محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

سخنرانی دکتر رضایی زاده پیش از خطبه های نمازجمعه تهران

رییس دانشکده طب سنتی درباره تدابیر سبک زندگی در ماه مبارک رمضان برای نمازگزاران نمازجمعه تهران سخن گفت.

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب سنتی، دکتر حسین رضایی زاده رییس دانشکده طب سنتی از سخنرانان پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته نماز جمعه تهران در روز پنجم خردادماه بود.
دکتر رضایی زاده در این سخنرانی با بیان این مطلب که تدابیر مهمی در حوزه سبک زندگی وجود دارد تا در ماه مبارک رمضان در کنار تزکیه نفس و پاکسازی روح، سلامت جسم نیز تضمین شود، با اشاره به طولانی بودن ایام ماه مبارک رمضان امسال گفت: قرار نیست روزه داری و روزه گرفتن باعث آسیب جسمی و عوارض ناشی از آن شود، بنابراین تغییراتی در سبک زندگی لازم است.
رییس دانشکده طب سنتی تصریح کرد: مفهوم روزه داری اعم از روزه جسم، چشم، دل، قلب و گوش است و باتوجه به اینکه بسیاری از افراد با حجم زیادی از اخبار و اطلاعات در فضاهای مجازی روز خود را می گذرانند، باید مراقب باشند تا روح و جسم خود را دچار آسیب، خستگی و کدورت نکنند.
وی افزود: ماه مبارک رمضان فرصت خوبی است تا کمی از فضای مجازی فاصله بگیریم، روزانه با خود خلوت کنیم و از گوشی های تلفن همراه دور باشیم تا در موضوعات مختلف خودمان فکر و تحلیل کنیم.
این متخصص طب سنتی خوردن سحری را جزء واجبات طبی دانست و افزود: برخی افراد برای اینکه مدت زمان بیشتری بخوابند، وعده سحری را حذف می کنند که این موضوع از نظر حکما و قدمای طب سنتی کاملا اشتباه است.
دکتر رضایی زاده همچنین توصیه کرد: بهتر است برای رفع عطش و غلبه بر خشکی بدن در طول روز از شربت سکنجبین، گلاب و بیدمشک استفاده شود، خوردن چای و هندوانه در وعده سحر توصیه نمی شود. استفاده از انواع خورشت های ایرانی برای ماه مبارک رمضان مناسب است و بهتر است از خورشت هایی استفاده شود که مواد غذایی ملین و رطوبت بخش مانند کدو و آلو در آنها استفاده شده است.
وی مصرف غذاهایی مانند آش و حلیم که حاوی روغن زیاد هستند را آزار دهنده دانست و گفت: بهتر است روزه داران از این نوع غذاها در ایام ماه مبارک رمضان کمتر استفاده کنند.
رییس دانشکده طب سنتی تأکید کرد: قرار است در ایام روزه داری، روزه داران خوش اخلاق باشند. بنابراین توصیه می شود در طول روز با بوییدن گلاب خنک و یا معطر کردن فضای منزل و محیط کار این آرامش را بدست آورند.
وی توصیه کرد: روزه داران به ویژه جوانان و افراد گرم مزاج و خشک مزاج، خواب روزانه داشته باشند و این خواب بهتر است نزدیک افطار نباشد.
دکتر رضایی زاده در پایان به افرادی که سابقه بیماری های خاص مانند دیابت دارند، سفارش کرد برای جلوگیری از مشکلات و عوارض جسمی ناشی از روزه داری حتما با پزشک خود مشورت کنند.
خبر: خاطره فهیمی

خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی