محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

فعالیتهای بین المللی دانشکده طب ایرانی در مهرماه

دانشکده طب ایرانی مهرماه امسال را با حضور چشمگیر اعضای هیأت علمی درعرصه های بین المللی پشت سر گذاشت.

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی، با هدف معرفی طب ایرانی به جهان و بین المللی ساختن این دانش کهن، وهمچنین برقراری تعاملات گسترده با سایر کشورها و آشنایی با تجربیات و فناوری های آنها به منظور بهره گیری هرچه بیشتر و بهتر از ظرفیت های بی شمار طب ایرانی، فعالیت های بین المللی دانشکده با انسجام بیشتری در حال پیگیری است. دکتر رضایی زاده رییس دانشکده و اعضای هیأت علمی طی ماه گذشته، حضور چشمگیری در عرصه های بین المللی داشتند.
دکتر رضایی زاده رییس مرکز رشد فناوری طب و داروسازی سنتی و فرآورده های طبیعی به همراه دکتر آیتی عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی، در کنفرانسی که به مناسبت روز ملی داروسازی سنتی توسط انجمن داروسازی سنتی یونانی و وزارت طب های سنتی آیوش هند (شامل طب یونانی، آیورودا، سیدا و هومیوپاتی) در ‌شهر دهلی برگزار شده بود، حضور پیدا کردند و درباره طب ایرانی و رویکرد این طب به غذا داروها (نوتراسوتیکها) سخنرانی کردند و همچنین برخی از محصولات ایرانی مبتنی بر دانش طب سنتی را معرفی کردند. 
این دو عضو هیأت علمی دانشگاه، همچنین در این سفر بازدیدهایی از دانشگاه جامع ملی اسلامی، دانشگاه همدرد، دانشکده های طب سنتی و بیمارستان طب سنتی داشتند.
دکتر زرگران معاون بین الملل دانشکده طب ایرانی، در سفری به کشور ترکیه، ضمن بازدید از دانشگاه یوزونچی ایل وان، تفاهم نامه ای دو جانبه در حوزه تاریخ پزشکی با این دانشگاه به امضا رساند.
انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک و انتقال دانشجو و استاد در حوزه تاریخ پزشکی، برگزاری کنفرانس تاریخ پزشکی و داروسازی ایران و ترکیه در دسامبر سال جاری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و کنگره بین المللی تاریخ پزشکی به میزبانی دانشگاه وان برای سال 2019 یا 2020 به عنوان برنامه های مشترک  دو دانشگاه، بخشی از تفاهم های صورت گرفته بین طرفین بود.
این عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی، همچنین در کنفرانس جهانی طب سنتی، شیمی گیاهی و گیاهان دارویی در توکیو ژاپن، به ایراد سخنرانی پرداخت.
دکتر زرگران در این سخنرانی، دیدگاه های ابن سینا در درمان میگرن و رسیدن به یک داروی طبیعی مطابق استانداردهای روز پزشکی و داروسازی را ارائه کرد.
وی همچنین به عنوان رییس پنل مبانی و اصول طب سنتی و طب سوزنی در این کنگره حضور داشت.
دکتر کاظمی عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی، برای ارائه سخنرانی مربوط به درمان های طب سوزنی در بیماری های دهانی، به کنگره بین المللی بیماری های دهان و بيماريهاي سیستمیک مخاطي که در دانشگاه جیاتونگ شانگهای برگزار شد، دعوت شده بود. در این کنگره حدود 700  پزشک، دندانپزشک و اساتید دانشگاه های کشور چین و همچنین 6 استاد خارجی از دانشگاه های هاروارد، وسترن استرالیا، روچستر انگلستان، میشیگان آمریکا و علوم پزشکی تهران حضور داشتند.
نائب رییس فدراسیون طب سوزنی، همچنین به عنوان تنها متخصص خارجی در نشست کمیته استانداردسازی طب سوزنی در چین حضور داشت. هدف از این نشست بررسی و تصویب استاندارد سازی بین المللی برخی تکنیک های طب سوزنی، روش های مختلف تشخیصی، درمانی و ابزار به منظور ارتقا کیفیت خدمات طب سوزنی در سطح دنیا است.
دکتر مهدی علیزاده و دکتر میثم شیرزاد از دیگر اعضای هیأت علمی دانشکده طب ایرانی، در پی اجرایی شدن مفاد تفاهم نامه با آکادمی طب سنتی اروپایی اتریش، برای برگزاری یک دوره آموزشی تدریس قانون ابن سینا به دانشجویان این آکادمی به وین سفر کردند.
دکتر علیرضا عباسیان دیگر عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی در سفری به شهر گیپور کشور هندوستان، در اجلاس سازمان جهانی بهداشت به منظور تدوین   Benchmark of practice in Unani medicine حضور پیدا کرد.
این اجلاس در راستای سلسله کنگره های این سازمان برای استاندارد سازی درمان در طب های مکمل بوده و متعاقب کارهای کارشناسی از ماهها قبل صورت پذیرفت.
در این جلسه دکتر عباسیان معاون دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، پس از درخواست طرف هندی به تبیین نام طب ایرانی و درست تر بودن این نام نسبت به طب یونانی پرداخت و درنهایت مقرر شد در کتابچه چاپ سازمان جهانی بهداشت، نام های طب ایرانی و طب سنتی ایران نیز به عنوان دیگر نام های طب یونانی آورده شود.
همچنین در آستانه فرارسیدن اربعین حسینی، دکتر فاطمه نجات بخش معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده طب ایرانی و دکتر ملیحه تبرایی از اعضای هیأت علمی دانشکده به صورت داوطلب با کاروان اعزامی بهداشت و درمان وزارت بهداشت، برای خدمت ‌رسانی به زائران این مهم ترین مراسم حسینی، به عراق سفر کردند.

خبرنگار: خاطره فهیمی

خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی