محمد اشرف فرهمند دانشجوی کارشناسی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه از پایان نامه خود دفاع کرد

محمد اشرف فرهمند دانشجوی کارشناسی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه از پایان نامه خود با عنوان بررسی ارتباط کمیت وکیفیت کربوهیدرات، پروتین و چربی دریافتی با سرطان سینه در افغانستان، دوشنبه 28 تیر 1400 با حضور استاد مشاور بین الملل از دانشکده علوم بهداشتی دانشگاه هاروارد امریکا بر بستر اسکای روم دفاع کرد.

دانشجوی بین الملل دانشکده تغذیه

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی؛ این پایان نامه که به راهنمایی دکتر لیلا آزادبخت معاون پژوهشی و عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی و مشاوره دکتر ترسا فانگ از دانشگاه هاروارد هدایت شده بود، به شناسایی ارتباط میان دریافت غذایی و سرطان سینه در افغانستان پرداخت.
سرطان سینه درسال های اخیر در کشورهای درحال توسعه شامل افغانستان و ایران رشد چشم‌گیری داشته است.  این مطالعه مورد شاهدی که برای اولین بار در میان 375 خانم  18 تا 80 سال درافغانستان انجام شده، نشان داد که دریافت غذاهای حاوی مقادیر بیشتر فیبر وغلات کامل و همچنان دریافت مقادیر کافی روغن های اشباع نشده مانند امگا3 میتوانند خطر سرطان سینه را کاهش دهد.
این مطالعه همچنان نشان داد که دریافت مقادیر زیاد غذاهای با نمایه گلایسیمی بالا و بار گلایسیمی بالا و هچنان دریافت مقادیر بالای غذاهای پروتیینی بامنشا حیوانی میتواند خطر سرطان سینه را افزایش دهد.  
زهرا عبداللهی
تهیه کننده:

زهرا عبداللهی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *