محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

برگزاری جشن بزرگداشت حکیم جرجانی و روز علوم آزمایشگاهی در دانشکده پیراپزشکی

دکتر عرفانی در جشن روز علوم آزمایشگاهی حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم و چهارم را با همکاری دانشجویان امکان پذیر دانست.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی: جشن بزرگداشت حکیم جرجانی و روز علوم آزمایشگاهی به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی و انجمن علمی دانشجویی علوم آزمایشگاهی این دانشکده با حضور اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان سه‌شنبه 28 فروردین 97 در تالار دانشکده بهداشت برگزار شد.
در این مراسم دکتر یوسف عرفانی معاون دانشجویی و فرهنگی ضمن تبریک این روزبه دانشجویان علوم آزمایشگاهی به بیان تاریخچه روز علوم آزمایشگاهی پرداخت و گفت: از سال 82، 30 فروردین به‌عنوان روز علوم آزمایشگاهی معرفی‌شده که روز بزرگداشت دانشمند ایرانی حکیم جرجانی بوده است. حکیم جرجانی از دانشمندان گران‌قدر ایرانی و دارای رساله طبی است که از اسناد تاریخی در حوزه علوم پزشکی به شمار می‌رود.
وی در خصوص رشته علوم آزمایشگاهی گفت: این رشته از شاخه‌های علوم پزشکی بوده و نقش به سزایی در بهداشت، درمان و کاهش هزینه‌های آن دارد. در بیماری‌های حاد و خاص اگر اقدامات تشخیصی به‌خوبی صورت نگیرد، امکان درمان درست و مناسب نیز وجود ندارد. در رشته علوم آزمایشگاهی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی امکان ادامه تحصیل وجود دارد.
دکتر عرفانی در خصوص تاریخچه علوم آزمایشگاهی اظهار داشت: از سال 63،64 آزمون کاردانی به دکتری تخصصی برگزار شد. دکتری حرفه‌ای معادل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی بود. این دوره 5 سال اجرا شد و به علت چالش‌های به وجود آمده متوقف شد. در سال 73 پایه پذیرش دانشجو برای این رشته در مقطع کارشناسی گذاشته شد و اقدام به جذب دانشجو در این مقطع صورت گرفت. همچنین اولین دوره کارشناسی ارشد در سال 75 راه‌اندازی شد. با تلاش‌هایی که فارغ‌التحصیلان این رشته انجام دادند، دوره تکمیلی راه‌اندازی شد به این صورت که فارغ‌التحصیلان دکتری تخصصی بعد از گذراندن یک دوره بالینی یا فیزیوپاتولوژی به‌صورت انفرادی می‌توانند آزمایشگاه راه‌اندازی کرده و یا مسئول فنی آزمایشگاه شوند.
معاون دانشجویی و فرهنگی در خصوص آینده شغلی این رشته گفت: با داشتن سه مدرک دکتری تخصصی امکان راه‌اندازی آزمایشگاه وجود دارد. دانش‌آموختگان این رشته می‌توانند در بیمارستان‌ها، کارخانه‌های صنایع غذایی، انتقال خون، مراکز آسم و آلرژی، پزشکی قانونی و شرکت‌های کیت آزمایشگاهی فعالیت کنند.
وی افزود: رشته علوم آزمایشگاهی دارای گرایش‌های گوناگونی ازجمله بیوشیمی، قارچ‌شناسی، خون‌شناسی، انگل‌شناسی، ویروس‌شناسی، ژنتیک و سم‌شناسی که دانش‌آموختگان می‌توانند در این رشته‌ها ادامه تحصیل دهند. دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه مادر و حائز رتبه‌های برتر در رنکینگ‌های معتبر جهانی ازجمله ISC و لایدین است. بهترین دانشجویان در این دانشگاه حضور دارند که انتظار بهترین‌ها را در همه جنبه‌های علمی و تحصیلی راداریم. نکته مهم توجه به دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم است که این روزها مطرح می‌شود. دانشگاه‌های نسل اول آموزش محور هستند، دانشگاه‌های نسل دوم علاوه بر آموزش، پژوهش محور هستند. دانشگاه‌های نسل سوم کارآفرین و ثروت آفرین بوده و نسل چهارم همین حالت اما به‌صورت جهانی و بین‌المللی است و باید تلاش کنیم در ین مسیر حرکت کنیم که همکاری دانشجویان را می‌طلبد.
در این مراسم کلیپ‌های متعددی که توسط دانشجویان تهیه‌شده بود، پخش شد. اجرای گروه موسیقی، خوانش متن ادبی، معرفی حکیم جرجانی، اجرای استند آپ، مسابقه و بازی، تقدیر از عوامل اجرایی و برش کیک و عکس دسته‌جمعی از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *