سخنرانی ماهانه معاونت پژوهشی دانشکده تغذیه با عنوان «ارزیابی برنامه تشویقی بازار کشاورزان بازار مریلند» برگزار شد

جلسه سخنرانی ماهانه معاونت پژوهشی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی 19 آبان 99 باحضور پروفسور Pamella Surkan از دانشگاه Johns Hopkins آمریکا با موضوع ارزیابی برنامه تشویقی بازار کشاورزان بازار مریلند: یک مطالعه کیفی به صورت مجازی از طریق اسکای روم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، این جلسه با موضوع Evaluation of 'Maryland market money' farmers market incentive program :A qualitative study برگزار شد.

در ابتدای جلسه دکتر لیلا آزاد بخت معاون پژوهشی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، با بیان تشکر از حضور وی در سخنرانی ماهانه معاونت پژوهشی، به معرفی دکتر Pamella Surkan پرداخت.
دکتر محمد جواد حسین زاده رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، نقطه نظرات خود را در رابطه با سخنرانی ها و برنامه های مشترک بین دو دانشکده ارائه و از این همکاری های مشترک ابراز خرسندی کرد.

پروفسور سرکان در ابتدا به شیوع بالای اضافه وزن و چاقی در امریکا اشاره کرد که از هر 10 نفر فرد بالغ فقط یک نفر واحدهای توصیه شده روزانه میوه و سبزی را مصرف می کند و حتی در افراد کم درآمد مقدار مصرف این محصولات کمتر است. راهکارهای تشویقی و برنامه های تشویقی به منظور افزایش دریافت غذاهای سالم لازم است. یک نمونه ای از این برنامه ها، برنامه  بازارهای کشاورزان است که امکان دسترسی افراد به مواد غذایی تازه و مقرون به صرفه را در مناطق کم درآمد افزایش داده و منجر به افزایش مصرف میوه و سبزی می شود. هدف از اجرای این برنامه های تشویقی ایجاد حمایت های غذایی برای مشتریان می باشد و تا کنون تنها یک مطالعه در این زمینه پیاده سازی شده است. ایشان به اهداف این مطالعه اشاره کرد و سپس به جزییات برنامه پرداخت. این برنامه مدل خوبی از مطالعات کیفی می باشد و دکتر سرکان به ضرورت استفاده از مطالعات کیفی در تحقیقات اشاره کرد.

در ادامه پروفسور Pamela Surkan  افزود: با توجه به نتایج این مطالعه در مشتریان نشان می دهد که در  73 درصد از افراد مصرف میوه و سبزیجات افزایش یافته است . لذا این برنامه بطور موفقی توانسته مصرف میوه و سبزی را افزایش دهد. علیرغم این نتایج قابل توجه و ایجاد تغییرات مثبت توسط این برنامه، دکتر سرکان به محدودیت های برنامه نیز اشاره کرد. در نهایت وی به نقاط قوت این مطالعه، نقش این گونه برنامه ها در کاهش سو تغذیه و افزایش دریافتهای غذایی سالم پرداخت. در پایان جلسه با ابراز تشکر از سخنرانی ایشان به پرسش های مطرح شده اساتید، شرکت کنندگان و دانشجویان بررسی و پاسخ داده شد.

کلمات کلیدی
زهرا عبداللهی
تهیه کننده:

زهرا عبداللهی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *