محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

هم اندیشی رویکرد طب ایرانی در مواجهه با بیماری های صعب العلاج (سرطان)

دکتر رضایی زاده رییس دانشکده طب ایرانی، مهم ترین رویکرد و کاربرد بالینی طب ایرانی در سرطان را افزایش کیفیت زندگی بیماران دانست.

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی، در راستای برگزاری جلسات هفتگی هم اندیشی طب و داروسازی سنتی در دانشکده داروسازی به همت مرکز تحقیقات طب و داروسازی سنتی دانشگاه، دکتر رضایی زاده روز سه شنبه 29 آبان ماه 97، در تالارشهید  نیشابوری دانشکده داروسازی، با موضوع رویکرد طب ایرانی در مواجهه با بیماری های صعب العلاج (سرطان) به ارائه سخنرانی پرداخت.
رییس دانشکده طب ایرانی با بیان این مطلب که حوزه بیماری های سخت درمان، هم مجال مناسبی برای حضور مؤثر طب های مکمل در روند درمان و هم فرصتی بزرگ برای شارلاتانیزم پزشکی است، تصریح کرد: به خاطر شرایط سخت بیماران صعب العلاج، این بیماران و خانواده های آنها به دنبال دستاویزی برای درمان و یا کاهش آلام آنها هستند. ما به عنوان جامعه دانشگاهی، موظف هستیم که مانع از پیامدهای گاه جبران ناپذیرتوصیه های نادرست به افراد جامعه شویم.
دکتر رضایی زاده درخصوص اهمیت پرداختن به درمان های مکمل در روند درمان بیماران سرطانی این سه نکته را متذکر شد: بیش از 92 درصد از بیماران سرطانی در طول درمان خود، از حداقل یک روش یا داروی غیررایج استفاده می کنند. بیش از 75 درصد از بیماران در این مورد به پزشک خود اطلاعی نمی دهند و بیش از 80 درصد پزشکان هم نمی توانند در مورد اثربخشی یا تداخلات احتمالی اظهارنظر کنند.    
وی در ادامه، پیرامون جایگاه طب تلفیقی و فراگیر در سرطان در کشورهای مختلف جهان سخن گفت و مراکز علمی مهمی که در این زمینه فعالیت دارند را معرفی کرد. همچنین درخصوص رویکرد ویژه به درمان های مکمل در این مراکز، نقش همکاری متخصصان رشته های مختلف به صورت تیم درمانی در روند درمان بیماران سرطانی، کاربرد انواع شیوه های درمانی، و نتایج حاصل شده در بهبود کیفیت زندگی بیماران توضیحاتی ارائه کرد.
رییس دانشکده طب ایرانی در ادامه، رویکرد و کاربرد بالینی طب ایرانی در درمان بیماران سرطانی را، تلاش برای پرهیز از افراط و تفریط، توسعه منطقی و کاربرد علمی و مبتنی بر شواهد خدمات دارویی طب ایرانی، افزایش کیفیت زندگی بیماران با دستورات تغذیه ای در تطبیق با دانش روز، و پذیرش بیمار فقط از طریق سیستم ارجاع یا غربالگری، بیان کرد. 
دکتر رضایی زاده در پایان دو محصول 'هانی ژل' و 'مدیفای' که از دستاوردهای مرکز رشد فناوری طب و داروسازی سنتی و فرآورده های طبیعی و حاصل تحقیق و همکاری بیش از 46 نفر از اعضای هیأت علمی، متخصصان و دستیاران تخصصی بوده و در بهبود کیفیت زندگی بیماران سرطانی و کاهش عوارض ناشی از شیمی درمانی و پرتودرمانی مؤثر است را معرفی کرد.
توضیح اینکه داروی 'هانی ژل' با سرمایه گذاری بخش خصوصی مراحل تولید و تجاری سازی را طی کرده و وارد بازار شده است.  
خبرنگار: خاطره فهیمی

خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی