محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

دفاع از پایان نامه الناز آهنج دانشجوی کارشناسی ارشد رادیوبیولوژی و حفاظت پرتویی دانشکده پیراپزشکی

آهنج از پایان‌نامه خود با عنوان ارزیابی دوز مرجع تشخیصی ناشی از آزمایش‌های سی‌تی‌اسکن در استان خوزستان دفاع کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پیراپزشکی، الناز آهنج دانشجوی کارشناسی ارشد این دانشکده از پایان‌نامه خود با عنوان ارزیابی دوز مرجع تشخیصی ناشی از آزمایش‌های سی‌تی‌اسکن در استان خوزستان دفاع کرد.
تابش گیری‌های پزشکی یکی از اصلی‌ترین منابع مصنوعی تابش اشعه می‌باشند. در این میان سی‌تی‌اسکن به دلیل دوز های بالا و افزایش به‌کارگیری آن از اهمیت زیادی برخوردار است. با توجه به آثار مخرب ناشی از تابش اشعه، نظارت بردوز دریافتی ناشی از سی‌تی‌اسکن بسیار مهم بوده و یافتن راهی برای مدیریت آن ضروری است. دوز مرجع تشخیصی، یکی از ابزار مؤثر جهت بهینه‌سازی حفاظت در برابر اشعه است که برای کنترل و کاهش دوز ناشی از سی‌تی‌اسکن مفید است. در این مطالعه دوز مرجع تشخیصی برای آزمون‌های سی‌تی‌اسکن استان خوزستان ارزیابی شد.
میزان دوز مرجع تشخیصی برای آزمون سر، از آزمون‌های تنه بیشتر بود. میزان DRL (Dose Reference Level) دوز مرجع تشخیص برای آزمون سر در مقایسه با سایر شهرهای ایران و مقادیر بین‌المللی پایین‌تر بود. مقدار DRL در استان خوزستان برای تمام آزمون‌ها از مقادیر بین‌المللی کمتر یا تقریباً مشابه بود. میزان دوز مرجع تشخیصی به‌دست‌آمده در این مطالعه برای تمام آزمون‌ها از دوز مرجع ملی کمتر بود. مقایسه دوز مرجع تشخیصی آزمون‌های قفسه سینه و شکم-لگن با برخی شهرهای ایران نشان داد که پتانسیل برای کاهش دوز و بازبینی پروتکل‌ها برای این دو آزمون وجود دارد.
دکتر جعفر فتاحی اصل و دکتر الهه جزایری قره باغ اساتید راهنما و دکتر مظفر ناصرپور استاد مشاور این پژوهش بودند. دکتر فریده پاک عضو هیئت‌علمی دانشکده پیراپزشکی و دکتر حسین قدیری عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات تصویربرداری سلولی و مولکولی، پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران داوری آن را بر عهده داشتند.



الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *