محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

کنگره طب فراگیر در سرطان؛ طب مکمل و طب رایج، همگرایی و هم افزایی برگزار شد

رییس کنگره طب فراگیر در سرطان معتقد است برای بهره گیری از توانمندی های طب فراگیر در درمان بیماران، برنامه ریزی داشته باشیم.

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب سنتی، نخستین کنگره ملی "طب فراگیر در سرطان؛ طب مکمل و طب رایج، همگرایی و هم افزایی" 14 تا 16 بهمن ماه با همکاری پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی و دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران در مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) برگزار شد.
دکتر مجیدزاده رییس کنگره طب فراگیر در سرطان، در مراسم افتتاحیه این کنگره با بیان این مطلب که براساس مستندات موجود، امروزه پزشکی مدرن به طور مطلق پاسخگوی نیازهای پزشکی جامعه نیست، بر ضرورت توجه و بهره مندی از مکاتب طبی دیگر تأکید کرد.
رییس پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی در ادامه تصریح کرد: اقبال مردم جهان به مکاتب طبی دیگر روز به روز درحال افزایش است. تعداد زیادی از متخصصین طب مدرن بدون تعصب ورزی، پتانسیل این طب ها را شناسایی کرده و مورد استفاده قرار می دهند. بسیاری از این مکاتب توسط سازمان های نظام پزشکی کشورهای پیشرفته مورد پذیرش قرار گرفته و به طور رسمی در حال فعالیت است.
دکتر مجیدزاده افزود: پزشکی سنتی، شاخه یا گروه اصلی مجموعه مکاتب طب مکمل به ویژه در کشورهای صاحب تمدن کهن است. قرابت مردم به این طب ها و در دسترس بودن آنها به ویژه برای اقشار کم درآمد اهمیت بهره گیری از این روشها در جوامع را روشن می کند.
رییس کنگره طب فراگیر در سرطان در ادامه بین کرد: متأسفانه علی رغم ظرفیتهای بسیار و غیرقابل انکار، افرادی سودجو این مکاتب طبی را دچار چالش کرده اند. به همین دلیل ضرورت دارد گرد و غبار از چهره این روشهای طبی زدوده شده و سره و ناسره متمایز شوند و این مهم حاصل نمی شود مگر درصورتی که صحت و سقم تمامی این روشها در روند کارآزمایی بالینی سنجیده شده و در قالب مقالات معتبر عرضه شود. همچنین لازم است ایمنی و کارایی فرآورده های طب فراگیر تضمین شود.
دکتر مجیدزاده هدف از برگزاری کنگره طب فراگیر در سرطان را ایفای نقش در تأمین اهداف گفته شده با همت و همگرایی متخصصین طب نوین و طب سنتی و برقراری مفاهمه و هم راستایی دو عرصه و در نهایت رشد و اعتلای سلامتی جامعه، عنوان کرد.
در ادامه دکتر خدادوست معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر این مطلب که سازمان جهانی بهداشت تسهیلات خاصی را برای استفاده از ظرفیتهای طب فراگیر قائل شده است، بیان کرد: رویکرد جهانی بر این اصل استوار است که اگر یک ظرفیت طبی، داروی طبیعی و یا روش سنتی در چند قرن متوالی مورد استفاده قرار گرفته، دلیل بر مفید بودن آن است.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت در ادامه دلایل توسعه و ترویج طب سنتی از دیدگاه سازمان جهانی بهداشت را، ریشه دار بودن در فرهنگ مردم، کل نگر بودن طب سنتی، سهولت دسترسی و ارزان بودن خدمات عنوان کرد.
دکتر خدادوست در ادامه جایگاه طب سنتی از دیدگاه مراجع بین المللی نظام سلامت را تشریح کرد و بیان داشت: سازمان جهانی بهداشت طب سنتی را در موارد تأیید شده از جهت کیفیت، ایمنی و اثربخشی برای دستیابی به شعار و هدف دسترسی همه مردم به مراقبتهای بهداشتی کمک کننده دانسته و به ادغام این ظرفیتها در نظام سلامت توصیه کرده است. هدف بلندمدت این سازمان به حداکثر رساندن منافع و نیز به حداقل رساندن خطرات از طریق افزایش دانش مصرف کنندگان، وضع قوانین و مقررات نظارتی و نظارت مستمر بر تبلیغات عنوان شده است.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت دموکراتیزه شدن پزشکی و تعهدات حرفه ای برای راهنمایی بیماران و ارائه اطلاعات قابل اعتماد، فرآیند طولانی و هزینه بر کشف داروهای جدید، و غایت آمال طب نوین بر تجویز بر مبنای ژنوم، را از دیگر دلایل ضرورت نهادینه شدن استفاده از ظرفیتهای طب سنتی عنوان کرد.
در ادامه دکترتاج بخش عضو پیوسته فرهنگستان علوم بخشی از آرای بزرگان تاریخ طب چون بوعلی سینا، بقراط، رازی و سید اسماعیل جرجانی در مبحث علل ایجاد سرطان و شیوه های درمان آن را تشریح کرد.
دکتر رضایی زاده رییس دانشکده طب سنتی در پانل بعدازظهر روز نخست کنگره، با موضوع "ایده ها و رویکرد پژوهش محور طب ایرانی در کاهش عوارض و افزایش کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان، درحین و پس از درمان" به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی رویکرد دانشکده طب سنتی را چنین بیان کرد: هدف اصلی ما کمک به بهبود کیفیت زندگی بیماران است، نه ورود به عرصه درمان یا کنترل سرطان. ما می کوشیم نگاه آکادمیک طب ایرانی به موضوع سرطان را شفاف سازی کنیم و خطوط افتراق را مشخص کنیم. درمان یا مهار سرطان تنها در بوته آزمایش انستیتو و آزمایشگاه قابل ادعاست و زمانی که به نظریه ای متقن بدل شد، به عرصه بالین راه پیدا می کند.
رییس دانشکده طب سنتی در ادامه تصریح کرد: واقعیت این است که درصد بالایی از بیماران سرطانی در طول درمان خود از یکی از روشهای طب سنتی و مکمل استفاده می کنند و این نیاز، نیازی اجتماعی است و باتوجه به ضرورت دموکراتیزه شدن پزشکی، می بایست پاسخی درست، ایمن و مناسب برای این مطالبه داشته باشیم.
دکتر رضایی زاده افزود: شاخه های مختلف طب سننتی در کنار آنکولوژی می بایست در کاهش آلام بیماران ایفای نقش کنند و این مهم نیازمند همکاری و کار تیمی است که البته در دنیا آزموده شده و مورد استفاده قرار می گیرد. آنچه ضرورت های عقلانی حکم می کند این است که سیاستگزاری های درست در بهره گیری از طب مکمل صورت گیرد و آنچه ارائه می شود در دسترس، ایمن و در مسیر صحیح باشد.
رییس دانشکده طب سنتی در ادامه گزارشی آماری درخصوص استفاده بیماران از روشهای غیر رایج درمان در دنیا و همچنین چگونگی نهادینه شدن استفاده از طب فراگیر در مراکز معتبر علمی جهان را ارائه کرد.
دکتر رضایی زاده در ادامه مهم ترین رویکرد و کاربرد طب سنتی را افزایش کیفیت زندگی بیماران سرطانی با تکیه بر سه اصل: تلاش برای پرهیز از افراط و تفریط، توسعه منطقی و کاربرد علمی و مبتنی بر شواهد خدمات دارویی، و افزایش کیفیت زندگی بیماران با دستورات تغذیه ای بیان کرد و در پایان بخشی از نتایج مطالعات پایه و بالینی تأثیر روشهای طب سنتی در کاهش عوارض ناشی از بیماری سرطان را برشمرد./ق

خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *