محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

مراسم پایانی دومین کنگره بین المللی تاریخ پزشکی در ایران و اسلام برگزار شد

دومین کنگره بین المللی تاریخ پزشکی در ایران و اسلام با معرفی برگزیدگان بخش پوستر به کار خود پایان داد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی، مراسم اختتامیه دومین کنگره بین المللی تاریخ پزشکی در ایران و اسلام، پس از طی چهار روز برگزاری پنل های تخصصی و ارائه مقالات در قالب سخنرانی و پوستر توسط استادان و پژوهشگران حوزه تاریخ پزشکی، روز جمعه آذرماه 98 در محل ساختمان هروی دانشکده طب ایرانی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، دکتر آرمان زرگران، دبیر علمی همایش ضمن قدردانی از حضور پژوهشگران برجسته حوزه تاریخ پزشکی و ارائه مقالات ارزشمند در طی روزهای برگزاری همایش، ابراز امیدواری کرد که برگزاری این همایش، منجر به هم افزایی علمی پژوهشگران و علاقه مندان این حوزه شده باشد.
در ادامه دکتر مهدی محقق، مدیر مؤسسه مطالعات اسلامی دانشگاه تهران ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این کنگره، یکی از اختصاصات پزشکی سنتی را تنوع آن دانست و تصریح کرد: درمتون پزشکی کهن برای تمام سنین و حتی در شرایط مختلف اقلیمی آموزه های مخصوص داریم. دانشمندان این علم حتی برای شاگردان و متعلّمین هم در سطوح مختلف، کتاب ها و منابع ویژه ای داشته اند. این تنوع ویژگی بارز پزشکی سنتی است که هم در آموزه های این علم و هم در ریشه ها و تأثیرگذاری و تأثیرپذیری آن مشهود است.
استاد محقق در ادامه، از نظام استاد و شاگردی و فضیلت پروری در آموزه های طب سنتی و دانشمندان برجسته این علم سخن گفت و با توجه به دامنه وسیع تاریخ پزشکی، بر لزوم مطالعات عمیق و دقیق در این حوزه و احیاء کردن این دانش تأکید کرد.
در پایان سخنان استاد مهدی محقق، با اهدای نشان کنگره از وی تقدیر شد.
در ادامه نیز گروه تاریخ پزشکی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تدارک مراسمی ویژه از دکتر آرمان زرگران قدردانی کرد.
دکتر رضایی زاده، رئیس دانشکده طب ایرانی نیز در این مراسم، با بیان این مطلب که آنچه در مطالعه تاریخ اهمیت دارد، درس گرفتن از تجربیات گذشتگان و روشن کردن مسیر آینده است، افزود: با مطالعه تاریخ و شناخت فرهنگ ها، قومیت ها و ملت ها، گفتگوی بین تمدن ها شکل می گیرد که نتیجه آن ساختن آینده ای بهتر برای کل جهان است. انسانیت در حال حاضر توسط انسان در حال افول است و برای نجات آینده، باید از گذشته درس بگیریم.
اجرای موسیقی زنده و نمایش ویدیوی کوتاه کنگره از دیگر بخش های این مراسم بود.
در پایان نیز، اهدای جوایز برگزیدگان بخش پوستر انجام شد و از دست اندرکاران برگزاری این کنگره تقدیر شد. 
توضیح اینکه این کنگره در قالب رویداد پس از همایش و با برگزاری پنل تخصصی و کارگاه روش شناسی تحقیق در تاریخ پزشکی و داروسازی، از روز 9 آذرماه 98 به مدت سه روز، در شهر شیراز ادامه داشت. 
خبرنگار: خاطره فهیمی
عکاس: اشکان نورکامی

خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی