محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

گفت و گو با بيژن پايدار جوان موفق شهر تهران

بیژن پایدار: با نظمی که از اصول کاراته فراگرفتم توانستم بین درس و ورزش حرفه ای تعادل برقرار کنم

روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران: پايدار، جوان موفق شهر تهران، مهمترين عامل موفقيت خود را هدف‌گذاري مناسب در زندگي دانست.

به گزارش روابط عمومي دانشكده پيراپزشكي، به بهانه انتخاب شدن بيژن پايدار دانشجوي اين دانشكده به‌عنوان جوان موفق در اولين جشنواره جوان موفق شهر تهران به مصاحبه با او پرداختيم.

لطفاً خودتان را معرفي كنيد
بيژن پايدار متولد 1371 در بوشهر هستم. در يك خانواده ورزشكار و ورزش دوست متولد شدم، پدر و مادر من هر دو مربي ورزش بودند. هم‌اكنون دانشجوي ترم ششم كارشناسي رشته اتاق عمل در دانشكده پيراپزشكي هستم و در رشته كاراته كمربند مشكي و دان 2 دارم.
با توجه به اين امر كه انتخاب شما به‌عنوان جوان موفق درزمينه ورزشي بود، از افتخارات ورزشي خود بگوييد؟
از سال 1374 از استان البرز ورزش كاراته را شروع كردم. در سال 1379 پا به عرصه مسابقات گذاشتم. در سال 1381 در رده‌ي نوجوانان قهرمان كشور شدم. دعوت من به اردوي تيم ملي جوانان در سال 1388 بود و مدال طلاي جوانان جهان را در سال 2009 پكن از آن خود كردم. مقام دوم اولين تورنومنت بين‌المللي جام پايتخت 2014 تهران (capital cup) را نيز كسب كردم.
مقام اول المپيك دانشجويان كشور، مقامات متعدد در ليگ برتر و دسته يك كشور و مقام اول و سوم المپياد دانشجويان علوم پزشكي كشور در سال 93 از ديگر عناوين ورزشي من است؛ همچنين در سال 89 و 91 به‌عنوان جوان برتر استان البرز انتخاب شدم و در اولين جشنواره ابن‌سيناي دانشجويي دانشگاه نيز برگزيده شدم.
لطفاً در مورد رشته ورزشي خود (كاراته) توضيح دهيد؟
كاراته يك هنر رزمي شرقي است كه شروع و گسترش آن از قبل جنگ جهاني دوم در ژاپن بوده است و به معني دفاع با دست‌خالي است. وجه تمايز اين رشته ورزشي با ديگر هنرهاي رزمي در پيوند مدرنيته و سنت است و اين دو باهم در يك راستا قرار دارند.
اين ورزش با در نظر گرفتن و دارا بودن تمام سنت‌ها، علم، بيومكانيك و فيزيولوژي ورزش نيز در آن جاري است.
در هر ورزشي اخلاق حرف اول را مي‌زند و در مورد كاراته هم اين امر به‌صورت خاص و ويژه وجود دارد. به‌طوري‌كه منشور اخلاقي كاراته نشأت‌گرفته از اخلاق غني شرقي، تدوين‌شده است.
در كاراته مراتبي وجود دارد، از كمربند سفيد شروع‌شده تا مشكي و بعدازآن دان هاي 1 تا 10 را كه فرد بايد طي كند.
براي گذر از يك دان به دان ديگر بايد سنواتي گذرانده شود و لازم است افراد كار علمي – پژوهشي در اين زمينه انجام دهند و از كار پژوهشي خود دفاع كنند.
جايگاه كشور ما  در رتبه‌بندي جهاني كاراته چگونه است؟
در بخش كميته (مبارزه) وضعيت بسيار خوبي داريم و بسياري از نوابغ كاراته دنيا در كشور ما هستند و بيش از 18 مربي ايراني در اين زمينه داريم كه در خارج از كشور هستند؛ اما در بخش كاتا (فرم) وضعيت خيلي مطلوب نيست.
كم‌تر ديده شدن اين رشته را نسبت به ساير رشته‌هاي ورزشي در افكار عمومي چه مي‌دانيد؟
به‌طوركلي اقبال به ورزش‌هاي گروهي و تيمي بيشتر از ورزش‌هاي انفرادي است. برخي ورزش را جنبه سرگرمي مي‌دانند و اينكه در كاراته هنوز المپيك نداريم.
عوامل موفقيت خود را چه مي‌دانيد؟
اولين و مهم‌ترين عامل هدف‌گذاري مناسب است، من كاراته را به خاطر شهرت انتخاب نكردم و علاقه و عشق من به اين ورزش بوده است. نكته مهم ديگر حمايت‌هاي بي‌دريغ خانواده من بوده، پدرم مربي من هم بودند و من از كودكي با اصول كاراته پرورش يافتم و همچنين خود ورزش كاراته كه باعث تعالي و تكامل روح انسان مي شود و به من اعتمادبه‌نفس داده است.
آيا ورزش حرفه‌اي مانع تحصيل شما نبوده است؟ چطور هماهنگي بين آن دو را برقرار كرديد؟
اولويت من در زندگي ورزش و كاراته بود. البته كه تحصيل هم براي من خيلي مهم است. همزماني ورزش حرفه‌اي و تحصيل مشكلات خود را داشت و من در دوران دبيرستان سخت‌ترين سال‌هاي زندگي خود را به خاطر همزماني اين دو داشتم و فشار تحصيلي زيادي را تحمل كردم، اما با برقراري نظم و برنامه‌ريزي مناسب كه بازهم اصول آن را از كاراته آموخته بودم، توانستم اين تعادل را ايجاد كنم.
چه توصيه به دانشجويان و جوانان داريد؟
هدفشان را از زندگي مشخص كنند و اهداف خود را درست انتخاب كنند. نكته بعدي اين كه دائماً در حال سنجش و كوشش باشند، وضعيت حال خود را با مطلوبشان قياس كرده و با تلاش مضاعف خود را به اهدافشان نزديك كنند.
ممنون از وقتي كه در اختيار ما قرار داديد.
عكس و خبر: الهام حق شناس

کلمات کلیدی
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس