محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

در بیمارستان ضیائیان

کنفرانس علمی یک روزه دوره مقدماتی آشنایی با مبانی پزشکی ایرانی برگزار شد

با همکاری دانشکده طب سنتی، بیمارستان ضیائیان و انجمن علمی طب سنتی ایران، نخستین کارگاه آشنایی با مبانی کاربردی طب ایرانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب سنتی، در این کارگاه که روز پنج شنبه 18 آذر ماه 95 با حضور دکتر حسین رضایی زاده، رئیس دانشکده طب سنتی، دکتر روجا رحیمی، معاون پژوهشی دانشکده و دکتر مهرداد کریمی، مدیر گروه آموزشی طب سنتی برگزار شد، اعضای هیات علمی و جمعی از دستیاران تخصصی و پزشکان بیمارستان ضیائیان حضور داشتند.
در ابتدا دکتر عفت پناه، رئیس بیمارستان ضیائیان ضمن خیر مقدم به همکاران و تشکر از حضور اعضای هیات علمی دانشکده طب سنتی، به بیان دیدگاه های خود درباره ضرورت همگرایی علمی و توجه به طب ایرانی به عنوان سرمایه ای ملی پرداخت و از همکاری علمی و پژوهشی با دانشکده طب سنتی استقبال کرد.
ایشان همچنین به برنامه راهبردی سازمان جهانی بهداشت برای توسعه و تلفیق طب سنتی و مکمل با جریان پزشکی نوین اشاره کرد و بازگشت علمی و منطقی به سرمایه های بومی را ارزشمند دانست.
در ادامه، دکتر رضایی زاده رئیس دانشکده طب سنتی، ضمن مرور تاریخچه طب سنتی، جایگزین و مکمل در جهان به رویکرد نوین در حوزه پزشکی مبتنی بر تلفیق، هم گرایی و هم افزایی، و فراگیر کردن کاربردهای طب سنتی در کنار پزشکی رایج پرداخت و سپس با تبیین جایگاه دانش پزشکی در علوم قدیم و تقسیم بندی و سطح بندی کاربردی دانش در گذشته، در خصوص چگونگی نگاه فلسفی و شیوۀ آموزش پزشکی در حوزه طب سنتی نکاتی را بیان کرد. در پایان مروری بر کلیات مزاج شناسی در طب ایرانی صورت گرفت.
سپس دکتر روجا رحیمی معاون پژوهشی دانشکده، به معرفی برخی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی پرکاربرد که بر اساس شواهد اثربخشی، عوارض جانبی و تداخلات احتمالی مورد ارزیابی قرار گرفته اند، پرداخت.
ایشان در زمینه های بیماریهای مغز و اعصاب، روانپزشکی، اضطراب و افسردگی، بیخوابی، سر درد و همچنین برخی مشکلات گوارشی داروهای فرآوری شده، استانداردهای موجود در بازار ایران را معرفی کرد.
در بخش پایانی، دکتر مهرداد کریمی مدیر گروه آموزشی طب سنتی، به تشریح اصول شش گانه حفظ تندرستی در طب ایرانی پرداخت و ضمن تعریف و تشریح هر یک از این اصول، به بیان برخی مصداقها و کاربردهای امروزی آنها پرداخت.
همچنین یکی از آخرین مقالات خود را که در زیر مجموعه انتشارات نیچر به چاپ رسیده است را برای حاضران شرح داده و چگونگی ارتباط مزاجهای گرم و سرد با مفاهیم جدیدی همچون پروتئومیکس را بیان کرد.
لازم به ذکر است در این کارگاه یک روزه، در خصوص فعالیتهای پژوهشی مشترک، با استفاده از ظرفیتهای علمی دو طرف تاکید شد.
این برنامه با همت و پیگیری دکتر زهرا قربانی فر و دکتر امیدی اعضای هیات علمی دانشکده طب سنتی و با دبیری علمی دکتر حسین رضایی زاده، رییس این دانشکده تنظیم شده بود.

خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی