ملی در نهادینه سازی کاربرد طب سنتی در نظام سلامت هند، سیر اقدامات انجام شده در این راستا و دستاوردهای کسب شده را عنوان کرد. 
پروفسور تفسیرعلی دانشیار طب سنتی دانشگاه علیگر هندوستان در ابتدا با بیان این مطلب که طب سنتی هند میراث دار قرنها تجربه و دانش گذشتگان و تاحدود زیادی برگرفته از طب ایرانی و یونانی است، تصریح کرد: آموزه های این طب خاستگاه بسیاری از مکاتب پزشکی است و در بخش های گسترده ای از دنیا ازجمله اروپا، آسیای مرکزی، آفریقا و بخشی از چین مورد استفاده قرار می گیرد.
ایشان در ادامه از لزوم تلاش جدی درجهت طراحی تحقیقات طب سنتی با استفاده از روشهای علمی و پارامترهای مدرن در راستای عقلانی شدن و رسیدن به مفاهیم واحد سخن گفت.
دانشیار دانشگاه علیگر در ادامه تصریح کرد: طب سنتی تقابلی با طب مدرن ندارد، اما آنچه در این میان مشکل ساز است فعالیت افراد غیرمتخصص و بدون علم و دانش کافی در عرصه طب سنتی است که به این دانش ضربه وارد می کند.
پروفسور تفسیرعلی در ادامه به تفصیل پیرامون اصول و محورهای تحقیقات طب سنتی در دانشگاه علیگر، بهره گیری از تحقیقات بین رشته ای به منظور شناسایی سریع تر داده ها و استانداردسازی، اصول و محورهای تحقیقات بالینی، و همچنین رویکردها و نظریه های پژوهشی طب سنتی هند در زمینه برخی تقابل ها با طب مدرن سخن گفت.
گفتنی است در پایان پروفسور تفسیرعلی از برقراری تعامل دوطرفه و تبادل مباحثات در این جلسه بسیار ابراز خرسندی کرد.  
نظر به استقبال حاضرین در جلسه، پروفسور تفسیرعلی روز پنج شنبه 23 مهرماه نیز در دانشکده طب سنتی به ادامه مباحث با تمرکز بر موضوع جراحی در طب سنتی (انواع روش های جراحی) پرداخت. /ق   

خبرنگار: خاطره فهیمی     
خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی