محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

دفاع از پایان نامه امین عزیزپور دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی

عزیزپور از پایان‌نامه خود با عنوان طراحی، ایجاد و ارزیابی برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر موبایل، برای بیماران مبتلابه سنگ‌های مجاری ادراری دفاع کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی: امین عزیزپور دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت این دانشکده از پایان‌نامه خود با عنوان طراحی، ایجاد و ارزیابی برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر موبایل، برای بیماران مبتلابه سنگ‌های مجاری ادراری دفاع کرد.در این جلسه بسیاری از اعضای تیم پژوهش به صورت مجازی حضور داشتند.
اهمیت و دلیل انتخاب موضوع
سنگ‌های كليه و مجاري ادراري يكي از مشكلات شايع و مهم است كه به دلیل زندگي ماشيني، تغذيه نامناسب، عادات غلط در مصرف مايعات و استفاده نامناسب از داروها امروزه شيوع آن رو به افزايش است. علاوه بر ميزان بالاي تشكيل سنگ‌های ادراري، ميزان عود مجدد آن‌ها نيز بالاست به‌طوری‌که تقریباً 60درصد افرادي كه يك سنگ كلسيمي می‌سازند، سنگ ديگري را طي 10 سال بعد خواهند ساخت. در ايران نيز ميانگين عود مجدد سنگ 16درصد پس از 1 سال، 33درصد پس از 5 سال و 53درصد پس از 10 سال گزارش‌شده است. سنگ‌های دستگاه ادراري، يك مشكل بهداشتي مهم محسوب است كه سهم قابل‌توجهی در انجام اعمال وسيع جراحي و نارسايي كليه بيماران دارد.
اين بيماري خوشبختانه ازجمله بیماری‌های غیر واگیری است كه با تغيير عادات رفتاري، قابل‌پیشگیری است که با استفاده از فناوری‌های نوین سلامت همراه و روش‌های خودمراقبتی و ارتقاء آگاهی بیماران می‌توان سلامت این بیماران را بهبود بخشید. درواقع چالش پژوهشگر ارتقاء سطح سلامتی این بیماران و پیشگیری و کنترل بیماری بوده است.
این پژوهش در سه مرحله‌ی شناسایی عناصر اطلاعاتی و قابلیت‌های موردنیاز بیماران، طراحی و ایجاد برنامه و ارزیابی برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر موبایل برای بیماران مبتلابه سنگ‌های مجاری ادراری انجام گرفت و خبرگان کاربردپذیری برنامه را در سطح عالی ارزیابی کردند که برنامه طراحی‌شده با ثبت اطلاعات متنوعی مانند مصرف آب، توصیه‌های مصرف مواد غذایی اختصاصی، اطلاعات دموگرافیک، اطلاعات بالینی مرتبط با سنگ، جزئیات pH ادرار، یادآورها به ایجاد یک الگوی سبک زندگی متعادل کمک می‌کند.
برنامه طراحی‌شده یادگیری در مورد سلامت بیمار را آسان می‌کند و شروع به دستیابی به اهداف سلامتی خود می‌کند. فعالیت‌ها و عادات روزانه بیمار را ضبط و تجزیه‌وتحلیل می‌کند تا تمام اطلاعات بیماری وی تحت کنترل و در یک مکان / دستگاه کنترل شود.
نتایج پژوهش
این برنامه ابزار قدرتمندی است که به بیماران سنگ‌های مجاری ادراری در ارتقاء سلامتی خود کمک می‌کند و به محققان پزشکی و اورولوژیست ها کمک می‌کند تا داده‌های بهداشتی و بالینی را از بسیاری از کاربران به‌صورت یکپارچه جمع‌آوری کنند. همچنین امکان ارتباط بین مراکز درمانی و بیماران را بهبود می‌بخشد.
دکتر لیلا شاهمرادی عضو هیئت‌علمی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر پژمان شادپور عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اساتید راهنما و محمود بجانی استاد مشاور این پژوهش بودند. دکتر رضا صفدری عضو هیئت‌علمی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر نیما نریمانی عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران داوری آن را بر عهده داشتند.

الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *