محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

بازدید اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشکده پیراپزشکی از ایرانداک

اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشکده پیراپزشکی از ایرانداک بازدید کردند.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی، اعضای هیئت علمی و کارکنان این دانشکده از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران(ایران داک ) چهارشنبه ۱۸ دی ۹۸  بازدید کردند.
در ابتدای این بازدید دکتر سیروس علیدوستی رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران ضمن خوش آمد گویی به معرفی این پژوهشگاه پرداخت و گفت: این پژوهشگاه در سال 1347 ایجاد شده است. ماموریت اول ما آموزش است، ما با 30 عضو هیات علمی  در بحث آموزشی در این مدت حدود  250 دوره آموزشی برگزار کردیم. ماموریت دوم فعالیت های پژوهشی است که در این پژوهشگاه سه پژوهشکده فناوری اطلاعات، علوم اطلاعات و جامعه و اطلاعات وجود دارد، بخشی از فعالیت های پژوهشی براساس نیازهایی است که از بیرون به ما واگذار می شود؛ برخی به نظام علم و فناوری می پردازد، برخی نیازهای سازمان ایرانداک بوده و برخی درچارچوب اساسنامه و برای گسترش مرزهای دانش انجام می شود. علاوه بر این دو ماموریت که در همه پژوهشگاه ها وجود دارد، ما سه ماموریت دیگر را هم داریم، همکاری های اطلاع رسانی که از سال 47 به شکل امانت بین کتابخانه ها آغاز شده و در طول سالها به شکل های گوناگون درآمده تا به امروز که طرح هایی مثل غدیر است و در حوزه اجرایی و پشتیبانی  و آمار کتابخانه ها در حال انجام است.
وی افزود: ماموریت دیگر مدیریت اطلاعات علم و فناوری است که از همان ابتدا مهم بوده، ایرانداک زادگاه دکومانتاسیون است ما بزرگترین محتوی علمی را در کشور داریم که بیش از یک میلیون و صد هزار رکورد در پایگاه گنج قرار دارد و بر روی آنها تحلیل های مختلفی صورت می گیرد. تمرکز ایران داک در 10 سال گذشته بیشتر بر ثبت پایان نامه و رساله بوده است به ویژه بعد از تصویب قانون پیشگیری و مقابله  با تقلب در تحقیقات علمی  با شدت بیشتر به این سمت حرکت کردیم و امسال ثبت پایان نامه و رساله ها  به بیش از هشت برابر رسیده است؛ در این چارچوب اقدامات متعددی همچون سامانه همانندجو، سامانه پیشینه و سامانه عرضه و تقاضا در حال انجام است. ماموریت آخر پشتیبانی از سیاست علم و فناوری است، در این زمینه برای نخستین بار شاخص هایی که در سراسر جهان برای رتبه بندی دانشگاه هاست را بررسی کرده و در اختیار سیاست گذاران قرار می دهیم که سامانه نما نزدیک 90 شاخص را گزارش می کند و سامانه جدید که دانش ایران نام دارد  برای نخستین بار در سال 98 راه اندازی شده و به ویژه به هم پوشانی انتشارات ایرانیان را در نمایه های Scopus  و Web of science  مشخص کرده است. در این زمینه نزدیک 25 شاخص به تفکیک در حال گزارش است. همچنین نخستین بار نام موسسه های ایرانی در Web of science یکسان و مشخص شده تا آمار با دقت بالا ارائه شود.

معرفی پژوهشکده های ایرانداک
سپس دکتر آزاده محبی رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات به معرفی این پژوهشکده پرداخت و اهداف، اعضای هیئت علمی، طرح‌های پژوهشی و آزمایشگاه های روبو داک و سامانه های تصمیم یار را معرفی کرد.
دکتر رویا پورنقی رئیس پژوهشکده علوم اطلاعات به معرفی این پژوهشکده اعضای هیئت علمی، طرح های پژوهشی و آزمایشگاه متن کاوی و یادگیری ماشین پرداخت.
دکتر لیلا نامداریان رئیس پژوهشکده جامعه و اطلاعات به معرفی این پژوهشکده اهداف، اعضا و فعالیت‌های صورت گرفته پرداخت. در ادامه سایر اعضای پژوهشگاه به ارائه توضیحاتی پیرامون سامانه های مختلف از جمله پایگاه اطلاعات علمی ایران (گنج)، سامانه پیشینه پژوهش (پیشینه)، سامانه همانندجو، سامانه مصور سازی پژوهش (مپ)، سامانه عرضه و تقاضای پژوهش (ساعت)، سامانه آمار کتابخانه ها (آک)، پایگاه به جایگاه علم فناوری و نوآوری در جهان (نما)، دروازه اطلاعات علمی پژوهشی و فناورانه ایران (در)، پایگاه به فهرست های مستند نام های ایرانداک (نام ها) و پایگاه وب راهنمای نگارش پایان نامه و رساله (راه) توضیح داده شد و بازدیدکنندگان نکات و نظرات خود را مطرح کردند.
در پایان بازدید بازدیدکنندگان از بخش آرشیو و سازماندهی اطلاعات با حضور دکتر ملوک السادات حسینی بهشتی دیدن کرده و عکس یادگاری گرفته شد.
عکس و خبر: الهام حق شناس

کلمات کلیدی
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس