محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

باحضور دکتر قناعتی، سرپرست دانشگاه

مراسم تکریم و معارفه رؤسای پیشین و جدید دانشکده طب ایرانی برگزار شد

دکتر قناعتی گفت: آشنایی با جایگاه علمی و ظرفیت های دانشکده طب ایرانی من را شگفت زده کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، مراسم تکریم دکتر حسین رضایی زاده، رئیس پیشین دانشکده طب ایرانی و معارفه دکتر روجا رحیمی، رئیس جدید این دانشکده با حضور دکتر حسین قناعتی، سرپرست دانشگاه، دکتر محمدرضا شمس اردکانی، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، وجمعی از استادان، مدیران و معاونان، اعضای هیأت علمی، کارکنان و دانشجویان دانشکده طب ایرانی، روز دوشنبه 18 مهر 1400 در سلامتکده احمدیه دانشکده طب ایرانی برگزار شد.
 
دکتر قناعتی در ابتدای این مراسم، با بیان این مطلب که هرگونه تغییر و تعویض، با هدف ایجاد تازگی و بهره گیری از توانمندی نیروهای تازه انجام می شود، افزود: هر از چندگاه این خانه تکانی ها را برای دانشگاه داریم، اما این تحولات به معنی نفی عملکردهای پیشین نیست بلکه برای تقویت و امتداد روند گذشته است. 
رئیس دانشگاه در ادامه افزود: دانشکده طب ایرانی ویژگی خاصی دارد که آن، ارتباط بیشتر با معنویت است و این ویژگی به واسطه نگاهی است که طب ایرانی به بزرگان تاریخ طب، مانند ابن سینا دارد. در گذشته پایبندی به اخلاق به ویژه احترام به بزرگان و معلمان بسیار اهمیت داشت اما متأسفانه این نحوه برخورد در نسل جدید کمرنگ شده است. طب ایرانی می تواند با نگاه ویژه خود، این سنت ها را تقویت و احیاء کند که این امر باعث قوام و استحکام نظام آموزش و جامعه خواهد شد. 
دکتر قناعتی در ادامه بیان کرد: اهل مطالعه می دانند که میزان نادانسته های ما، بسیار بیشتر از دانسته های ماست و آنچه می دانیم نقطه ای از دریاست. کسانی که دانسته های خود را در اختیار دیگران قرار نمی دهند، خود متضرر می شوند. من آنچه یاد گرفتم، در آموزش و تعامل دانسته ها با شاگردانم بوده است. علم، سفره احسان الهی است که گسترده شده است و اگر ما در مقابل این گستردگی، با خساست عمل کنیم شرک انجام داده ایم و به خدا باور نداریم. 
  پیشنهاد من به شما این است که به مضامین و نگاه روانکاوانه طب ایرانی، توجه بیشتری داشته باشید و براین جنبه از طب ایرانی بیشتر تمرکز کنید. 
دکتر قناعتی در پایان سخنان خود، برای آشنایی بیشتر با دانشکده طب ایرانی ابراز تمایل کرد و گفت: من پیش از ریاست، اشرافی به دانشکده طب ایرانی نداشتم اما در این مدت، با این دانشکده و به ویژه عملکرد و جایگاه علمی و مقالات آن آشنا شدم و از این جایگاه، شگفت زده شدم. توصیه می کنم که از این پتانسیل بهره ببرید و به سمت نظام مندی و سازمان دهی هرچه بیشتر طب ایرانی، برندسازی در آن و افزایش بهره وری اقتصادی با توسعه فعالیت در این حوزه به ویژه در سطح بین المللی گام بردارید. که میتواند اقتصاد سلامت را متحول کند.
دکتر روجا رحیمی، رئیس دانشکده طب ایرانی در ابتدای سخنان خود، هدف از تأسیس دانشکده های طب ایرانی را ایجاد بستری آزموده برای ارائه خدمات طب ایرانی و پاسخی علمی برای نیاز جامعه به این دانش بومی عنوان کرد.
 
دکتر رحیمی در ادامه افزود: دانشکده طب ایرانی با همت ستودنی استادانی بزرگ و در رأس آنها، استاد ارجمند دکتر شمس اردکانی بنیان گذاشته شد و با سکان داری دکتر رضایی زاده این حرکت عالمانه استمرار پیدا کرد. من در این سالها همواره شاهد مجاهدت، تلاش و دلسوزی دکتر رضایی زاده در مسیر توسعه دانشکده در عرصه های آموزش، پژوهش، درمان و بین الملل بودم و ایشان با صبوری، سعه صدر و درایت توانستند دانشکده را در مقابل تمام تهدیدها و طوفانها، ماهرانه حفظ کنند.
 
رئیس دانشکده طب ایرانی در پایان گفت: من مدیون تمام بزرگوارانی هستم که در مسیر اعتلای طب سنتی مجاهدت کردند. خدا را شاکرم که فرصت خدمت رسانی در عرصه ای دیگر در حوزه طب سنتی را پیدا کرده ام و امیدوارم بتوانم پاسخگوی لطف و اعتماد جناب آقای دکتر قناعتی باشم و دانشکده را با همدلی و همراهی تمام استادان و همکاران در مسیر تعالی پیش ببرم.
 
دکتر شمس اردکانی در ادامه این مراسم، تلاش و زحمات دکتر رضایی زاده را بسیار تأثیرگذار و ستودنی دانست و افزود: مدیریت دانشکده طب ایرانی در مقابل تهدیدها و کارشکنی ها، کاری بسیار دشوار بود که دکتر رضایی زاده به خوبی از پس آن برآمد. بسیار خرسندم که خانم دکتر رحیمی که جایگاه علمی ویژه ای هم دارند، این مسیر را ادامه خواهند داد و بر این نکته تأکید دارم که دایره دستاوردهای طب سنتی می تواند و باید، بسیار فراتر از محدوده دانشگاه باشد.
 
در ادامه دکتر حسینی یکتا گزارش مختصری از اقدامات دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت به دکتر قناعتی ارائه کرد و از اجرایی شدن آئین نامه فعالیت فعالان طب سنتی و دستورالعمل اجرایی ارزیابی خبرگان بدون مدرک در این حوزه در آینده نزدیک خبر داد.
 
در ادامه این مراسم، دکتر رضایی زاده دل نوشته ای به حسن ختام سالهای ریاست خود بر دانشکده قرائت کرد.
 
مراسم با پخش کلیپی در بزرگداشت فعالیت های دکتر رضایی زاده، بیان خاطرات اعضای هیأت علمی از سالهای همکاری و همراهی با دکتر رضایی زاده و تقدیم هدایایی به رسم یادبود به پایان رسید.
خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *